Saturday, July 28, 2012

OH ASSIGNMENTS ~

Hye hello dearies! ecehh bajet omputeh sangat. haha. WARNING: Entri ini tiada gambar menarik. hikhik. buleh en? Oke oke, this time rann nak direct jaa. takmo buat pendahuluan bagaii apa keh ^_^


Ingat lagi dengan entry ini --> BUAT BLOG UNTUK ASSIGNMENT? yang terlepas tu boleh KLIK pada link yang rann kasi tu erkk .. Alright, kat sini rann nak citer siket larhh tentang assignment rann tuu oow. hehe. EH? kenapa saya rasa ayat saya kurang bermaya eh? adoi adoi *tetibe! hahaha.


Anyway, selepas fenings-fenings tengok code tuu bagai. erghhh .. seriously! after lama tak maen manja-manja dengan coding tu memang cepat pening yang amat taw -.- (@#$$%^&@*). and telling you what! as a result, rasanya blog yang rann buat untuk assignment nii lagi cantek dari blog rann yang hampes ni taw! >_< 


Nak tengok dok? nii haa link nya ---> TADIKA SERI PAGI


Yeayy !! Tahniah buat saya dan rakan-rakan. hahaha. *clap clap clap! lalalalalaaa. and now dah send link tu pegi lecturer pon. pheewww~ at last siap jugak assignment nii. TAPI ada lagi yang berbaris panjang-panjang tunggu kat belakang taw. YOBIHHHH T_T. 2 assignments untuk EAP (presentation on this coming FRIDAY). *so sweet aieee :(


THEN, another 2 activities that we have to settle down soon, for Language and Literacy For Young Children & Technology For Early Childhood Education subject. Wish dapat siap dalam masa terdekat ni. SEMOGA! nanti ran cerita untuk assignment tuu kayy. ni menarik! :)


Skang nii busy sesangat. sampaikan sometimes tuu rasa macam tak dapat rehatkan diri sepenuhnya. even ada jugak la masa untuk diri sendiri tapi bila fikir segala tugasan yang masih banyak tuu cannot rest sangat! Otak tepu nak   jana idea dah. sabooo jer laa. sampai rumah letak beg, amek notebook, On lappy .. terus buat assignment. NO REST okeh! errghh .. *tarik naaafaaassssss panjang panjangggg ........... mata i sepanjang minggu ni pedih. merahh aiee ... mungkin sebab ngadap lappy lelama sampai berjam-jam non-stop O_O


Next week memang busy giler! rasanya everyday i pack minggu depan. dengan discussion nya, buat replika, buat persiapan untuk presentation .. OH MY. hopefully semua berjalan dengan lancar. HOPEFULLY. mujurlahh yang tinggal tuu semua group assignment. bole bahagi2 tugas kan? hehehe ..


Anyway. tinggal 2 minggu lagi nak Final Exam untuk semester nii. adeeiihh .. rann tak ready lagi rasanya ni. hummhh .. Ni jadual exam.




Tak lama lagi kan? bulan July pon dah nak abis dahh nii. sesungguhnya saya belom bersedia lagi nak pegi medan perang nih. huhuu .. Okelah, rann drop sini. belom mandi lagi ni taw! jam 10 malam dah. ha ah, habis kelas terus balik rumah. sampai rumah around 4pm macam tuu. terus buat assignment. sampai sekarang baru siap. update blog ni jap .. now i nak g mandi. nak berehat. esok kelas tengah hari, buleh bangun lewat. kahkah! babaiii. badan letih. Till the next tinta ... *much loves! :)








Thank you for reading this entry !


Thursday, July 26, 2012

Juadah Hari Nii

Hye! lama tak citer pasal makanan nii kan? haha. Ni rann nak citer laa since tadi pegi bazaar ramadhan kat Gita sini. ha ah, ni festime pegi ke bazaar situ. biasanya kitorang pegi bazaar kat satok. Ni pon siap rann tanya ngan Kak Eva lagik bazaar Gita tuu kat ner. hadoiii .. yelaaa bukannya lama sangat duk Kuching ni haa. baru jer last year sampai sini -.-"

Lepas pusing-pusing baru sampai ke destinasi. haha. takper takper, pemandu we all ni terer siket. *clap clap! Yobihhhh we all bebeli mengalahkan yang berposa koo. kahkah! nak tengok? nii haaa ...


cupcakes tu comeyyy! tak sampai hati nak makan. nak jer jadikan tu pameran. haha




haaaa tuu je laa. kenyang dahh. nii mesti bebeli ekot nafsu. kahkah! T_T huu. BAIKLAH. rann nak study. esok ada mid-term test. kengkawan cakap solan susah! OH MY. nang lasuk palak kelak padah kawan kamek. haha. dah laa ada gik assignment for subject ya. yobihhh! nang sweet gegilak klak eh. ada 2 gik assignments. 2 egek gik anta 28 & 29 tok. OH MY. bok jak mok rest pas molah 2 egek, ada gik nk len berato kat belakanh. adoii adoii. EH? sorry tercakap bahasa sarawak plop. eisshhh! >_<


OKE babaiii ...


