Tuesday, May 29, 2012

Spontaneous Tuesday Morning


Is it ?? yupp. fact! Quick short update.  ^_^

Do enjoy my first lagu iban yang i letak kat blog i. haha.

"SELAMAT HARI GAWAI"

Monday, May 28, 2012

Postpone balik kampung sebab pergi Specialist

hello ! it's me again here. hihik. Alright, i just arrived at home. tadi pegi specialist sebab hantar my nephew. he got stomachache tadi.and then urut like commonly orang buat. but after that, rasa macam perut dia tuu kembang cket. i think maybe disebabkan dia jatuh dari meja tadi T___T. anak buah i semua lasak oke. lagi2 yang dia nii. huuu.

After we all makan kat 1 area around Kampung Nangka sini, teross vroommm vrooommmm pegi Rejang Specialist. huhuk~ kesian saya tengok muka Cvean berkerut-kerut tahan sakit :(.


Dia nii laa yang tak sehat. huhu, i love his bulu mata. lentikkk! hahah. alright lepas check tadi doctor bagitau yang dia nii mungkin ada salah makan.  so, lepas nii memang nak kena jaga bena2 permakanan dia nii. dia ni Ego sangat. hahaha biasalah bebudak memang ada their own ego taw. hewhew ;D.

Semasa nak tunggu turn dia nii masuk tadi suasana dalam tuu riuh rendah dengan sora bebudak and mak-mak bapak-bapak budak. OMAIGAD. haha. banyak pulak yang hantar baby malam nii. cuaca memang tak menentu skang en. huu. Cvean tetiba muntah tadi. and lepas muntah tuu baru dia ada oke sikit. kesiann aee.


hoh? full seat. we all berdiri jer tunggu turn. haha. so we need to postpone nak balik kampun petang nii tadi sebab Cvean tak berapa sehat. and Cviaz jugak macam tak berapa oke. dia baru jer menjalani pembedahan. err, almost 2 weeks kot rasanya dia dah kena surgery. ada bisul tumbuh kat bahagian leher dia. sebab tu kakak i hantar pegi specialist yang sama takut nanti makin teruk. eishh, bila pike balik kan bukan senang nak jaga anak ehh. hahah. adeihh ..

Cviaz with his Daddy.

Dekat specialist ni laa tadi. Herman Loi. my nephew suka pegi sini. dorang tak takott. tapi if dihantar kat mana2 klinik or hospital confirm dorang tak nak! sebab everytime they all kuar dari bilik rawatan doctor Herman nii akan bagi gule-gule. hahahah. macam-macam...

Alright. saya dah mengantuk dah. last night tak dapat tido whole night i berjaga taw. jam 6 pagi something macam tu baru ada rasa mengantuk and tidur terus. kenapa erk? adeiihhh >_<'

Esok confirm balik to my kampung. yuhuuu! here i come sayangggg .. hahaha


Thank you for reading this entry !

Monday Day


*My life is music, the lyrics are my story -unknown-*

Helloo! haaaaa sorry my picture tuu re-post jeh hohoholick :p. wawawawa ni gamba saya time nak balik sini that day. just a little edit ok. heheh. So, dah Isnin iya? huuu how time flies kan. tak terasa plop dah Isnin. Harini bangun pagi terozz teruja nak download banyak-banyak lagu. Line tenet sangat perfect! i donlod semua lagu feveret i. huuu, so excited u olls. haha. and now i listen to that songs. Puas hati :D. 

Just a quick update for today. i nak double check packing all of my stuffs yang nak bawak balik kampung this evening. wuwuwuwu can't wait! tak sabar nak bercerita dengan rakan-rakan there. so many things i nak tanya. hahaha jenuh laa they all nanti i banyak tanya. nak suruh they all story this and that laa. hahah.

mueheheh i kan banyak cerita! and yes sometimes i boleh jadi orang yang terlalu banyak bercakap, banyak bercerita till tak ingat dunia *sometimes*. but i boleh jugak jadi orang yang sangat diam. why? i choose jadi pendengar sometimes. sebab takder cerita lagi kot. hahah. 

