Monday, October 29, 2012

Babysitter Hari Pertama


Oh myy! my SHIFT keyboard susah nak tekan! keje saper? opkozess anak buah i yang superb "hero" nii. First day i datang, my anak buah dah terkedek-kedek, gedik-gediks nak mintak peluk-peluk, cium-cium i bagaii. hewww :3 dalam kerinduan dorang yang lama tak jumpa i tuu, i know i know. mesti nak bodek ler tuu. hahaha! Japgi mesti dorang cakap macam nii sambil buat puppy face! "aunty...nak tengok laptop boleh? ada cerita baru tak?" haaaa kan dah cakap dah. tuu yang SHIFT key problem dah skang nih =.='


Today first day babysitter. Since my sister was get busy with her works at school. So, time cuti memang lah nak kene jaga soldiers tuu suma. haiihh.. Now dah besau-besau sikit dah. so tak berapa susah sangat nak jaga. cuma perlukan sedikit kegarangan jaa >_<" hahaha! kalo diukur (err, betul ke istilah yg aku guna nih?) , kene garang 5/10 ihihihihih~~ garang dok? alaa, sedang-sedang jeh tu enn.. garang sangat tak bleh. kang jadi kes dera. tak pasal-pasal muka aku FrontPage O.O" 


Okey, begin with early morning. Bangun-bangun jer si Cvean (tengah) dahh buat muka sememeh cari his Mummy. hahaha. and then, i layan dia selamba, jawab semuuuuaaaaa soalan dia selamba without looking at his face..pastu dia okay dahh. kalo tengooooooookkkk muka dia time mood dia macam nii, menangessss teros! huuu.. haruu nanti :D. Cviaz (bongsu) selamba jaa tengok abang dia nak nanges cari Mummy dia. hahaha! Our day is just begin T_T


Everything is going smooth at early taw. They woke up, torang bertiga breakfast together-gether haha. sambil duduk depan ngadap TV layan lagu WESTLIFE. mueheheh :3. dorang pon ekot terkumit-kamit cakap aper ntah ekot rentak lagu tuh. hahaha! best kan layan lagu pepagi gitu :P. Aunty ngan anak buah sama jaa T_T kahkah! Then, untuk pastikan dorang tak mengganggu aku buat koje, i bukak cerita cartoon Brave. kasi dorang tengok! i tumpang sekejap2 jer nengok (kebetulan belum tengok lagi) ngeehahah~ aku pon sometimes layan jugak citer katun nih. hahaha -.-".


Then, i siapkan our lunch..prepared itu ini. Kakak i and husband tak balik untuk makan tengah hari nii.. My sister bagitau ada keje siket kat sekolah tentang koperasi. so, means that hanya we all bertiga lunch sesama T_T sob sobs.. haah lunch sesama pon takper lah. Lepas mandi, pakai wangi-wangi, bedak sana-sini..then Lunch. Lunch? AGAIN depan TV jugak. This time dorang berdua nii nak tengok lagi sekali movie Brave tuu =.='. hahaha i kene ekot jugak lahh. tak diturutkan nanti perang besar meletus kot :O haha.


Then, Czers (sulung) balik dari sekolah..Cvean ngan Cviaz dah lemahi-longlai macam sotong dah sebab mengantok. hahah. tak layan dah si abang yang baru balik sekolah tuu. hahaha kesiannnn.. Tak lama pastu dorang berdua tido. hiewww :3. Time nii laa i amek kesempatan update blog. But now, dorang dah bangun dahh. and Czers, Cvean, Cviaz seems like dah mula "mengemaskan" rumah. Ohh myyy! tsk tsk tsk :( mampossss i nak kemas balik. uwaaa >_<". okey, thats all la yang ran kongsikan. but i think, my first day oke kot hahaha! tatau lah for this whole week. aishhh! tetau je laa my soldiers nii nakal gilos! hehe..


Oh nak bagitau lah..yang now i cuti sem-break for 1 week. hehe.. kat Sibu dah. Saya sehat and feel better here. tak payah fikir pasal assignments, tak fikir perkara lain.. tenang jer. fikir nak tenangkan fikiran. huhuhu..layan dorang nii dah buat hati terhibur :). BEST !! :D




Thank you for reading this entry!


