Friday, April 27, 2012

It's Friday!!

It's FRIDAY !! And i really hate Friday for this whole semester! Friday Friday Friday .. every Friday was totally exhausted day dear ... 


Ran tau .. mesti korang suka sangat hari Jumaat kan? everyone pon actually. Tapi to be honest, ran paling tak suka Jumaat untuk semester nii taw. Really exhausted. aduyaiii ..


Actually tak berapa sihat skang nii. tapi kerana semangat berblog yang tegar, dapat update sependek nii jer. pendek ke? tengok laa nanti :) .. 


Kelas hari nii sangat takder semangat nak attend .. Jasad jaa dalam kuliah fikiran, perasaan tuu just zero !! mak aiihh .. tak pernah rasa macam nii. betul ran bagitau korang taw .. memang tak pernah rasa macam apa yang ran rasa hari ini. tak tau kenapa. tertanya jugak afsal jadi macam nii?? Tetambah ada masalah sedikit timbul tadi. Bila dapat mesej dari kawan, hilang teross selera makan ran! dapat mesej masa tengah queue up at KFC Ho Poh .. adeii~ oke, tak nak berbicara terlalu panjang lebar tentang ketidak ada perasaan i .. bole gituu?  heheh ..


First class, masok kuliah dewan semangat yang berkobar-kobar .. melangkah dengan penuh gagah ayu ke dalam kelas, tapi sumpah 30 minit kemudian aku dah slow balik dahh. hahahah !! aduyaiiii ....


Since fikiran i meracau tak tentu pasai, and get bored already actually .. so i jadi orang yang berkesenian .. take a look at the picture below sayang ....




There you are .. hahaha. ketiga tiga kelas arini i memang buat nii jaa. menokok tambah benda kat situ. last-last jadilah lukisan ampesss nii. hadohhh .. rasanya nii biasa you all buat dulu kan? haha .. ngaku jek laaa .. eksen tak ngaku erkk. huuu ..  




and hopefully ink pen i tak habis disebabkan keja gilaa i nii
T_______T




Bila i mula melukis memang i akan lukis gambar kolam ngan bunga tuu taw. tak tau kenapa .. suka sangattt!! since dari sekolah pun actually .. heheh .. 


okelah .. nak berehat. tak berapa sehat .. keadaan tak mengizinkan nak stay up lelama like selalu. esok .. kalau takder yang menghalang, ran blogwalking kat belog korang yer sayang ... rinduu! 



goodnite semua ! :O





Thanks for reading this entry !

Thursday, April 26, 2012

Movie again!

shayanggg .. seperti yang dijanjikan i story mory cket time i outing semalam. hahahaa. tetambah semalam Rabu, ada murahhh giteww! yeayyy!


Okay .. come dengar kisah dongeng saya yuk! Dimulakan dengan @#%$#$^%$ .. paham? tak paham? me too~~ lalalalalaaaa .. :P 
banyaknyaa aku merapuuuu .. lama tak! heheh.


wokeh wokeh serious. Actually semalam kelas until evening punnn. jam 5pm abis kelas. Tetau laa if dah jam 5pm, time orang balik keja an. sumpah jam gilerr sehh! aduyaiii .. trapped in jam almost 1 hour something giteww hoo. boring tengok keta sebelah menyebelah. hahah. cett! Sampai rumah 6.30pm. and then, my friend dapat col .. oohh kawan ajak kuar tonite! yuhuuuu .. best best best! lama gak tak kuar jejalan menikmati pemandangan malam kat Kuching sini tau. hihihi ..


Lepas tuu siap cepat cepat. haha .. semangat abes! tapi tapiiii .... almost 30 minutes plus macam tuu supir kita orang nii cari rumah kita .. T____T . hilang wangi, make up torang tunggu. wakaka .. oke tuu tipu!