Okay, till the next tinta yah. oh ya, Happy Holiday to all once again. i miss my friends :(. but sokayy since we all akan buat reunion lagi sekali this holiday. hahah. Best of luck to those yang sedang mempersiapkan diri for final exam coming soon. I dah habes dah, now it's your turn. huhuhu do the very best, God do the rest..

especially to my friends yang study kat UNIMAS, UKM, UMT, UiTM MELAKA, USM, UMS. All the best!



Thank you for reading this entry !

Sunday, May 27, 2012

I Love U..Sayang sangat..

hurmm .. seems like err, macam tacing laa my heart malam nehh. sob sob T___T. Tetiba i ingat all of my friends. Yang dekat, yang jauh .. everyone of you! haaaa yang tengah membaca post nii pon termasuk jugak. i means rakan blogger. Guys! really love u all.

Jum kiter sesama renung this all quotes.


Ini quote yg di post kat wall efbie ran from sahabat tersayang, Anim .. makseh sayangg~ :) so touching aee. heee.

so, i love to be your friend. take me as i am .. :)

Mata Hati itu tak mungkin pernah menipu .. 

Bukankah sebuah persahabatan itu lagi indah maknanya andai kita bertemu kerana-Nya dan berpisah jua kerana DIA Yang Maha Agung. 

"Mata yang memandang tidak sama dengan hati yang menafsir. Hati yang menafsir tidak sama dengan akal yang berfikir. Memandang dengan mata sahaja akan tertipu. Memandang dengan hati sahaja akan dipengaruhi emosi.." renungan buat kita .. 

rann dapat ayat nii dari penulisan seorang Top student, Nadiah Amirah. kenal and still ingat lagi? She is the one yang saya selalu jadikan role-model. kind of my private motivator giteww lorhh. I read her book. perjalanan hidup dia.

Orite seems like i dah lack of idea nak tulis aper dah. huhuu..


Thank you for reading this entry !

Yeayy!! Exam was OVER. HOLIDAY!


Yuhuuu eksaited ni, eksaited giloss! hahaha, guess i kat mana skang nii? miahahah. orite, orite. i'm home just now. arrived around 5.30am macam tuu. OMG..it was a very very very exhausted long journey u ollss -.-"

Bertolak seawal maybe around 9.30pm something macam tuu dari rumah and after settle everything baru laa bertolak balik ke Sibu around 12am macam tuu. hahaha. sampai Sibu around 5.30am. 5 hours 30 minutes macam tuu perjalanan kita. OMG! haha, drive drift beb. err, ada kemalangan jugak. Hilux ngan Proton Saga. Hilux terbalik taw! sorang mak cik duduk lam embulen. hoh?? ngeri i >_<". oke enough said. masih segar dalam ingatan lagi mangsa yang tersepit and that women in the ambulance last night =.=' errghh ..

So, yesterday was my last kertas (paper). Yeayyy !! FREEDOM dah sayangggg.. suker sangat! But after this nak hadapi plop time tunggu yang ni ..
hoh? NERVOUS !! *later* huhuhu .. Alright, enough said. Now think nak what i'm gonna do sepanjang cuti i selama 1 month nii. hahah, think, think think think. miahahah :p . sokayy, later i nak jumpa kengkawan i laa. how i miss everyone oke. sob sob.


bodak nii dah ready nak balik dah last night T___T. hahah, tak sabo benoo .. err, abaikan jerawatss i yang here and there tuh. ni laa ghupa orang lepas exam T__T sob sob. pasni wat terapi jupp. kahkah! shuh shuh shuh .. wahai acne peliss terbang lah kepada orang yang sedang membaca nii. muehehe, haipp! cannot run run. dah memang terkena dah. >_<

Awal pagi sampai kat rumah kat SMK Deshon sini (my sister actually). terus kacau-kacau, usik sana usik sini dorang nii ..


haha. semua rupa baru bangun tidur this morning. serabai abesssss !! *termasok yang menulis nii* kahkah. hok alohhh rindu sangatttt ngan they all nii taw. Paling tomey techik techik tuu Cviaz Miltzer, yang tengah besoo tuu Czer Roddick and yang paling nakal sekali tepi belah kanan nii Cvean Ivan. all C's .. heheh.