Monday, October 22, 2012

Sorry I'm Late. Hehe

Oh myy! Oh myy!
haaa nak buat kecoh sat. hewhew :3 kecohhhh lah sangat kenn. Actually nii ..


haaa tudiaaa! SORRY I'M LATE!


Semalam set alarm untuk today. yelar, pepaham je laa kalo Isnin kan. memang rasa macam .. urghhh .. tak tau nak cakap apa dah! malas sangat ihh. ngeee ~ Hari Sabtu tuu bos dah pesan yang saya bertugas untuk jaga kaunter Kids Crew (untuk next event kitorang). And I said, OKEY. hahaha >.<"  ngeeee~ 



Tepat jam 6.30 alarm bunyi dah. so, dengan malas plus mata yang masih tertutup tuu cari henpon nak stop alarmm! bising jer en? huhuhu. Ohh awal lagi .. 6.50 nanti lar bangun pegi mandi and bersiap-siap suma. hehe. And then, lepas terlelap sekejap, i terjaga. tengok jam balik. O MAI GAD!!! Dah jam 8.12 pagi OK! yobihhhh! masa tuu memang menggelabah teroks! yelar, dah terlajak weyhh. hahhahahaha >.<! ngeee~ salahkan diri sendiri jugak T_T. and i tot i terlelap sekejap. tapi "sekejap" saya tuu rupanya 1 jam lebih wohhhh T_T sob sob sob. 



Terus hantar sms kat bos. hahahha *takott kena bom kot* muehehe :P. lepas tuu, cepat2 pergi bersiap-siap. Hari ni Isnin. Hari koprat. so, kena pakai formal. hok alohhhh nii satu lagi masalah. malas nak pakai baju kurung :p. hahaha. so, i choose office wear jeh. ngeee :D Lepas tuu jalan terkedek-kedek sesorang nak tunggu bas. fuhhh .. nasib baik tak banyak keta jam macam nii. yelar, dah almost 9.30 pagi dah kan. tak banyak keta sangat. sampai kolej dalam dekat jam 9.45 macam tuu kot. haha. tengok bos ngan SU dah tercongok dekat meja depan IPD kolej. adesss! T_T hahaha. jalan tutup muka jeh hahahaha *panggg! Then mintak sorry .. ngeeee xD



And now, i dah terpacak kat sini dah. hapdet teros! hahaha. And yang paling buat hati tak selesa nii. My Matrix card tertinggalllll !! aishhh tak best! tapi dah pesan kat kawan dah suruh bawak nanti. huhu. hopefully dia ingat nak bawak. lambat punya pasal suma nak tertinggal -.-" hoho ..



Nanti ada kelas pukul 12-3pm heee.. (-__-")



Thank you for reading this entry !


Friday, October 19, 2012

"Nak Jadi DENTIST lahh"

Hye!! ngeeee ~ lamanya tak update blog. huhuhu. so much things nak kena settle down this lately. Assignments dah makin bertambah dah. Tak lama lagi cuti sem-break pulak. haaa means that semua memang nak kena settle before cuti nii. Urmm, next week start cuti dah. sama dengan Raya Aidiladha.eh? betol erk? ngehngeh :3 kalo salah perbetulkan naa .. ngeee :D


Tapii, now rasa semakin ringan sikit dah kepala ni. slow slow semua dah hampir selesai .. Tentang KM tuu pon dah almost 40% siap. okey lar tuu kan? muahah! Isnin nii pegi ke tempat nak buat Khidmat Masyarakat untuk dapatkan maklumat, tanya itu ini lah kat situ. hahaha :O. Lepas tuu, baru tinggal nak buat proposal and then abis cuti nii, present. Oh myyy :p. 