After that, dia sampai .. vroommmmmmmmm!! pecut pegi Wisma Pelita. hahah .. first nak pegi MBO The Spring tapi cancel sebab jauh sangat. Plus i ada aktiviti next morning. WuuWuuwuu :D . Kat Wisma Pelita pulak satu hal. nak cari tempat parking tuu payah benooo. yolarr, kan Rabu. tiket murah. banyak yang pegi nengok wayang time nii taw. naik 1st floor, penuh! naik lagi 2nd floor, penuhhh! 3rd floor .. haaa! ada 1 kosong! yess, dapat tempat parking. huhuk~hepi hepi. aduiii, nii pun nak bagitau ke?? mak aiihh .. haha.


Sebenarnya i ngan kawan i memang dah target movie aper nak tengok taw. haha. jahattt! and of course BATTLESHIP! Si Claudia terpengaruh dengan cerita i yang cakap movie nii best! hahah .. tapi betol betol best kan? kan? kannn?? hahaha ..


hoyahhhh!! That's it. my ticket. hoho .. murah 5 hengget je punn.


Masuk hall, sumpah penuhh! Actually, i ada seram cket tengok movie nii. i takott tengok rupa Alien tuu. Dah laa kapal alien tuu sumpah i takott tengokk. hahah. mak aihh .. tuu pun nak takot kan. uwaaaa i takott. nasib torang duduk kat seat belakang. tak dekat sangat ngan screen tu. if tak, ran tak tau nak kata aper dah. nii duduk belakang pun i dah macam tak duduk diam bila part alien punya kapal perang, tambah lagi dengan rupa alien tuu. huduhhh! :P


 nii tengok nii. sebelum masok hall memang akan perasan artis! hahaha

ni laa muka budak keletihan tapi degil nak g kuar !

I pilih combo 3! best cket. haha .. tapi rann tak suka pop-corn kat sini. tak sodapp! MBO memang sedap mabeles giloss! hehek~ adeii makan jaa pike....

But yang tak best nyer, kuar hall bila abes citer nii terjumpa dengan kawan sama college .. huaaaaaaa xmao xmao! segan derr. choii ! 


Abis movie balek teross! since dah lewat dah .. sampai rumah dalam jam 12 macam tuu. hohh! pastu baru nak tinjau i punya script untuk drama keesokkan paginya. i'm a bad student kan? Jahat ker? tak lerr! :D


haaaa .. tuu laa kesah boring i taw. boring tak baca? aaa? tak ekk? yeayyy! terima kasehh. elehh .. saja nak sedapkan hati sendiri laa. :P



Thanks for reading this entry !

Tuesday, April 24, 2012

E-Joy Restaurant


Guess where am I now? yeayyy!good good good! I telling you that i'm at E-Joy Restaurant just now. yuhuuu .. aaaa? that food? ahahaha .. semestinya pilihan I bila duduk rileks and surfing kat sini .. Fun Fries! yepp!

Ahaks .. pergi sini selepas habis kelas jam 12.45pm. Hari nii kelas abis awal. sepatutnya 12-2pm but since nothing yang nak dilakukan dalam kelas, miss dismiss awal. weehahahah .. sonokk! hahah. So sementara tunggu kawan saya abis kelas till 4pm, I lepak berpoya-poya kat E-Joy Restaurant sini .. hahaha.

donlod donlod donlod donlod !!

Heyy .. telling you all what, i'm listening to Maher Zain song taw. Number One For Me. yeahhh! terbaekkk .. I like all of his song. sangatt sangattt!

Okelaa seems like I dah lack of idea nak tulis apa. But seriously Excited gilerr nii. muahahha .. 

sayang semua jaga diri kayy .. jangan lupa search lagu tuu. hahahaks :)






Thanks for reading this entry !

Saturday, April 21, 2012

Yobihh .. bleeding aee


haippp! jangan dok pike laen aaaaa .. muahahah. i tau laa i ompuang. choiii .. oke tutup kes!