And this Persona yang mengungguli jalan raya Kuching-Sibu semalam


Yezaaaa .. tudiaaa. I really love the view all the way of our journey semalam .. nampak byk bintang-bintang(s) taw. I suka tengok bintang. kat Kuching jarang nampak pasal tak pernah kuar duduk lepak kat luar sometimes time memalam. haha. if dah masok umah, kunci gate tuu, memang tak keluar2. except! nak maen2 manja2 ngan Johnny and Jenny .. our rabbits kecintaan. hihik~


So, that's it. Esok i ngan my sister & family heading to my kampung. yuhuuu, can't wait nak swimming kat sungai. haha. I tak balik kampung almost setahun taw. last balik, gawai last year. and datang balik, Gawai this year. hoh? setahun laa en. 

Now maseh letih lagi ekceli. Pepagi lagi kakak i dah bangunkan i bawak breakfast luar. huwaaaa, memang mengantok giloss! yelar, i datang 5.30am and then dibangunkan after 2 hours later. eishhh. we all breakfast together with my adik perempuan kepada suami kakak i (tak tahu camna gelaran plop) kat Permai sini. dekat jer nak Vroooomm vrooommm g situ..heheh.

And wujudlah entry yang panjang and maybe a bit bored kot. hahah. 

Rann nak ucapkan SELAMAT HARI GAWAI to all yang sambut this festival. to all my friends, sedara mara, suku sakat belah mak abah tuu semua .. selamat hari gawai, GAYU GURU GERAI NYAMAI. 




Thank you for reading this entry !

Friday, May 25, 2012

Oh My English-Hanis Zalikha

Alright. i wanna share with you this video. ehh, tapi bukan rancangan Oh My English yang dekat dalam Astro tuu aaaa. nii versi Hanis Zalikha. meh juh! i tergelak kuat siottt. why?? Coz i selalu buat mistake nii in my percakapan and penulisan kot. hahahah. JOMM !!!
 

Thank You Hanis. sangat membantu. hahah T___T

Saya original taww..


Hellooo it's me again! hahaha. Oke, early morning i woke up. wahh, feel free. and tetiba plop saya bole jadi hilang ingatan sekejap .. ehh? laaaa ada 1 lagik paper laa. mak haiihh .. kahkahkah. hamekawww! terosss ingat yang I have to doing my ulangkaji once again! huwaaaa T___T tak suka! tettt~~ haaa, baru tau sometimes perasaan malas tuu datang. miahahah. orite enough said.

Oke, tajuk entry memang puaka giloss en. ilek ilek .. nak citer laa ni. meh sini ran nak rungkaikan kekusutan rambut, eh? kekusutan kepala korang tuu. hahah. silap!

Telling Ya what. lama sebenarnya nak hapdet tentang ni. tapi selalu jer lupa T__T hadoiii. macam-macam. 

Tahun lepas, bila ran buat pertama kalinya menjejakkan kaki ke Kolej ran tuu, ada laa sorang student kolej tuu tanya and cakap macam nii ..

"err, kitak Melayu kaa?"

So saya ponn, "huhhh? muke saya ada macam orang Melayu kaa?hahah. bukan laa, saya Iban. Kenapa?"

haaa, amekaw. panjang jawapan and soalan ran. 1 set i bagi you! hahah.

"sikda tanyak jak. kitak kedak orang Melayu"

Yobihhh .. sayangg, saya orang Iban. I'm pure Iban. hewhew. 

Ada lagik! nii semasa hencik yang hantar TV ke rumah we all datang rumah. dia tolong pasangkan TV. Before tuu saya dgn dia bercakap dalam bahasa Iban *sms kat kedai*. and then bila sampai rumah, tetiba dia bercakap dengan saya dalam bahasa Melayu plop! sedangkan dengan kengkawan yang lain dia cakap Iban. ehh? i pelik of course! so, I gatai nak tanya.

"kenapa cakap bahasa Melayu dengan saya? tadi cakap bahasa Iban, nii cakap bahasa Melayu plak. kan saya Iban .. " kahkahkah. i talk dlm nada bergurau laa kan.

Then dia kata, "ehh tak. muka awak macam orang Melayu." laaa, lagik sekali !! muahahah.

*we all gelakss together-gether. lawak seyhh!*

Ada satu hari tuu, saya dengan classmate tengah duduk makan-makan kat Bistro cafe. lunch. sambil duduk2 tuu we all story story laa this and that. pelayan situ menggatai jeh tanya saya :p.