Hurmm takmo lah cerita pasal assignments ni. boring! yer dop? Oke laa, oke laa .. nak story kat u olls tentang cita-cita ai. buleh dak? ngeee ~ nak tanak, dengar jugak! >.< wokakah


Masa zaman hingusan dulu mesti banyak sangat cita-cita. nak jadi itu lah .. nak jadi ini lah .. hohoks! And admit it, yang cecita tuu sentiasa bertukar! :P hahaha. Zaman sekolah rendah bila setiap kali cikgu tanya nak jadi aper bila dah besar nanti? haaaa mula lahh time tuu fikir, "nak jadi aper erk?". Nak Polis! sebab boleh tangkap orang jahat! Nak jadi Guru! Alasan sebab nak nak didik anak bangsa (jawapan paling skema zaman sekolah rendah T_T) haha. tulis karangan pon mesti guna ayat tuu jugok! muahahah! kunun-kunun nya tuu lah ayat paling "advance" time tuh! hahaha :P.


Dulu saya pernah bercita-cita nak jadi Dentist. hahhaha. OK ini ada kesah kelakar di sebalik cita-cita "DENTIST" nii. Masa tuu kalo tak silap Tahun 5 rasanya .. hahaha ingat-ingat lalat :P. Masa tuu ada pihak dari Jabatan Kesihatan datang ke sekolah sebab nak check Gigi budak-budak sekolah rendah nii. Check gigi! palingggg tak sukaaa sangat time tuu bila check gigi. muahahaha!! iyer laaa, scary oke baring sambil tengok manusia-manusia yang bertutup mulut guna mask tuu haaaa. aishh! imaginasi budak kecik memang kuat, yer dak? hoho -.-"



Yang nurse-nurse tuu pulak stay kat sekolah. dulu sekolah rann sekolah area kampung2 jer. So, satu petang tuu duduk sembang ngan kakak nurse ni. maseh ingat lagi nama nurse tuu, Erni. Kita nii panggil dia kakak Erni hehee .. So tanya kat kakak nii, "kakak jadi ape?" (ayat pujuk nak bawak sembang ler tuu. haha!). "Dentist" eishh! pendek jer kakak nii jawab tau. hahah! "Oo..dentist tu aper?" (sumpah time nii tatau yg dentist adalah dokter gigi) Oh My English! :O wokakah! "Dentist tuu dokter gigi. kakak nii bukan dokter gigi. nurse saja. tolong dokter.." haaa kakak Erni dah mula terpancing dah. hikhik. Lepas tuu kan, sorang kawan saya tanpa rasa segan silu tukar topik perbualan! "kakak..kakak suker paku ikan tak?" T_T sadis ihhh. baru jer nak start tanya bebanyak solan gn kakak nii. Kakak Erni jawab, "suker! mana nak dapat kat sini?". time tuu teringat yang kat seberang sungai ada paku pakis nii. haa tudiaa! ^.-



"Kat seberang sekolah ader! nanti kitorang pegi carik untuk kakak k". yohhh! terus buat penawaran hahahah! yang sebenarnya memang nak keluar dari kawasan sekolah pun T_T. ha ah, peraturan dibuat memang untuk dilangar kot :P muahahah! bebudak nakal kennn kuikui :3. "boleh ke keluar dari kawasan sekolah ni?". "bolehhhh .. pakai jalan belakang." muahahhaah!!! haiipp! jgn pike saya selalu buat jahat taw. kawan rann yang sorang nii memang tukang buat kecoh kat sekolah T_T. hahaha. pastu kakak tuu cakap, "tak payah lah. nanti cikgu marah..kakak yang susah tau". we all jawab, "hehehee..tak lah. PK HEM dah keluar dah. Guru Besar pun dah keluar. takder orang kat sekolah." Jahaatttttt takkk??? T_T hewhew. Last last kan, kakak tuu geleng kepala jaa. Give up kot! haha. And time tuu jugak we all pegi and bagitau kakak Erni yang pegi cari paku ikan tuu untuk dia. siap cakap macam nii, "akibat nanti kitorang tanggung sendiri." nahhh! amek kaww! sanggup tanggung risiko tuh :P



Disebabkan tempat tuu kat seberang sungai, and sunagi pulak kebetulan tengah cetek sebab musim panas time tuu. Tapii, kat tengah-tengah sungai dalamm oke. Semua pun pandai berenang hehehe .. senang sikitt keja. So, kitorang berenang pegi ke seberang sungai. Urmmm, saya time tuu pakai tracksuit kaler merah. and ... at the same time kat seberang tuu tempat cdak lembu, kerbau, ada ayam, ada haiwan tuuutttt jugak. macam tempat ternak haiwan ternakan cenggitu lah. sampai kat seberang pergi cari laa paku ikan tuu. dah dapat banyaks .. nak balik dah. haaaa time nak balik nii kitorang kena lalu tempat haiwan tuu relax. hahah!       