Ran ada nak citer something ni. baru jaa terjadi sebentar tadi. It's really scared mee lorhh. erk! aper pulokk yang minah nii dok citer an?? haha .. WuWuuWu ilek arr .. orang nak story ler nii aee .. sik sabar na juak nya tok eyhh .. muahaha. naaaaaa .. see?? kuar dah sarawak ai. oke, lanjut jaa .. banyak sangat merepek kang aku dapat setempek pulak ngan korang. wakaka .. xmao xmao!


Actually sayang semua .. tadi ... japp, wat muka kesian lokk? huuu .. tengs! 


Actually (suker sgt word nii. saya pun taktaw!) .. lepas saya supper ngan housemates tadi, seperti biasa saya berpoya-poya menghabiskan waktu dengan online .. baca dan terjah2 blog korang yang comey-comey, cantek-cantek tuu bagai .. except blog saya yang ampehh nii jaa .. cam comot jaa muka! hahah .. mesti korang gelak kan bila View blog i (T____T) ..
jahat !! hahaha


i kan buta IT !!! muahahah .. oke tuu bukan jadi masalahnya. lanjut jaa ..


Sambung cerita .. tengah-tengah saya siuk gilosss online .. Tetiba!!


srett .. srett .. srett .. ehh?? mana datang bau hanyir nii? toleh kiri toleh kanan. err .. takder! hishh .. malam malam cengginih jangan dok pike macam-macam engko Ran! huahuahua (monolog jaa) i bukan penakott .. cam Yuna cakap, ini tidak adil .. tidak adil .. muahaha. hadohhhh macam takder kaitan jaa lagu tuu ngan cerita i. *sigh*


Lepas tuu an .. ehh! saya terasa hidung macam lembab lembab jaa .. sejuk jaa angin yang saya sedott menerobos masok lam =..= lobang idung saya .. aaaaaaaa??? aper pulak nii aeee .. hahaha, sekali saya lap and cek yang tak kene tuu .. uwaaaaa!!! amekawww! merah derr .. T_______T 


woiii hidung haku berdarahhhhhhh T_____T


Apalagi, dengan selangkah panjang nyaaa (walaupun aku kurang tinggi) saya terosssss ke bilik air!! hadohhh .. sumpah aku kelam kabut and menggelabah sakan! uwaaaaa .. drama abess sehhh! huuu .. 


Agak lama dalam bilik air tadi .. nak hentikan pendarahan tuu .. dongak dongak je laa.. aku mana ada ekot PBSM dulu. hahah. sukati aku laa nak buat apa kat dalam bilik air tuu .. ntah ntah cara aku hentikan pendarahan tuu tak penah orang buat pun aku tak tau eyhh. lantak laa! After that, baru oke .. no more bleeding. pheeww~ legaaa ...


terok kan ai nii .. macam-macam yang datang .. hmmm .. :(


Tak pasti laa kenapa jadi macam nii harinie eyhh .. But to be honest, hari nii memang kurang sehat since semalam kena hujan masa jejalan kat Satok. Balik dari SCR hujan turun dengan lebat eyhh. Bukan tak pakai payung pun .. Ran pakai payung taw! but pastuu .. ada rasa macam nak demam siket .. pernafasan panas .. mata panas memerah lagi tuu .. kepala berat giloss! Tetambah hari nii hadir kelas petang .. direct! adehhh .. Naseb laa kelas Sir yang pagi tu takder minggu nii. kurang cket .. Masa dalam kelas tadi entah berapa kali aku mengeluh sakit kepala .. sumpah tak dapat fokus! :(


Mungkin sebab saya kurang rehat kott .. This lately kurang berehat .. jujo bagitau laa an .. memang lack of rest sesangat .. banyak perkara yang perlu disiapkan .. yang difikirkan .. it's normal actually as a student macam saya nii kan? Maybe minggu nii antibody tak kuat lagi maa .. hahaha .. ader ke macam tuu?? hohohoho .. i guess! :P


So this weekend, i busy nak settlekan assignment untuk Managing in Childhood Behavior. Tinggal nak translate pegi bahasa omputeh lagi .. Esok kalau takder plan nak pegi mana-mana .. maknanya hari assignment sedunia laa rumah ni. hahaha .. but seems like esok saya nak pegi jejalan kott .. huuu . saya pegi dengan Claudia. yuhuuu .. lama kita orang nii tak jalan berdua berpoya-poya, gelak-gelak macam Sem 1 dolok. wakakaka .. just wait!