Thank you for reading this entry !


Wednesday, July 25, 2012

Kebiasaan Semasa Kuliah


Helloo !!


Nak story tentang kolej ler pulak rasanya. haha. buleh gitu? OK bila time kuliah aper yang korang selalu buat? huu mesti banyaks sangats kan? haha. kalau bukan kita buat kekadang orang lain buat. kan, kan? hiikks! JUM usha japp.

1. FOKUS lah sangat.

Ni bila kuliah of course kena fokus. Dari mula sampai habis kuliah fokus. wahh! tahniah kepada golongan mereka-mereka ini. Tapi ada pulak yang "fokus lah sangat" nii kan. hahaha. Bila pensyarah masok, buku dah tersedia buka, pen dah ready kat tangan. tunggu nak menulis and catit2 aper yang patut lagi tuu. Nota-nota semua dah atas meja. Amboiii~ kononnya bersemangat sangat nak mengikuti perkuliahan la kan. Tapii sayang, semangat hanya 45 minit per hour! ha ah .. kalau kuliah 3 jam, habis lama pon dia fokus 1 jam 30 minit. bila lecturer bagi rest sekejap, mula larrhh dah hilang tumpuan lepas tuu. cis! hangat-hangat taik ayam. err .. tapi takper la kan at least dia ada input selama sejam setengah tuu. kalau aderr ... hahaha. Tapii yang geram laa kan, time kita nak fokus tuu ada pulak budak dok belakang or celah mana yang buat bising dok bercerita bagai. nii memang rasa-rasa nak bagi penyepak jeh! hohh? O_O" hurmm ..

2. Online

YEAH !! ini memang sudah menjadi lumrah as a student berinternet time kuliah. huh. saper yang tak penah buat sila tenyeh2 kepala kat keyboard tuh! sanggup? kahkah. Ini bagi kaki online tak kira masa. lagi lagi yang ada Iphone, BB, wireless. pheewww! pantang tengok ada wifi siket teros lah dikhabarkannya, "uikks! ada wireless lah! awak try connect. saya dapat dah". yahhh tudiaaa. konfemm dengan cepat tersebar dari satu satu kepala. hihihii :D. memang wireless sesangat! lajuu kohh ^_^. Yang bawak lappy tuu lagi seronok kan? ala ngaku! >.< golongan beronline ni saya kena tempias sikettt! kahkah. yelar, bila dah bosan mula lah tangan tuu macam 'penyapu' atas screen henfon. haha. eksen touchscreen *lempang! amboiihh kau rann, macam dia jer ada touch touch erk?! :P lalalalalalaaa ~ 

3. SMS

HOYEAH. ini yang paling kritikal sekali berlaku dalam kelas. saper tak pernah ber-SMS ?? haiippp! jangan nak tipuu sangat aarr. Sometimes bila merasa bosan asyik dengar jer lecturer berceramah sampai berpeluh-peluh kat depan tuu mula laa send SMS pegi kawan sebelah tuu. "bosan laaa. mengantuk dah." tak pon macam ni, "bila laa nak habis kelas. laparr." OR macam ni, "blah juh! eksen g tandas, pastu balik teros!" hoh? ang memang terer nohh. aishh! Eh Eh! tapii best jugak kan SMS sesama sendiri nih. senyum senyum depan henpon. haha. ada jugak yang mencuit hati. kekadang belek-belek henpon tanpa sebab -.-". this is truly me. selalu tengok henpon tanpa sebab. erghhh .. seksa kebosanan dalam kelas taw! :p 

4. Tahan Kencing!

WHOAAA! kategori ini sangat bongok. weyhh, malu sangat ker nak hantar diri sendiri pegi tandas tuh. yelaa kononnya malu lah, segan lah tek nak .. sanggup tahan kencing sampai berjam-jam! mak haaiiihh .. tak takot batu karang ke aper? hohohoh. kesian ang ... Tapii kalo nak menggediks dengan jantan tak pulak malu kan. hilang semua rasa segan tuh. aishh! OK terlampau emosi. Err .. Jangan terasa kalau tak penah buat. ini UMUM dan tiada kaitan dengan sesapa. kalau terasa tuu memang ummphh! lah. hikhiks! Jaga kesihatan ampa semua naa. aisehhh .. lembutnya pesanan saya nii. hahaha +_+