"Kamu orang Sabah ka??"

I yang tengah rancak bercerita tuu pun terhenti dengan muka blurr habess! blurr laa, dia tetiba datang and mencelah perbualan we all. kahkah. kawan i look at me, i pon look balik kat dia. wakakakah. aper daa ....

"siklah, kamek orang Swak.. kenak?"
"cara kamu bertutur macam orang sabah"

hoh? orang Sabah pulakk. adeihh macam-macam ...

haa, yang nii semasa kat sekolah dulu. Masa tuu saya tengah practice deklamasikan sajak untuk pertandingan wakil sekolah. cikgu saya tuu dari semenanjung. dia datang untuk tengok saya jer..haha, observe jeh.

"Ran, kamu bangsa ape? Melayu?"

eishh, dah berpuluh ratus tahun saya belajar kat sekolah saya inilah kali pertama cikgu tanya soklan macam tuu. takkan dia tak tahu saya nii Iban kott..musykil musykil. miahahah! >_<'

Ran jawab, "err .. saya Iban. kenapa?" at the same time saya tengok ke arah jurulatih saya. serba salah! T_T

"Bahasa Melayu kamu bagus. Kamu bunyikan perkataan Bahasa Melayu tuu perfect! memang baku. Macam pure Melayu"

saya macam ... *speechless!* sengih jer laa.


saya pure Iban. no mix mix. heheh. tapi saya banyak kawan Melayu. sebab tuu mungkin aura tuu masuk cket kot. hahah. adeihh. 


Thank you for reading  this entry !

Wednesday, May 23, 2012

Laa Tahzhan : Don't Be Sad

Pintal-pintal segala tulang-temulang. huhu. OKE, dah selesa dah. 

Entah bagaimana nak mulakan ayat. hehe. Baiklah! lepas berendam dalam bilik mandi almost sejam tadi, kepala ada rasa oke sedikit. saya urut-urut cket tadi, berharap kesakitan tuu hilang laa en. balik dari kolej, sampai rumah terus tertidur. keletihan sangat. physically and mentally both are really really exhausted. my mind seems like spinning giloss! dalam dewan exam tadi, i blackout almost 10 minutes something macam tuu. huwaaaa!! rasa nak nanges pon ader gak. ran tak pernah macam tuu sepanjang ran menghadapi mana peperiksaan dari UPSR, PMR, SPM or STPM oke. This is the first time. sekarang baru tau rasa macam mana tetiba blackout semsa dalam dewan peperiksaan. T___T . sabo jer laa ..

Bila risau keadaan diri yang semakin hampir nak down and down, terfikir plop .. How i can neglect all of this feelings? yaa saya insan lemah. perasaan tuu boleh berubah bila-bila masa. kadang-kadang kita rasa kita oke, tapi hakikatnya selepas itu kita bukan seperti yang kita bayangkan. ahh seringkali tanggapan pada diri ini silap. so, selepas mandi ran duduk sendirian dalam bilik sejenak. merenung apa yang tidak kena pada diri. ingin mengembalikan semangat yang hilang ... kunun laa.

Saat ini terasa rindu plop ran nak baca dan menghayati setiap bait-bait kata dalam buku DON'T BE SAD atau LAA TAHZHAN dalam bahasa Arabnya. sudah agak lama saya membiarkan buku ini. wahh, siap tersusun rapi lagi bersama-sama dengan buku-buku ran yang lain. haihhh. selak-selak dan selak. baca-baca dan baca. baru terasa ada kekuatan yang hadir. Benarlah, membaca buku itu terapi diri.


And now, my feeling getting better and even i still can feel my exhausted of course. but whatsoever it is, i have to face all of this things. all the stress, face the pressure, feel the anxiety and lot lot lots of feelings. sometimes, yess..we need to speak it out to someone even though they're not response but it's okay. menurut kajian laa kan, wanita ini jenis yang suka meluah. wanita ni jenis yang suka bercerita. bercerita tentang masalah yang dia hadapi even tempat bercerita tuu tak bagi respon at all. tapi bagi we all sebagai wanita laa kan..memadai kalo ada tempat meluah. err, maknanya kira macam we all ni need pendengar yang setia. haaaa, kira macam tuu laa. nii m lecturer yang cakap laa. but i admit it. hahaha.