Minggu depan pulakk sebok shooting for our drama! yobihhh ... i bukannya terer bab bab belakon nii. adeii~ sokayy .. nak terai something niu pulakk . hahaha .. :D


p/s: actually entry ini bertarikh 20 April 2012. Tapi .. saya kan selalu lewat update hahahaha ..


hopefully kisah harini tak berulang lagi. cukuplah sekali i pengsan last sem :P




Thank you for reading this entry !



Friday, April 20, 2012

Duhai hati .. Bersangka baik laa


Wahai hati .. Husnudzon laaaa ..


Hati rasa macam ... entahh! sukar untuk dimengerti oleh diri yang kerdil ini ..

Mencari kekuatan dalam kelemahan diri ..

SEMOGA .. 


Thank you !

Upset :(


Semalam tak sempat jumpa dengan kakak saya ..

Truly SAD ..

MUCHHHH !!!

Tuesday, April 17, 2012

Sekitar persiapan Open Day "KIDS CREW"





wahhhh .. dah tengok gambar kat atas atass atasss tuu kan? heheh .. Actually, nii gamba lama pon. muahahhaha. Nii gamba masa second meeting kita orang pun. We make it tak formal sebab nii antara-antara kita kita nii jaa. hahahaha. Time nii we all dah bincang and dah decide pon segala aktiviti yang akan kita buat  sepanjang tahun. But the most important, we all focus for our Main Project for this year. HOOYAHHH!!

Open Day coming soon we gonna make it Grand! pheww~ mesti tuu.. sejarah bahhh. hahaha .. sebab kita kita nii first batch yang tubuhkan kelab KIDS CREW kat UNIRAZAK ooow. cettt! bangga lokk. wakakakaaa. oke tak lawak!


So, for our club .. you you you ollsssss nii pon support jugak taw! haruss ooow. 


err .. yang dua jejaka hensem dan ohsem ngah ngadap lappy tuu dorang ngah create group Facebook untuk kelab kita. Ini untuk memudahkan segala urusan pengumuman, memaklumkan tentang meeting, aktiviti dan so on .. hihihik~ Plus! skang nii almost semua yang akan dibuat pasti dicanangkan terosssss kat Facebook! hahaha .. kan kan kannn??? huuu ..

Nak wat iklan juppp .

FIND US ON FACEBOOK



Thank you for viewing this entry !



Monday, April 16, 2012

Early Morning Teman kawan


Nak tau? Hari nii saya dengar music for the whole day ... 
And then, bila dah abes lagu tuu .. buka folder movie pulakk. err .. banyak lagi movie dalam lappy keshayangan shaya ini tak tertengok lagik taw! hahahaha. Apapun, bukan nii yang ran nak cita taw. hihihik~

This Monday morning .. errrgggghhhh i memang malas nak wake up taw! Tau tau laa kalo Isnin an?? hahaha. even i takder kelas pon Isnin. kahkahkahkah oke tak lawak! (-.-")

nak dijadikan cerita .. pepagi lagi kawan saya dah kejotkan ran! uwaaaaaaaa .. still ngantok lagi keh. hahaha. Bangun terpisat-pisat. muahahah. drama abes! yelaaa, since semalam i tak tido langsung. jam 7 pagi semalam baru ada rasa mengantok nak mati. huaaaaa .. seksa tak dapat tido aee. Tak tau kenapa susah sangat nak tido. And because of that, hari ini rasa macam nak demam. sampai semalam kena sound lembut dari sahabat i. hehehehe .. aku cuma mampu tersengih jaa. (tau sendiri salah leteww!). tettt.

Oke, sambung cerita .. I bangun ..

"Ran .. bangun. Tolong temankan saya pegi jalan seberang tunggu bas"

"Aaaa ..?" Teraba-raba henpon!
"Jam berapa skang?" sora lemau oke! hahah. 