5. Datang Lewat

Ni jangan cerita. memang selalu sangat lah berlaku. even awak awak awak nii pun pernah datang lewat kan. YA, termasuk saya jugak T_T. Datang lewat 5, 10, 15, 30 minit tuu takper lagi kan. Ini tidak, dah 1 jam kelas bermula baru tersembul muka depan pintu. EH? kalau lecturer tak tutup pintu tu takper lah kot. tapii kalau tutup memang nasib korang lah. tak pasal pasal 'zero' attendance in that day. hahaha. OH ada pulak spesis yang 1 jam lagi kelas nak habis baru datang. Oke yang ni memang nak mintak pelempang tapak tangan size 10 kan? huuu. bagi cket. :P kahkah. yang selalu datang awal .. Tahniah yer. TERUSKAN. tak rugi pun kalau datang awal sikit. kan? hehehe .. jangan pulak lepas kena puji ngan saya ni ang esok datang lewat plop! >.< erK? haha.

6. Takder NOTE

OH ini spesis saya. hahahahahahahhahahahah *lempang patplohpatratus kali. YOHHH. ngehahaha. ha ah, saya jarang ada notes bila tiba time kuliah T_T. marah marah marah dia neh. huuu. maluuu nyorokkk belakang awak >.<. adeeiihhh ... OK OK, bertendang. eh? silap. bawa bertenang .. saya tak abeh citer lagik nii. amboii suka naaa. haha. Actually bila datang kuliah, saya bawa buku catit 1 ngan 2 pen jeh. kekadang bawak banyak. ada ler spair nanti kan? we just refer slide kat depan and catit apa yang dirasakan penting. tuu jerr :D. Tapii Tapii jangan dicontohi yer! ulang sekali lagi. Jangan Dicontohi. ngerti? OH bagus nyer ... ni cara belajar orang malas. -.-"


Pheww~ penat dah menaip ni. kiranya 6 tuu dah cukup kot. hikks! banyak lagi sebenarnya kan? yelaaa, manusia banyak ragam. nii yang saya alami sendiri. kahkah! *pengsan. babaiiiii .. dah nak balik dah ni. ha ah, entri ni ditaip semasa dalam library sementara tunggu kawan copy paste my mind map. hehe .. berjasa kooo mind map i. hahaha. 

Mintak maap kalau ada yang terasa. ini sekadar pendapat and for fun jer. hehe. OH, abaikan segala maki yang tak berapa nak hamun dia ats kay. haha.


Thank you for reading this entry !


Hey .. I kat Library laa

Morning! huuu .. segar bugar bangun pagi nii yo. best best. hopefully hari nii berlalu dengan baik dan menghappykan. eh? memang terok percampuran bahasa saya kan. haha. takper takper, yang penting tidak terbawa-bawa ke alam peperiksaan nanti. lalalalaa >.< kalo terbawak jugak tinggalkan kat luar naa. kahkah. oke tiada kaitan!

Hari ni sarapan simple. Actually kat rumah dah sarapan awal dahh. sampai kat kolej nak jugak lah sarapan lagi sekali. huawawa T_T ha'ah .. saya tau mesti awak nak bagitau saya ni kuat makan kan, kan? hehehe .. dah tauu dahh. eeii .. jahat nyeww. oke gediks di pagi hari :P. saya ngan Kak D sarapan kat Mira Cake House. tau dok? taktau ek? takper lah. click kat Google Map noo .. hahaha. *lempangg!




JENG JENG JENG! sila buat muka saspen! hikhikhik. mesti hang ingat i dok bantai aiyak dua gelas kan? No No NO. Teh tarik tuu ngan Kak D. saya terai minum HO HO Horlick! yeayy! *clap clap clap! huhuu .. burrpp burrppp .. kenyang dah. ehh? kahkah. tak sopan beno anak dara ni. chaiitt! >_<"

Skang nii saya selamat berada di dalam Library. hehehe .. OK lah, nak buat kojer kojer i. takmo blogging lelama. kang ada aku kena pelempang orang nanti sebab melambatkan line tenet wifi kat sini. hahaha tah pape. hiikkss. 

GOOD MORNING !! Have a nice Wednesday. yuuhuuu .. pay day pay day! kahkah. :)






Thank you for reading this entry !