So, tomorrow i got really pack exam schedule. two papers in a day. woww! great huhh. and both are quite tough subject. jeng jeng jeng! i don't know what to say..just do it for tomorrow. phewww~

Alright guys..since everything has been settle i guess. i'm crazy-crazy doing this. hahaha. Nii terapi jugak ker?? kahkahkah. entah laa kan. miahahah.

kahkahkah! Ok bubye sayanggsss .. till the next tinta yer. muacks! :)

Semakin rapuhkah?

"Sekadar meluahkan yang tidak terucap"


Masih kuatkah?

Masih mampu bertahankah?

Masih bersabarkah?

Masih tabahkah?

Ohh, banyaknya persoalan berlegar di minda ..

Bukan mengeluh .. tetapi hanya ingin mengungkapkan apa yang tidak tertahan .. semoga dipermudahkan segala urusan. semoga dikuatkan hati yang rapuh. AMIN ... Tak mungkin mentari akan selamanya bersembunyi .. 


"bersabarlah wahai hati. tidak selamanya begini .."




am i feeling down just now? i guess i'm not. and i never ever hope that. T_T OMG. really need someone .. WHO? awak nak? heheh. ran tau takkan mungkin. :)

Tuesday, May 22, 2012

Tonight..we are young :D

helooo peeps! ahahaha. tajuk tuu macam err.. miahahah. oke aku nak gelak jeh. tah macam mana dapat idea. huhuk. nii sebab tengah dengar lagu tuu ler nii. hoho. oke enough said.

Tonight macam agak santai for me laa. hehek. and hopefully this subject satu bonus for me untuk this semester. sama-sama kita ucapp .. AMINNNN .. hihihi maksehh.


hewhew .. err, tonight sejok gilosss! i terpaksa wearing my sweater study taw. haha. ciannn .. :p . aper tak nyer petang tadi hujan kilat plus ngan guruh here and there. OMG .. i really tak suka aa. nak rest pon terbantut jaa hasrat, tapi okelah since i dapat merehatkan kepala i sekejap. even just for 1 hour something i guess! hahah >_<

Orite you alls .. need to continuing my study plop. huhu ..have a nice day! ^_^


Thanks for reading this entry !

Betul ke memori tu betul-betul penuh ?

Hello dear! I'm home just now. fuhhh~ tired gilos! semua tired taw. kepala lebih2 lagik. humhh .. balik rumah lepas exam tadi panas terik giloss seyhh! apuuu .. miahahah. oke, saya bukan nak cerita tentang cuaca neh. cheq nak habaq kat hang 2 story. nak tau tak?  oke oke oke. amboiiihhh .. sebut jer story terus sukaa naaa. kahkah. oke takder kaitan.

Ran nak story yang maner dulu erk? okelah, about entry first. buleh gitu?? bangun pagi dengan liatttt sangat coz i tido lewat semalam. yeahh, 3 pagi. tapi tuu kisah semalam. today exam .. err, ngenjennnn sangat! haha. tell you what.

semalam bukan maen kepala bagai nak pecah study nak ingat itu ini, nak understand this and that, nak habiskan pembacaan until the last topic .. ergghh, ini part yang paling rasa macam nak "buwerkkk" :p. haha. 

But today i masok ke dalam dewan exam dengan lemah nyer .. since tak dapat tido yang cukup kot. bila lecturer said, "Okay, you may start now and Good Luck!". terosss everyone keep busy selak selak and belek soalan taw! haha. I tak ketinggalan. miahahah. after that, actually i tak berapa yakin nak attend exam this morning. Tapi nak tau what happened ekceli??

Bila i dah start menulis tuu .. yobihhhh! memang mencurah-curah ideas taw. and at the same time, i sendiri pon rasa macam "Woww. seems like i can't believe this!" haaa, really tak sangka jugak sebenarnya. sebab semalam i just read. bukan kaji. err, paham ker? baca dengan ulangkaji tuu 2 perkara yang berbeza .. kan? so, that's why i pelik jugak. hewhew.