"Jam 9 pagi. pelisss teman saya .. " 

"hmmm kelas jam berapa nanti?" dah oke ckit dah mamai time nii.

"Kelas jam 10."

"Aokk, tunggu i siap" huuuuu. 

muahahah .. i bangun, kemas2 and then masok bilik mandi, cuci muka and of course brush my teeth oke! muahahah. Since jam dah 9 pagi, i tak nak la buang waktu Kak D. takott nanti kalo i siap bagai apa just for teman dia tunggu bas tuu, jam 10 baru siap kot. muahaha oke tak lawak! sepantas kilat lepas siap i grab my sweater .. and pegi lenggang lenggok. Takott Kak D terlewat nak attend kelas dia sebab hari nii dia ada Mid-Test. wuuwuu ..

err .. kat atas tuu laa pic i this morning (-.-")
tak mandi lg tuu :P

haippp! baca pelan-pelan dlm aty taw.. hehek~



okeh, i nak YM ngan chegu i japp. huuuu. RINDUUUUUUUUU hehek



Thank you for reading this entry !



Friday, April 13, 2012

Spontaneous Friday

Like usual, Jumaat adalah hari yang paling ngeri bagi aku. I'm extremely exhausted !! 

Tadi present. semua baik-baik jaa. berjalan seperti yang dirancang. dan yang paling best, Sir puji our presentation. woooowW!! bonus untuk our group.


Yes I am a girl. I push the door that is clearly said PULL. huahuahuahuaha.


Sleepy already. this weekend i blogwalking kay. teruja nak baca entri2 you all.hihihii..

goodnite. 


Thanks for reading this entry !

Quick Update


O yeahh! this is my quick update since later i have to attend my class. Actually jam 1 something macam tuu baru pegi bertolak ke kampus punn. haha. nak siap siap, prepared itu ini sebab i ada presentation later. fuhhh! i'm a bit nervous. huahuahuahua. by the way, ohh that was one of my pictures that day. hehe. i just put it here. actually i sleepy jugak..pening pening kepala cause semalam masok tido agak lewat. i siapkan assignment i. sumpah penat typing! hohohohoo.. Okeh, have a nice day on Friday yahh! Petang esok nak kena wat 1 lagi presentation gakk. hahaha. this week penuh dengan pembentangan aee .. hehehehe.

lama dah tak BW. i miss nak baca blog you alls. hehe. nanti this weekend i BW kat blog korang kayy. 

Okey, thanks for reading this entry !

Thursday, April 12, 2012

My Day bila Public holiday tiba

Selamat malam .. wahh, ayat skema abes! haha ..

Mukadimah untuk entry kali ini pun. Oke taknak cakap banyak simpang siur. nanti sendiri pon pening~ huu. Orite, fikiran memang tak pernah lari dari word "Assignment" .. Yupp! masih ada assignment lagi yang still dalam tangan. English dengan DRAMA nyaa.. yang ni nak kena shooting sebab lecturer nak tengok video jaa untuk permarkahan..if nak buat kat depan kelas, fuhhh! banyak sangattt aee.. So tak pasti lagi bila nak start shooting untuk drama ni. Kena buat lakonan tentang history untuk drama nii. hahaha. Kesultanan Melaka antara yang tersenarai. I nak berangan watak Puteri Gunung Ledang.muahahah. oke tu tipu! :P

And then Education Technology ada 2 assignments, individu dengan group. Dua2 kena submit Jumaat nii. adeii~ Masa nii jugak nak kena wat presentation nanti. OMGaddd! :( .. Managing in Child Behavior, hantar bulan nii jugak. Tapi yang nii oke sikit sebab bahan2 dah cari dah semua. huhu. Teaching Professional Development, hantar 11 May nanti. yang nii banyak nak kena buat! so, step by step. Oke, 2 perenggan dah aku bercerita tentang assignments! cukup lahh rasanya.. :P

*sigh* .... since hari ni cuti umum, kita orang semua pergi beronok-ronok mandi-manda kat Sungai Rayu. wahhh! we all Picnic kat situ. hahahaha. best..best..! we all BBQ jugak. terjun dari tempat tinggi (errrgghh i takot sebenarnya) tapi still jugak nak cabar keberanian diri sendiri masa nii. haha, and yess! I'm make it oke. hahaha.. ada yang nak challenge ?? tett! ditutup! lambat  .....