Tuesday, July 24, 2012

Complicated


Eh eh eh! tak sedar dah masok hari keempat orang berpuasa kan? heee. i tak pose >.<. OH gambar tuu dah lama dah. nii gamba semester lepas hahaha. saja nak tempek jadi perhiasan jupp. BTW, hari ni duduk rumah jer sampai rasa nak termuntah-muntah kebosanan! errghhh .... -.-"

Takper takper .. sebab hari nii line maxis memang thumbs up! Connection Excellent koh. YESS! *clap clap clap! hahaha. so since line bagus aper lagik? Of course tengok You Tube and mendownload jer keja kan. hahaha. semestinya! yeayy! dapat pon download kesukaan intan hati ni. hehehe. tahniah kepada saya. ehh? :p

Esok macam nak pegi kampus pulak. huu, nak spend my time kat library. dapat online free. hahhahaha. nampak sangat niat tuu tak betol kan? haha. haiihh .. ingatkan nak cari rujukan or study ke aper kan? yohhh! BAIKLAH. jangan teritpu .. tapii yang online tuu just tugas sampingan jaa kot. baca 30 minit online 45 minit hewhew. Actually esok saya nak buat notes untuk EAP and buat research sikit2 untuk assignment. Due date makin dekat taw! haaa .. so buat slow slow. ^_^

OH maaflah entri memang tiada berkaitan dengan tajuk. kahkah! terima kasehh sebab dah buang masa anda-anda semua untuk baca entri yang tah pape nii. huhuhu .. till the next tinta kay sayangg .. jangan jemu datang singgah. i lebiuuuu ^_^




Thank you for reading this entry !


Aku Suka Dia

Yess! lama dah cari lagu nii. ha ah .. lama dah. baruu hari nie jumpa. yeayyy! *clap clap clap! haha. whoaaa i keep playing all of her lagu taw. pheeww~ *pitamm hahah. best seyhh! nii haaa .. meh la dengar sama. hihihikss! Donlod jer teros tadi.




Monday, July 23, 2012

Dinner Malam Ngiling Bidai 2012

Hye! ohh rasa macam dah begitu lama cerita nii. huhu .. takperlah! as long as saya masih ingat lagi nak buat entri tentang nii. hoho. actually seriously i tak terniat nak update sal ni. tapii sebab dah janji dengan adik comey lotey nii .. so, i update jugokk. uhuhuhu .. sumpah saya segan nak tempek gamboo kusam saya kat sini T__T sob sobs. 

Baiklah! saya takkan story bebanyak .. gambo ni dah cukup menceritakan semua yang berlaku pada hari kejadian. haha. Dinner Malam Ngiling Bidai ni diadakan di Kuching Park Hotel. Majilis mula jam 8pm and we all sampai jam 7.30pm. haha oke laa tuu en? everyone dressing cantek cantek kooo. i pakai simple jeh! >.< huhuhu. sik pandey kamek mok pake voke2 kdak cdak aiee. muahahaha. whatsoever it is .. it is better just to be yourself kan. hihihikkss cam coverline jeh bunyi ooo. haha.

Meh tengok album gambo reramai juhh. O_O huuu.

*maafkan saya kerana sudah menconteng gamba awak .. huawawawa >.<

*para ibu-ibu yang turut sama hadir memeriahkan majlis sila datang lagik yor 

*nak jugak tempek gamboo kat sini ekk. hahah T_T

*pengacara majlis. seriouly dia memang lawak. hehehe .. BEST bila dia mengacara taw. tak bosan :)

*I love the way she is dressing that night. pheww~ cantek baju dia weyhh. muslimah berfesyen jaa rupa. err mungkin sebab i suka pink lembut kot. HAHA

*errr dia ni sama table ngan saya. taktau sapa nama. hahaha tak sempat nak kenal2. huhuks >.<

*acara kemuncak malam tuu. Pertandingan "KELING dan KUMANG GAWAI 2012"


Putri Santubong, Putri Sejinjang .. penjaga gunung negeri Sarawak .. OK takder kaitan! >.<

Keling 2012 

Kumang 2012

weewiiiittttt !! kacak sik nya duak tok? pheww~ heheheks.

barisan finalis Keling & Kumang bersama dengan VIP. cantek2 kacak2 u ollsss! haha

ngeeee ~ rupa xbley blahhh! T_T *sabo sabo. ni time dah abis majlis. so everyone bgambo sampe American Next Top Model pon kalah. haha

nak jugaklah bergambar gn Lecturer kite tuu. kaler merahh :)

ni sebelum balik. tunggu kawan datang fetch. sempat snap boria nii. huu cantekkkk! ^_^

OK, nii bila sampai kat rumah jam 1 pagi. hahaha, sambung lagik begamboo tuh! >.<




OK. dia lebih lebih sudaaa nih! :D hahah.