And 1 yang paling buat i teruja ni. I really believe my INSTINCT. Tadi semasa on the way nak pegi kolej .. my instinct say to view this topic for the last time! so, spontaneous i pon baca sepintas lalu that topic so fast. Tetau jaa exam tadi that topic paling banyak soalan yang kuar! OMG ... syukur giloss! hihik .. i'm a bit senang hati lah ^_^ . *a bit*

Oke enough said.


err, abaikan gamba i. hiasan semata >_<'

Sebenarnya ran nak citer .. semasa exam paper Programme DECE tadi .. ader student kelas sebelah kena tangkap sebab meniru. kantoi ngan lecturer. we all yang exam kat hall memang tak tau sal nii ekceli. i ponn, sebab tadi ran amek exam kat hall. humhh student lelaki.

hurmm macam-macam en. memang mencari nahas bena laa kan nak tiru-tiru time exam nii. aper yang terjadi pada that student tuu tak tau plak ran. memang dikenakan tindakan yang pasti. he is my coursemate BECE. nak tiru kena terer laa jangan sampai kantoi ngan lecturer, yer dop? kat kelas ran tadi pon ader budak yang tiru. tapi malas laa ran nk masok campo. urusan dorang jeh. heheh.

BAIKLAH! Ran nak rest . nak tido. nak delete some files dalam memory ran nii. ehh? bukan! nak move files jer laa. muehehe. 

Tawakal jer. doa yang baik-baik :)



Thank you for reading this entry !

At last ....

SATU...

DUA..

TIGA !!

Miahahahahah!! yobihhh, sumpah rasa macam kepala i lagging dah. kahkahkah! oke oke oke, at last dah habis pun all of the topics saya baca. haipp! baca jaa oke. then, baru refresh esok pagi. OMG .. seksa giloss! 

Now dah lewat. almost 3am aper. eishhh! so, ran nak p tidow. ampa suma dah lama dah mimpi. 7 buah gunung you alls nak turun naik. i baru jer nak setat. hahaha. orite enough merepek. T_T


Thank you for reading this entry !

Monday, May 21, 2012

Kuatkah hati ??

Already home. and i really exhausted with those things yang meracau dalam kepala just now. hurmm, teringin nak mecurah segala yang ada dalam belog. yeahh, SIC knows everythings about me. i love my belog. hewhew.

*tarik nafas ... fuhhh legaaa*
Refresh everything in my head. hukhuk. banyaknyer simpang siur nak ke tajuk utama neh. kahkah. oke  tak lawak :p.

Kuatkah hati? oohh satu persoalan rupanya. hummh, when something come and goes what would you think ekk? ececeh .. tetiba keluaq minah saleh celop! oke oke, serious nii. 

Kita rasa kita sudah cukup kuat nak menghadapi segala yang bakal kita hadapi. hohyahh, terasa everything just like so simple! but sebenarnya, it is not simple as what we think. okeh, saya sudah keluarkan ilmu bahasa omputeh broken. takper lah >_< .

BAIKLAH! xmao story long long.

Nak bagitau yang ...
THE BEGINNING IS ALWAYS THE HARDEST! JUST DON'T GIVE UP. 

AND I REALLY DO BELIEVE THIS!

AND THE BEST MOTIVATOR IS JUST YOURSELF !

Dear Kak Eva .. Thanks a lot sayangggg~~ Ran dah OKE dah. :)



Thank you for reading this entry !

Quick update, kebaboomm !!

Yezaaa .. tudiaaa! kedebak BOOMM! kahkah. oke, morning peeps! i'm in rushing update this morning. pheww~~ since semalam i tak habis cover certain becoz of my kesihatan terganggu little tapi harini, harap2 dapat cover all. aicehhh, bahasa dah rojak tambi dah plop. haha. and yang paling penting persediaan mental. OMG! =.='




OMG laa kan, since today my first paper .. of course i feel sangat nebezzz!! chaitt >_<". haha. but sokayy .. paper for warming up harini .. But to be honest, i dah terlampau NERVOUS taw. ketaq lutut, degupan jantung pantas gilos! errghh suma ader. mueheheh. Dari i bangun pagi, i asyik dengar lagu yang bunyi "stub stub stub .. " kahkah! haiyooo. kot kot hilang la keNERVOUSan i nii. hohyahh! >_< 

Oke, need to settle all of my stuffs. prepared first. hewhew. teruk kan i nii? sat lagi nak p baru pepagi nii ni nak kena sedia semua. miahahah. my paper 2.30pm nanti lah. nanti we all gerak dalam 12pm cenggitu dari rumah. nak iron baju. Isnin means Hari Koprat. err, must wearing formal dressing plop. betol ke ayat saya tu? ahh whatever lah. miahahah :p.

