Saturday, February 09, 2013

Girls Day Out

Hello !

Ini cerita tak lah berapa lama sangat. Cuma agak kelewatan untuk update. huhu. Okey, sebelum tuu haku nak mention laa yang sekarang nii aku dah masuk semester baru. Oh hellooo i'm in Semester 5 now hokeh! Err, how time flies kan? Tak terasa aku dah Tahun 2 dah. wuwuwu =") ahh, aku tak kesah lah. We are young lagik. wokakah! Okey, serius takder kaitan. 


Alright, pada 26 Januari yang lepas (eh? lama kut) ada laa sekumpulan anak ribena ni plan nak jumpa. wohoo! so, malam sebelum tuu suma berkontek decide bila, kat mana, plan bla bla bla.. And me? Aku dari kampung singgah kat rumah dulu. Then, baru la pegi bandar. hokhok :3 sungguh panjang kot rantaian perjalanan aku nak jumpa anak ribena nii. muehehe *angkat kening* wokakah~


Dah jumpa tuu, aisehmenn aiseh aiseymennn hahaha. Tak ingat dunia bila bercerita. Padahal sembang benda yang sama kut. And yes, perkara pertama yang keluar dari mulut omey omey we all ni, "eii, gemok nyer kau!". "apuuu..kecik nyer kau sekarang!". "uwauuu, panjang rambut :3" ekekeke gitu lah kiranya. Me? as usual, dorang cakap aku makin keciew. humphh =..= takper takper, dah biasa dah. 


First, aku jumpa ngan Nja & Kas. huhuhu.. ohoii berpeluh-peluh mak jemah jalan kaki nak pegi Premier tuu haa. aishh! Sanggup wehh :D hahaha. So, enjoy the pictures! =)


Destinasi pertama, Open Air depan premier. Disebabkan haus dengan cuaca yang WOW panas giler! so, ape kata basahkan tekak sebentar. hehe.. Kas and Nja dorang order ABC. Aku minum air sirap jer. huhu.. tak terasa lagi nak terai ABC or whatever tu suma :)


Me and Kas


kuntrul kuhnun nyer :P
Kat kedai mamak pon sempat pose bagai kut. hahaha. buleh jugakkkk :P

Nja & Kas



Agak-agak kalau masuk iklan Colgate ada peluang tak? muahahah! Dush! Dush! masa ni tak tau nak senyum acane. so, gini jer. say CHEESE! wokakakahh.


Lepas duduk sini sembang banyak mende sebab at the same time kitorang tunggu Varra ngan Kak Sue cari tempat parking keta. Dan tidak berjaya menjumpai parking keta yang berdekatan -.-" . And dorang terpaksa parking kat Wisma Sanyan. ohoii jauh gilaaa. Perut yang cumil nii nak pon dah buat bunyi kompang kopak. huikss laparrr sehhh! muahahah. So, torang decide makan tak sama tempat. Varra ngan Kak Sue kat McD, and we all kat SCR (sebab si Kastura nak sangat makan kat situ) ihh, aku pon tak tau apa yang best kat situ. hahahha. 

Muka tak tahan lapar. Kas nak melahap 4 pinggan kut tahap kelaparan dia tuh! :P


Pelahap dorang ni. Lagi-lagi si Kas tuh. hikhok :3

Lepas memboncetkan perut masing-masing, called Varra ngan Kak Sue and dorang kata jumpa kat Wisma Sanyan. Oh, oke lah boleh jalan sebab dah makan. so banyak tenaga. EH? xD 


Dan bila dah abejumpa?? Opkozes camwhore! hikhok >.<! Guys, enjoy the pictures naa.. hohok



mesti nak PEACE! eh? 


Tak tau ape yang best sangat Nja ngan Kas bualkan. aku tengok karenah dorang jer.


HAHAHA suma gelakkk :P


OK, suma tengok camera yer.. 1 2 3 keching! hoho


Dari kiri Nja, Varra, AKU, Kas. Eh! terCAPS LOCK :P


amboiiii ~


Aku & Akak :) hehe..


Dan bila semua busy dengan henpon. ignore surrounding sunggoh!


Aku, Kas, Nja, Varra, Suriya (woii aku dah rindu korang aiee..) hekhek


arr tak tau nak letak caption :P




Kami bila jumpa memang tak lepas laa nak begambo ramai macam ni. huntong laa henpon semua ada camera depan so boleh lah amek gambo gini hah! :P


Apepon, tak puas sebenarnya nak sembang-sembang, bertepuk tampar. hahaha. gelak sakan bagai. Omaigod sumpah happy giler. Bila dah jumpa ramai-ramai, semua akan buka cerita masing-masing. But mostly cerita pasal kampus, university masing-masing. hewhew :3 . Bila dah jumpa memang akan share story tentang kampus masing-masing. eh, best jugak! hoho ~


Petang baru balik. Lepas salam peluk cium suma (harharhar) peluk jeh hokeh! cium takdak :P. Normal bagi ompuan bila jumpa kawan lama mesti nak berlaga pipi, peluk2 suma kenn? alaaaa, macam tak penah buat. woakakah! Even, jumpa sekejap. Bercerita banyak. Gelak sangat banyak sampai rasa macam nak terkeluar anak tekak haha. Tapi siyes cakap memang tak puas lagi. Sedih jugak coz yang lain tak dapat nak join kali ni. Takper takper, lepas tamat pengajian semua nanti kita buat reunion besar-besar. mesti besttttt!! 


Anak Ribena, siyes rinduuuuuu nak kumpul ramai-ramai. huhu..mesti seronok! Pada yang tak dapat nak balik cuti semester kali ni..next semester holiday kalau berkesempatan kita jumpa keh! ngeee :D buleh gitu? Eh, really rindu ngan suma. hehek


chingchang chongcheng chieng cou teng. ChowKitcheng wong peiheng hakupeneng. MAKSUDNYA, Selamat Tahun Baru Cina! Kbai :D



*reunion nanti i mesti tak kurus kempeng lagi. hahaha XD*





Thank you for reading this entry !


5 comments:

Damia Lhan said...

wah2... seronoknya korang having a day..hehhehe....

Rann said...

Damia Lhan : heheh seronokkk ronok beronokkk ~ haha xD

eVa said...

bestnyaaaa dpt bjalan.. kmk lamak xbjalan ngn geng ramey2. suma bz huhuhu.. nway.. blog makin cute n cantek! ;)

Rann said...

eVa: aokk nang bestt! happening gilakk :D hehe. wahh! ehehe..ngah belajar nak deco blog jugak pun :) hewhew

Nur Nasriq said...

owh...jalai nda mai neh???