BAIKLAH sebelum aku ganti finalis Next Top Model  baik aku berhenti kat sini. hahaha. punahh harapan weyhh. sumpah saya sudah terlebih posing *lempang patplohpat! So tuu laa kesah nyaaa. selamat berseronok dengan gambo2 kat atas yer. pheeww ~ penat nak tunggu gambo ni upload. heee. nii just tinggal entri yang kat Waterfront jer lagi. ada masa nanti saya update sal tu kay. nak masok bedio jugak nanti kot. ngah usaha buat bedio. :)



Thank you for reading this entry !


Sunday, July 22, 2012

Buat Blog Untuk Assignment?


Helloo!

Kelas harini biasa jeh. YEP, kelas pertama saya sebab last 3 weeks tak dapat nak datang hadir untuk kelas hari Ahad. I'm quite busy in that past 3 weeks. pheeww! But sokayy .. let me myself handle it. *lempangg! sepak patplohpat kali! haha. Baiklah. bukan itu yang saya nak cerita sebenarnya. Kalo saya nak bercerita tentang assignment buleh dak?? hahaha, mu kata tak buleh pon tetap nak story jugak nihh! :P

Dah tauk dah assignment for Technology For Young Children subject. OH MY. seriously memang tak sangka assignment we all tu macam tuu oke. haha. OKAY, actually macam nii .. we all create 1 blog di mana untuk mempromosi SEKOLAH TADIKA. Dan yang boleh link sekolah tadika we all nii to parents. ahaaakkks! kat situu we all letak semuaaaa information tentang sekolah tadika. BAIKLAH. huhuu .. and tadi keep pike pike nak bubuh nama apa untuk tadika we all nanti ekk? haha. Then dapat lah satu nama nii .. nak tauk?

We all pilih nama, TADIKA GENIUS hehe. biaq suma students we all nanti genius genius belaka. yuuhuuu .. haha. memula nak bubuh Tadika Matahari tapi tak jadi .. hikkss!

OH YA. tadi sempat singgah jap kat baazar ramadhan Satok. yobihhhh! sumpah orang ramai giler seyhhh. errr .. berpeluhhh bersempit kepit cam ikan sardin kat situ. OMG la kan. fenuh oke u ollss! hahaha.
Baiklah. nak edit and ato ckit blog Tadika Genius we all. kahkah! babaiiii .. *pitammm T_T . fening dahh haha >_<

Click here for more graphics and gifs!


Thank you for reading this entry !


Dah tau ...


Dah tauk dah skanggg. hurmm .. takperlah. tak kat satu, satu pulak tempat mencurah. hehek. sokayy, it's normal sayangg. Baiklah! dah tau dah .. i'm not in that place. i'm not in your special place where u place the others. huuu, baiklah baiklah baiklah baiklah >_<

*terima apa adanya ... -.-"


**i ngan Claudia tengah sesama teka lagu kat citer Perempuan Neraka TV3. Claudia bagitau dengan kondifen tuu lagu Baik Baik Sayang. I pulokk lagii tersangat Kondifennn cakap tu lagu Sayang Lahir Batin. hahaha. last last dua dua salahhhh! Actually tajuk lagu tuu DOAKU UNTUKMU SAYANG (Wali Band) haha T_T


Thank you for reading this entry !



Friday, July 20, 2012

Lewat Setengah Jam !!

Meh duduk sini popo! huhuhu .. bagus dengar kata haha. pheeww~ at last sampai jugak rumah. fenings kooo terperangkap dalam traffic jam! haiihh .. =.='. Nak dijadikan cerita, awal pagi saya ngan Kak D terkedek-kedek meredahi hujan gerimis mengundang. hahaha giler tak sejokk oii. muahahaha tapi tuu takper kot. dah biasa dahh. hikksss >_<"

sampai jaa kat tempat tunggu bas tengokkk, haaa?? bas baruuuu jer bertolak oke! takkan nak lari-lari sambil lambai2 tangan tuu oii. haha jatuh sahamm koo. kahkah! so, redha jer laa. takper takper, still ada bas lagi. tak lama lepas tuu, 7.30am baru ada bas. nasib tak lama tunggu.

yang gewamm sesangat tuu bila naik bas .. tapi bas jalan tak sampai 100 ela, berhenti cun-cun depan Kastam tuu. saya tak sempat lagi cari tempat duduk oke. yohhhh! bila toleh depan ...... panjang gilos barisan kenderaan weyhh! =.='. jalan pon tak sampai semeter jaa. erghhh ... >_<

Nii haaaaa ... kat area dekat-dekat SMK Petra Jaya.