Oke laa. i letak jer  dulu gambar yang nii. 
Check mesej lepas mandi. hahah! letih berenang sana sini tau. sejokkk gilosss!

Balik dari sini kita orang pegi Wildlife tak jaoh dari situ. konon2 nak tengok orang utan tapi tak jugak jumpa. haha. ciannnn...

Sampai kat rumah, nak rest kononnya lahh tek .. pusing kiri, pusing kanan. cett! tak dapat tido aee. pelik jugakk.. kenapa tak dapat lelapkan mata??? Biasanya kalo dah letih sangat, letak jaa kepala atas bantal kompom lupa dunia dah! hahaha..moleknya perangaii~ :P. but, i'm a bit weird bila tak dapat lelapkan mata. even tadi sumpah aku mengantok gilaaa! And then, terdetik di hati nak buka FB. bila buka jaa....mak aihhh. mata aku tertancap pada satu ruangan NEWS! Dup dap dup dap dup dap .. Berita tentang gempa bumi kat Aceh bermain di ruang minda. Wajah di tubir fikiran saling bertukar tukar. Ya Tuhan..teramat risau! Indonesia beb! Tempat yang seringkali aku sebut dalam blog ini... risau risau risauuu! :( uwaaaaaa..

Hampir kesemua yang aku baca tentang berita yang sama. Buka blog, kebanyakannya update tentang berita tergempaq ni jugak. huhhh~ i teraba-raba henset vivaz, tekan2 mesej..cari2 nama, send! :'( tak dapat nak gambarkan apa yang ku rasa.. sungguhhhh! keluar masuk bilik, jalan2 g dapo tak tau nak buat apa, duduk pulak kat ruang tamu. huarrgghh! semua yang aku buat tak kena derr. Last2, i makan jaa :P. berharap perasaan ini akan pergi ... *sigh*



********************************************


Apepon, this lately seems like i tak tentu arah tau. hehe (gelak nii pun aku tak tau kenapa) adeii~

Walau bagaimanapun, apabila senyuman di bibir kita itu semakin hilang .. pasti akan ada yang mencuba mengukir senyuman kembali itu semasa meniti hari hari mu. Itu saya percaya! coz skang nii saya sedang mengalaminya pun. hihihik~ Jangan bersedih bila ada yang menganggu fikiran kamu. Dan jangan lupa, kita bukan keseorangan.. sometimes, someone else know what is in your head dan akan ada yang mengetahui bahawa ada sesuatu yang sedang menganggu fikiran kamu. I learn something from this. 

Thanks to Kak Eva (kalo dia terbaca). hmmm bole expect yang saya tak berapa oke pulakk dia oow. hehe. selalunya, tak berapa banyak yang dapat expect if i wrote bersimpang siur macam tuh. hohohoh .. (entri semalam saya meksudkan)

Orite, skang penat sesangat. Tapi mata tak ngantok lagi. So, saya manfaatkan mata nii for my assignment. muahahaha.. sokayy, Khamis takder kelas. bole bangun lewat! tettt! :P


p/s: saya selalu update blog lewat! sometimes satu entry tuu kena hold sampai 2-3 jam. huuu. except entry yang pendek2 baru sekejap. hohoh.. sorry kayy. takmao marah2, tak cumil~ sayang semua. muacks! (gediksss)





Thanks for reading this entry !

Tuesday, April 10, 2012

Luahan rasa. Monolog diri mungkin..


Rasa ingin menangis saat ini T_T .. sabarlahh .. 
Kesakitan sehingga menyukarkan diri ini melelapkan mata.