Awal2 pagi lagi dah dapat wish 'Good Luck' from my friend. haiyakkks menambahkan lagi kenebezan(s) i laa you allss.. kahkah. mak haiih .. macam-macam. yelarr .. i kan darah gemuruh yang amat. hurmmm

Oke oke oke. enough said. nii laa aku, kalo nak menaip memang payah beno nak berhentinyew. hahakss!

Come on guys! Being HOTS!! 

HOHYEAHH !! Never giving up. Up Up Away~~ shiewww~~ *terbanggg* hahah

Sunday, May 20, 2012

Meninggalkan alam maya

*bushhh !!*
air tersembur depan lappy!! T___T tolong lappppp!!! kahkahkah >_<"

hahaha. tajuk entry buleh buat sakit heart! kahkah! Oohh bertenang sekaliannya .. belum citer lagi nii. memang terasa nak tinggalkan alam maya nii. ahh, sudah lama jugak berkecimpung, tak sampai setaun pungg~~ haha.

Okey. stop merepek here. dah dah dah. tuu semua tipu laa. ilek arr. i lagik laa xmao taw. now takleh jejauh pun ngan belog kecintaan i nii. my everything oke! huhu.

Esok my first paper. means that exam week i dah bermula dah. tapi tadi .. hurmm, ran nak citer jugak lah. i start study pukol 1.++ macam tuu. sambil sambil study tuu mak haiih .. mulot i tak henti henti mengunyah taw! T____T err, 1 lagi tebiat saya sebenarnya. makan bila belajar! haha. best aper! makin kuat mengunyah sumba segala makanan tuu makin banyak pulokk yang masok aee. makin bersemangat nak baca dan baca lagik. miahahah.

And then, lepas penat tuu. rahang pon rasa macam dah cramp dah mengunyah makanan. haha. adeiihh. and then i take 5 kejapp. memang takleh masok lagi dah. FULL! haha. so, i refresh otak and fikiran i tuh. dengar lagu ler, ape lagik :p.

After few minutes berlalu .. tah macam mana tetiba plak teringat ngan my Dad. mak haiihh. Rindu ler pulakkk .. T___T sob sob. hurmm, ada rasa tak sabar nak balik cuti this semester eyhh. be cool, be cool ... i try to calm down my emotion taw. err, ran g dapo lagik, minum petang! hahahaha. pastu baru oke siket. normal laa kan HOMESICK tuu. heheh.

So guys! Wish me best of luck for my exams kayy. esok my first paper. fuhhh. hopefully all is well. SEMOGA!

Tapi yang tak best nyer .. ran sakit gastrik skang nii. lepas makan tadi teros meragam T__T. sakit aee .. giloossss!!! dah amek ubat tapi still jugak takder perubahan. adeiihh. jangan lah berlarutan until tomorrow. cannot cannot! >_<"

And .. suddenly i TER-remember someone kat my hometown at Sibu nun .. mak aiihh. hopefully i never meet him. cett! takmao takmao! ekk?? HALAMAAAAKKKK! TER-story plop ngan you all nii. huwarghhh! kantoi. takper takper. abaikan jeh! >_<

oke, i try nak continue my revision. tapi my gastrik tak baek2 lagik nii. Giney lahh?? humhh .. (-__-) ..


My paper

ENGLISH : 21/5 (2.30-5.30pm)
PROGRAMME DECE : 22/5 (9-12pm)
STUDY SKILLS : 23/5 (9-12pm)
EDUCATIONAL TECH : 24/5 (9-12pm)
TEACHING PROF. DEV :  24/5 (2.30-5.30pm)
MANAGING CHILD BEHAVIOR : 26/5 (2.30-5.30pm)
*25/5 rest! xder paper.*


Thank you for reading this entry !