Gilerrr slow traffic. adeiihhh .. dari tak mengantok jadi mengantok nak tunggu sampai kolej. hoho. berada kat sini jam dah 8.05am! huwaaaaaaa T_T sah sah! memang lewat masok kelas neh. so, saya amek alternatif SMS sir inform yang saya akan lewat sikit masok kelas -.-"

masok kelas 8.30am. pheewww! oke jugak laa kot. seriously saya tak pernah datang lewat sampai setengah jam oke! hadohhh sejarah nehh. haha. untunglaaa sir belom mula mengajar lagi *selamatt ~ ^_^

dalam kelas pulakkk, kawan bagitau yang sir siap baca lagi mesej-mesej we all yang bagitau akan masok lewat. yohhhh! maluuu weyhhh! >_< tsk tsk :( hahaha. even SMS biasa2 tapii .. huwaaaaa taktau nak kata aper dahh. ishh! wat bodo sudaaaa pastu =.=. i mesej macam nii jaa ..


"Sory sir mungkin sy lewat sikit dtg msk kelas. Jalan jam terok. Randok."


BAIKLAH. sumpah saya derkkk jaa. wakakakaka >_<. kelas habis awal dari biasa. and like usual kelas sir memang happening giler! huhu .. bingit dengan sora gelak we all taw. Anyway, next week ada mid-term. uhukkss, get ready jer laa pasni. whatever it is, sir memang thumbs up larhh *clap clap clap! :P

yang lagiii gewammmm pulokkk! balik pon jam lagik ooooo. yobihhhh .. 1 jam baru sampai rumah taw. errghhhh .. @$@^%*&^!! grrr ... just imagine, pegi 1 jam, balik pon 1 jam terperangkap dalam kesesakan lalu-lintas. nak nak arini mayang Jumaat kan. OH MY. memang sesaks sangatssss. hahaks!

takper takper, i tak begitu fed up sangat kot. still maintain .. (sebab mengantuk) haha. ehh? jangan laa buat muka fed up plulak baca story i tah pape nihh. haha *tanjat tite. kahkah! *lempanggggg! O_O"


Meh layan Popo meh .. rinduuu ngan dia nii tadi. hahaha *dush dush! >_<

eetttt .. intai intai ekk? hahaha

chakkkk! Popo saja jeh maen2 tuh. hihiks #abaikan jerawats saya okeh :P

shuuuuu ~~~ skang nii Popo dah pandai ekot berblogging dah. haha, peneman setia nii ok. huuu.


**salam bulan ramadan. esok dah mula berpuasa dah kan? so, selamat berpuasa semua nyaaaa. Bila bazaar ramadan kat Kuching sini start ekk? hahaha. nak kebas bubur yang i idam selama nii. err taktau nama bubur aper. ngeeehahaha =.=' laalalalala ~~~


Thank you for reading this entry !


Bila Popo Gila Lensa, Haha

12.30am Click! Edited .. Post .. DONE!


mueheheh .. baiklah. nak sambung buat assignment. sajer amek mood kejapp. hihiks >_<

haippp!! Popo kena teman rann malam nii. cannot go go anywhere. i jaa buleh buat cenggitu. eh? hahaha.




Wednesday, July 18, 2012

Hye Johnny!


saper dia nii? ahakss! Johnny takmo amek gambooo. sembunyii muka jappp. hahaha :) muackss!


**tadi kena geget berkali-kali ngan si Johnny ngan Jenny. hadoh hadohh .. takperr ... manja-manja jer. tak sakett ponn. muehehe >.<


eh? kenapa mata sepet sebelah neh? err .. ngeehahahaa! ni ler rupa orang selalu stay memalam bagai aper. cool jer an? miahahah :P "pangggg!"  *lempang!



Lega Sikit Dahh ...

I'm home! hahaha .. Yupp, baru jer balik dari IPD tadi. haipp! bukan pegi balai naa .. huhuks. untung siket sebab tak hujan masa on the way balik rumah hehehe. Anyway, 1 assignment dah siap dahh. pheeww~ lega. Ringan sikit rasa hati skang ni. 

Last night i memang stay up. biasalah tuu kan. tell you what! saya siap buleh lagi lelap sekejap kat kerusi dengan jari still kat atas keyboard oke! kahkah. aishhh anak dara nii .. perangai nyerrr tah aper2. But it's okay kooo .. at last my assignment siap sepenuhnya and Complete on 4.12am. yesss!