Dah laa pakai tracksuit kaler merah! and tetau je laa yang lembu ni anti sangat dengan kaler tuu kann. yobihhh! time tuu fikir 2,3,4,5,6,10 kali nak lalu situ ke tak? sebab kalo nak guna jalan masa datang tadi semak sangat. and badan pon dah gatal2 dah. At last, no choice .. kena jugak pakai jalan tuu. so, jalan dalam kumpulan. kitorang 1 geng ada 5 orang (saya, Inya, Anna, Adang, Sepiah) semua pompuan! muahahah >.<! Selangkah .. dua langkah .. tiga langkah .. seems like nothing happened. Ohh mesti takder aper nii. so, jalan lenggang macam nak pegi pasar. kahkah.



Tetiba, Inya and Sepiah nii bagitau .. "oii, kenapa saya tengok lembu sekor tu asyik pandang kita dari tadi??" *sila baca dalam nada berbisik..*. Me jawab, "haaaa?? mana?? uiii, mesti dia tengok saya. seluar saya kan wana merahhh!" oke, saya dah panik dah time ni. takottt sangat! yelarr, selalu dengar cerita orang kena kejar dengan lembu kat sini bila balik kampung T_T. sapa tak takottt wehh. larii bukan nya laju sangat pon. hahaha! At last kan, we all jalan laju2 ckit .. buat gaya lari-lari anak hahah!



Tetiba, dengar macam bunyi kaki kuda banyak2 dari belakang pokok sawitt kat area situu. sekalii tengokkkkkkk!!!! Oh mai Gaddddd!!! serius cakapp sekumpulan lembu sedang berlari berkejaran ke arah kitoranggg! tak tau nak cakap apa dah! semua kata, "LARIIIIIKKKKKKK!!!!" hahahhahahahhahah!! Dah laa ada pagar dawai yang ada duri-duri tuu. tau kan? haaa, nak kena lepasi tuu baru sampai kat sungai T_T. so, terpaksa laa lalu celah-celah pagar tuu. Yang malangggg nyaa, baju saya tersangkut kat dawaii pulakkk T_T. arghhhh!! nak mintak tolong, semua dah lari bertempiaran selamatkan diri. hahahah!! Tinggal saya and sorang kawan lagi kat belakang saya. at last, saya rentappppp jehh! wokakah! nasib baik tak berlobang besooo sangat! >_<



Lepas jaa dari pagar dawai tuu terusss jaaa menonong larikk sampai ke tebing sungai and terus dabuusshhhh!! masok sungaii T_T. ngeehahah! habisss suma paku ikan berterbangan di udara. kahkahkah :D. Nasib baik tak semua masok sungai. ada yang masih dalam genggaman lagi. OH, dengan saya hanya 5-10 batang paku ikan jer kot dalam tangan. yang lain tak tau pegi mana :p. hadohhhh sampai kat sungai semua gelakk tak ingat dunia. ketawa bila ingat kejadian tuh. aduyaiii .. Yang terok lagi, si Anna .. kepala dulu masok sungai sementara badan, kaki tuu suma maseh tertiarap lagi kat pasir tebing sungai tuh! kahkahkahkah >.<" Dia tersangkut kat akar, terus tertiarap menyembah bumi. sikiiittt jer lagi pun nak sampai sungai..hahaha. tak sempat landing :P. lawak giloss bila ingat balik! 