Sunday morning!


hahahaha. ohh sunggoh terokk(s) aee. penah tak rasa cenggini? malas giloss nak bangun en? tapi must get up jugakk! adeii. macam-macam. saya selalu sangat(s) sepanjang sem nii rasanyer. haha. mak haiihh. 

owrite dear. ekceli nak amek mood kejapp ni. kot kot TERsemangat sat lagi en. haha. hopefully! hurmm, nanti nanti i tempek mende lain plop. dah lack of idea dah nii. 


Thank you for reading this entry !

Saturday, May 19, 2012

Bahang makin terasa, Let's take a move!

Sitting here alone (at kitchen laa!) with those of my notes. pheww~ Penat of course, tapi nak jugak baca even setengah jeh mata later kot. haha. 

Penat coz tadi i pegi Hopoh amek tempahan baju kurung i. bukan baju Gawai oke! huhuhuu. After that, take some important notes from my friend. Hoyeahhh! now semangat cket nak buat ulang dan kaji. hewhew.

Ehh! nak bagitau jugak tadi i jumpa dengan pengetua i time secondary school di SMKLBS No.1 taw! heheh eksaited kemain i jabat erat tangan dia nii. and wish belated Happy Teacher Day. aarrgghhh! rindu suasana nakal time sekolah menengah dulu aee. ahakss! hurmm tak sempat nak amek gambar sebab Tn. Pengetua rushing tadi. hihi. tapi takper la, ader sembang2 kejapp. oke letew!

*jum study!!*


NOTA MEJA AWAK: Baru teringat esok ulangtahun ke-8 Miri jadi Bandaraya. 


Friday, May 18, 2012

Hangat-hangat tahi ayam kot

=.="
huwarhhh .. mengantok plop eyhh. Tadi kemain lagi. semangat giler ngadap notes dengan pen kesayangan bersiap sedia dijunamkan pada kertas. adeiihh, sekejap jeh tue!

Lepas lunch tadi siap siap nak study since we all can't stop membahaskan tentang carry marks. kahkah. APTB sangat laa en .. huahuahua. so saya angkut semua barang-barang(S) saya ke ruang tamu torang. hahaha. dengan Popo, bantal peluk tuu suma aee. miahahah!! >_<

Semangat nii. study study study study study .....


****** 2 jam kemudian ******


Mula lah golek sana golek sini. posisi berapa kali bertukar ntah! Lagu plak .. errghhhh, best dengar time nak tido nehh. muahaha :p. terkulat-kulat mengantuk taw! wakakakaka, adeiihhh~

Disebabkan saya ni jenis yang belajar sambil dengar lagu .. so saya tetapkan this siang hari saya dengar sebanyak 121 buah lagu. MIXED !! If tamat 121 lagu tuu i will stop study. haaaaa, pelik tak cara i nii study. mak haiihh ... tak penah orang buat kot .. (kot)  jer laarrhh~

Dengan earfon kat tinga saya .. lagu berkumandang sesedap didengar ler volume tuu. xmao beso beso. sakit tingaaaaa later kan. hikhik~ ergghh, mengantok le plop. dah ler lepas lunch. memang seronok if tido teross! huawawawa >_<"

What should i do now?? STUDY! hohhyeahh! study ..
eishh .. hangat2 tahi ayam pon ader gak taw. semangat sekejap jeh, pastu slow balik dah. kahkah. penah tak rasa begini? selalu kan? hahaha kiter sama ler sayanggggg!! ran bukan jenis yang buleh lama-lama ngadap buku tuh. fenings later. adeii~ teroknyer aii .. tsk..tsk..tsk.. -.-"

SEMOGA cepat cepat dijauhkan daripada segala keinginan hati yang tak relevan ini .. semoga! hihihik~

Oke oke okehh, jangan hangat-hangat tahi ayam jer if nak belajar tuu iyer sayangg? jangan macam i. mueheheh. OohH tidaaakkk!! 

Ehh? lagu i tak habis lagi dimainkan nii. so means that i perlu continuing my revision! wachaa!! haiyakk! >_<"

err .. nak mek mood dengan berblog. huu, tak ngantok lg dah! hihi :p

gambar ni bukan hari ni puyerr. mueheheheheheh :p