Alright enough said dahh. sekarang dah submit dah pon. and paling best, Sir siap puji i punya assignment aiee. hahaha padahal English tah papa kat situu kot :P. sokayy, merasa jugok i kembang setaman bila kena puji huawawawa. ehh? no no no! jangan teruja sangat .. pujian itu kadang2 melalaikan. haishh rann rann .. behave yourself sayangg. muehehe .. adeiihh ..

So, 1 assignment DOWN tinggal lagi 2 assignments for another two subject. OH MY. yang nii lagi mencabar. errgghh so memang kena double effort laa bekerja lepas ni hahaha. kerja kew? huhu.

Tapiii Tapii tadi kawan bagitau English nii ada 1 lagi assignment dah keluar kat VOISS. yohhh! hamekawww. yang nii dah laa kena present weyhhh. ciss! nampak sangat saya jarang jenguk VOISS haha. tetambah bila untuk subject English kena buat mind map pulokk oiii .. macam-macam taw lec nii. seriously dia memang strict giler giler gilosss! -.-"

And dengan mind map and some exercise yang sir suruh buat tuu i on the way nak siapkan. hahahahah mak haiih .. lately so much more to do hooo. sokayy get upp and fight! YEAHHHH !!!

Baiklah sebelum saya merapu dan merepeks lagi banyak kat sini. saya letak pena dulu naaa .. babaiiii. till the next tinta. OH MY .. seriously, semakin busy with those task and assignment. entri pon pendek2. takdok gambo aper. cam janggal plop rasa. hehehe .. >.<"




Thank you for reading this entry !



Tuesday, July 17, 2012

Quote





Respect people who find time for you in their busy schedule. But love people who never look at their schedule when you need them 
- uknown-






Hati Yang Luka (Penuhi Permintaan mu)

Hati yang luka....!!!!!


Ibarat sang pengantin tersenyum manis di atas pelamin. Derap kompang yang mengasyikkan, lambaian bunga telur yang menggamit rasa indah,taburan bunga seolah-olah menyerikan suasana .. riang hilai tawa sanak saudara terus memecah rasa gemuruh...keterujaan itu telah sampai kepuncaknya.. Namun.....!!!!!!!!!!!!! Dummm!! Satu  pesanan ringkas menjelma di papar skrin merenggut semua yang mendamaikan, mematikan semua rasa dan menghampakan tunas rasa bahagia tadi...

BATALKAN SAJA”~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ya... Allah Bagaimana harus aku terima semua ini saat aku telah bersedia bagai badang menentang lawan. Bagaimana harus aku jawap setiap persoalan yang menerjah ruang akal yang tak mampu aku lawan .. Bagaimana harus aku hadapi tentang mata insan yang mendampingi ku yang kini berbaur rasa dendam !!!!!!! Jawablah aku !!!Jawablah !!! Andai kau punya jawapan yang mampu membuatku tersenyum..mampu mengubah cuka jadi gula...mampu menukar amarah jadi ghairah..

Jawab !!!!!!

Longlai rasa langkah ku untuk menatap panahan mereka yang dulu sinarnya penuh harapan dan keinginan kini terganti dengan rasa tertipu..apa yang harus aku jawab.Aku terus mencari dimana silap aku mengatur langkah,dimana salah aku menutur kata,dimana khilaf aku menata tiap gerak .....dimana........? Minda masih tepu untuk mencerna jawapan..

Ya Allah...!!! sakitnya makin bercambah bila ku tahu insan yang mendukung aku mula meragui apa yang aku lakukan...yakinlah duhai teman aku tidak menginginkan ini juga Yg terjadi. 

Sakiiiiiiiiiit!!!!!!!!!!!

Itu saja yang dapat aku raungkan dalam ruang minda dan hatiku tanpa kalian tahu...senyum yang terukir dibibir manisku pun terlalu berat hendak ku lakukan.....namun aku tabah...aku tahu itu risikonya..aku terima dengan hati terbuka.Kerana dari itu aku belajar erti hati manusia yang sebenar...

Titis air mata yang seolah tak berharga telah ku hamburkan...Bukan untuk meraih simpati kalian...bukan...titis air mata itulah warna hati yang telah tercalar...warna jiwa yang telah hampa dan warna rasa yang tak punya nafsu...