Rasa sakit yang amat ini membuatkanku entah berapa kali bertukar posisi tidur. Tak juga mata terlelap. Apakah ..? =( .. Aku hanya mampu bertahan .. tak pasti berapa lama. mungkin sampai esok pagi..

Itu mungkin tidak sesakit bila hati dan perasaan ini bergabung dan bercelaru. Banyaknya yang terjadii .. Pujuk hati. Pujuk hati. SEMOGA..! hehe

Yang pasti, dalam keTERPINGA-an ini, ada rasa diri terabai, tidak diperlukan, menyusahkan kawan, menyakitkan hati kawan.. Oh, banyak lagi yang tak dapat aku senaraikan satu persatu di ruangan ini. Dan yang paling sukar untuk terima..Bila kata-kata yang kita lafazkan tidak ada jawapannya. PINCANG! Mungkin ibarat irama tanpa lagu mungkin .. (sounds funny huhh).

uhhhh Don't telling me that you said I am too much thinking! No i'm not. huuu.

This time maybe i have to choose to be ALONE .. just for a moment.


Maybe ini yang terbaik buat masa nii ..
Andai ini yang terbaik.

No one cares, no one to talk with me again, no one for me to shares all of my happiest time..my sadness..all of my ups and downs again..(i guess). ohh maybe it's getting bored huhh .. yeahh, i know. but whatever it is..a lots of THANK YOU. Really..i appreciate all of our time have been going through together. All of our stories..I'll keep it together with me. And i will never ever ever ever  DELETE it. This i promise U.

Trust ME...
THIS FRIENDSHIP WILL ALWAYS EXIST..
DAYS IN AND DAYS OUT .. For the rest of my Life!


missing my family a lot! :'(

I'm so lonely broken angle..
I'm so lonely listen to my heart..
On 'n lonely broken angle..
Come and save me before i fall apart..
(nyanyi japp) hehe

Lonely? hahaha. lonely tiada tempat nak berkongsi cerita sakit, senang, gagal, berjaya tuu suma laa... :')



p/s: cuma perkongsian semata-mata .. jangan disimpan oke .. tiada kaitan. HAHAHAHA. just kidding!
 IT'S TOTALLY ALL ABOUT ME.



Thank you for reading this entry !

Monday, April 09, 2012

Ergghh..Really tak suka!!

wuwuwuwuu .. pepagi buta dah membebel banyak kan? cett!
Tak kira jugak! i nak bagitau jugak. sorry banyak jugak! muahahah

kejapp!
hishh! Tenet ni pon satu. sukaty jaa nak disconnected! puiihh!

haaaa skang aku dah fed up dah nih. haishh. macam macam 
(-.-")

Actually i memang tak suka dengan bau asap rokok. sumpah! kekadang hidung akan gatal-gatal bila tersedut or terhidu haruman yang sungguh membuatkan rasa hati ini macam nii ..

(@#$@%^**!*&&^%$ !!)

haaaa amekaww! 

I baru balik dari rumah kawan. and yes ada yang smoking 
First aku dah sesak napas! lelama pastu baru oke. 
keluar dari rumah tuu and on the way balik rumah kita orang, aku dapat hidu seluruh badan aku berbau cigarette (mencikkk!) 

I terpaksa mandi lagi sekali sebelum masok tido. tak selesa tidur dengan bau camya aeee .. sungguhh!


Goodnite ..

Eh, dah jam 1.23 pagi yer .. hmm maknanya hari ini aku nak kena pegi Tadika balik sebab nak pulangkan vcd yang aku pinjam that day. 

hmmmmm teringin nak makan KFC .. :(

saya sedang membiasakan diri dengan persekitaran perokok .

p/s : saya selalu lewat update (-.-") hehe ..



Thank you for reading this entry !

Sunday, April 08, 2012

Entah! Saya pun tak paham..

Hye! yuhuu .. :P
Err .. minta maaf sebab tajuk entry tuu macam ada yang tak kena jaa an? haha .. pening fikir nak letak tajuk apa. miahahaha. Oke, petang tadi kawan saya datang rumah. And yang paling menyelerakan ialah ....