Terjelepuk di ruang paling dalam membuatkan aku menjadi insan selemah-lemah insan.Terus dihunjam dengan pelbagai persoalan ,paksaan dan cercaan...Asakan yang bertubi-tubi membuatkan aku hampir-hampir takmampu menggerakkan jemari sekalipun....terus beku bersama dengan kata-kata...

Demi Allah...aku terkilan dan menjauh hati...namun punya minatkan kalian mendengar lagi bait kata ku sebagai jawapan?Tidak ada ruang layak lagi aku di mata kalian...ibaratkan sang pandir yang berangan-angan tinggi dan akhirnya mati terjelepuk tanpa ada insan tahu inspirasi yang menumbuh dalam akalnya.....Namun cerita nya terus berjalan...namun..apa ku rasa Cuma bawalah aku jauhhhh..biar seketika agar dapat kucari nilai hatiku lagi.....

Ku iring hati yang terluka....

Terus aku atur telapak kaki menelusuri  pandangan kalian yang menunjam rasa.Benar janji  Ilahi..sehebat-hebat cabaran itu maka sehebat itulah rahmat yang akan terhidang..dalam keliru melangkah ku atur gerak hati munajat kepada Ilahi kerana hanya Dia yang Maha Tahu Dan Maha Menyayangi.Perlahan-lahan aku tertarik akan satu akal jernih yang Dia kirim saat aku mengadu resah di dada Kalimah Nya.Ku Corak jawapan yang Dia beri lalu ku atur rapi hingga sampai ke titiknya.Niatku tetap pada kalian, mengembalikan semula senyuman sinis menjadi senyuman sayang!

Sesungguhnya,Maha Hebat cubaan Dia. Maha Indah jalan dan jawapan yang Dia sediakan. Aku belajar akan makna teman dan lawan, makna setia dan sia-sia, makna ukhwah dan dakyah makna diri dan Ilahi. Aku bawa hati terluka ini tanpa kalian perlu merawatnya kerana luka itu yang membuat aku jadi lebih dewasa.....



***Lega dah penuhi permintaan kamu. apepon, mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku. pasti nanti kejayaan menunggu di hadapan. Jalan kebenaran tidak seindah yang dibayangkan .. tidak pernah sunyi dek ujian. ingat tuu. Telah saya penuhi permintaan untuk menyematkan pahit manis yang dilalui bersama dalam blog picisan simple ini .. semoga pengalaman ini membentuk diri kita satu hari nanti untuk menjadi yang lebih baik dari sebelumnya.. SEMOGA! :) ALL IS WELL dear. You are FIREWORK! We are FIREWORKS! :D




Thank you for reading this entry !


Monday, July 16, 2012

Week 4

Hye helloo hye! so how's your day so far? ecehhh baru first day kan. hopefully all is well. biasanya Isnin nii hari yang rasa macamm .. errghhhh .. sangat kan? hahah, i know! >.<


Baiklah! ehh? cam dah trademark pulokk "baiklah" tuuu kan? dulu selalu sangat guna "actually" huu. tukar dah kot! By the way, semalam berlangsungnya SIDMA SARAWAK GOT TALENT kat GODOWN AMPHITHEATER, Waterfront. Like seriously memang happening. banyak orang whoaa. dengan students and pelancong and so many yang datang nengok. hihikss.  OK later i update tentang SSGT. i tak banyak ambik gambo. banyak ambik video jaa. hihiihii..  


Actually saya dah postpone 2 entri secara tak langsung T__T. so soryy tentang itu especially dear adek comey-comey nii .. MAYA LISA . SORRY SAYANG ^_^. Tapii nanti rann akan update tentang tuu yer. tunggu ada free siket naa. heheh ..


Err, dah masok minggu ke-4 dah oii. ader lagi 3 minggu macam tuu before final. omg! ha ah, nebessss sangat! haha. kena double effort this semester. masa singkat. eh, tak lama lagi dah nak puasa kan? amacam? dah ready tak  u olls nii? hehe .. alaaa kejap jer tuu. pastu dah raya dahh. hikksss >.<


ehh? baru perasan my entry this lately suma takdok gambo kan? huuu. seriously lately memang keja and tugas nak kena buat. suma rushing tau. hihihiks. takper kan? :P


OKAY nak sambung buat task English and assignment sekali. kedong esok xda kelas mok tido lewat malam tok. Suma mok submit Rabu tok klak. pheww! -.-"

FIGHT !!!!! muehehe ..

Congrats to Kak IZATIE. dah bertunang dahhh. They are so suwittt taw! ^_^ . cecepat kawen naaa .. hahaha *gelak tapir menggatai jaa bunyi >_<


Thank you for reading this entry !