Dia bawak laptop dia sekali .. !!!

You alls .. ! wahhh .. kalo bab bab macam nii i nombo 1 oke! hohohoh .. Ape pulak tak nyer an? buka lappy dia tanya ..

Ada movie tak dalam lappy??

haaaa kan? itu semestinya soalan lazim!

And telling u what! bila buka jaa folder .. mak aiihhhh .. banyaknya movie ..

haipp! saya apa lagi, tak mao buang peluang. bawak semua pendrive kasi sedut sama itu movie~ muahahaa. banyak jugak movie yang dapat aku kebas tadi. dalam 30+ macam tuu. fuhhh! bila laa aku nak abiskan movies tuu segala oow ... 

So Ahad nii, since aku tak ada plan pegi mana-mana (rasanyer laa) aku nak khatam movie tuu setakat yang mampu. haaa, sapa berani challenge? hahah! 

Oke laa, jam pon dah makin lewat .. kepala pon makin sesak dengan banyak perkara yang menganggu fikiran 
(2 jaa sebenarnya) haha.

Mata pon dah macam Garfield .. baik i masok tido. But before that, saya nak clean up !

Erkk! laaa nak tau 2 perkara tuu iyer .. ? hadohhh .. macam-macam dia neh. 

okela, okela, okela. orang kasi tau.

1-----> ASSIGNMENTS
2 _______ .. isik sendirik! huahuahua~

Gurau je laa. Actually, it's a bit of perkara biasa tapi sedikit merunsingkan. plus! bila muncul perkataan 

'TAK TAHU dan TAK PAHAM' .. 

nampak? aku dah mula berkias-kias tuh. aiyakk! hehehehe..

just forget about it! tak penting pon .. :D




Thank you for reading this entry !

Saturday, April 07, 2012

Mandi malam? Bahaya ke?

Soalan di atas itu mungkin satu soalan bagi yang membaca ..
Tapi yang sebenarnya satu persoalan bagi saya .. 
(-.-")

Siapa suka mandi malam? Awak! Oo taknak ngaku iyer..haha. just kidding! hmm dekat nak jam 2 pagi dah skang nii .. aiyoo! Tak terasa cepat masa berlalu ..
pssst yang sebenarnya saya baru sahaja usai mandi .. :P

haipp! baca dalam hati jer .. muahahaha. To be honest, saya memang suka mandi malam. Banyak yang kata mandi malam nii tak elok kan? Awak pon kata macam tuu, yer dak?? hihihii .. 

Eh, best aper mandi malam. Especially before landing tuu. kan? masih harum lagi wangian mandi tuu. nyaman sekali.. hehehe..mimpi yang indah-indah pulak lepas tuu. haha. seronok .. seronok .. seronok .. :P

Dalam catatan sejarah saya, paling lewat saya pernah mandi pukul 3 pagi. whoaa! lewat tak? muahahah. memang lewat. masa tuu muka dah panas berminyak ngadap lappy lamaaaaaaaa sangat! mula-mula just pegi bilik air untuk cuci muka jaa. lepas tuu bila air dah menyentuh kulit tuu, haa amekaww. terus jaa mandi. hahaha. 

kebiasaannya saya akan cuci muka, basah tengkuk, cuci kaki dan basahkan betis sekali sebelum masok tido. ^__^

hahaa. dan yang paling penting, saya akan minum seteguk air kosong sebelum tido. ini perkara wajib! tido rasa macam tak lena bila terlupa minum air sebelum masok tido. huuu. anda bagaimana?? muahahaha. soalan bonus untuk awak!

walau bagaimanapun, kalian-kalian yang selalu mandi lewat malam tuu usah risau yer .. cuba baca INI

Dah baca? haaa .. jadi jangan ada keraguan lagi okeh. lagi syok tido selepas mandi. betol tak? haha. 
goodnite ..



Thank you for reading this entry !