Tapii takper, sekurang-kurangnya kitorang dapat jugak bagi paku pakis tuu ngan Kakak Erni. hahaha. Kak Ernii sempat tingalkan no henpon kat we all pun. yeayyy! happy kemain bila dapat no. henpon :P. sebab, bagi budak sekolah rendah zaman we all nii dulu .. dah dapat nombofon tuu means that "Be friends!" harharhar. tuu duluuuuuuuuuuu lah ~ 



Lepas, kejadian tuu ... bercambah lahh minat nak jadi Dentist. sebab kakak Erni bagitau, Dentist tuu Dokter. so, nak jugak lah jadi DOKTER Gigi (asal ada Doktor) kat depan. hahhaa. lagi satu! Kakak Erni ada bagitau, gaji besoo! Wuhuuu ~ *mata duitan* :P wokakakah! kekecik dah fikir pasal nak dapat duit banyak en? hahaha adohhh eyy ... Tak lama lepas tuu, guru BM saya ada tanya lagi tentang cita-cita kitorang. saya jawab, "cita-cita saya nak jadi Dentist!" dengan yakin sekali. hehehe. "Dentist? Dokter gigi? eii, berani kamu nak jadi dokter gigi. kotor tuu. nanti kamu akan jumpa gigi-gigi yang berulat, yang berlubang, cabut gigi orang. kotor. eii..". Errr, saya teros rasa macam @$&*^#~ "betol ke. cikgu? eiii tak mahu lah jadi dokter gigi. saya nak jadi Cikgu saja" (-____-") hehehee ...

rasa nak bagi panggg! kat dia nii kan? aishh! haha

ngeee~ tuu kesah zaman dulu. lawaks! cita-cita time sekolah rendah memang tak pernah kekal 1. mesti bertukar setiap kali disoal. hahah! Masok sekolah menengah pulak .. my ambition maintain nak jadi Guru. hehehe. Impian nak jadi cikgu mengajar sekolah menengah. hehe. Tapii sekarang saya buat degree in Early Childhood Education pulak. naaaaa bercanggah sangat kan dengan impian saya? hehe. Mungkin bukan rezeki kat bidang yang saya impikan kot. huuu. Serius cakap, saya tak pernah terfikir nak ajar budak tadika. dulu pernah jugak bagitau, "kalo boleh saya taknak ajar tadika" hohoho. tengok sekaranggg?? amekaww! bidang itu jugak lahh saya belajar. hehek. tak mengapa lah. Macam words saya time sekolah menengah dulu, tak semestinya kita dapat apa yang kita nak, and tak semestinya yang kita tak nak tuu adalah yang sesuatu yang buruk/ tak baik. betul tak? hehehee. But now, jujur cakap, saya semakin jatuh hati dengan dunia kanak-kanak :). hikhik. 



So, tuu je laa perkongsian kali nii yer.. lucu tuu lucu jugak. tapi amek pengajaran dari kisah benar saya kay. hahahah! Jangan langgar peraturan. Dengar nasihat. nanti tak pasal-pasal kena kejar lembu sebab tak dengar kata. padah tuu. hahahaha! Selamat berhujung minggu semua~



"Perancangan DIA adalah yang paling sempurna. PilihanNya adalah pilihan yang terbaik"




Thank for reading this entry !



Sunday, October 14, 2012

I'm Falling In Love With YOU.

O mak kawww!! Aper ni? aper ni? kontroversi betol ihh. wahahah!! Falling in leb lahhh sangatttt! hikhok. oke oke take a deep breath sayangg .. fuhhh ~~~ Dah? orite .. tenang sikitt naa. Ekceli, i jatuh sayang, jatuh kasih dengan .. err, dengan @$$%&^#. wokakah! Oke tuu tipu :P



Mukadimah tah aper kan? semput dok tengok tajuk tuh? hoho. cakap pasal lef lef (love love) nii lajuu jaa tangan nak tekan link tuu kan? hambooiiihh .. gatai :P. BAIKLAH ~ Dipendekkan setori .... so saya story pendek-pendek. eh? >_<


Now, mesti semua students IPT tengah bizi siapkan task, siapkan assignment, buat persediaan untuk midterm tuu semua bagai kan? haaa .. so was i. ha ah .. skang nii assignments semua dah berlambaks sangats dah. wuwuwu tengok tuh. semua "s" kan? banyakkk lahh sangat :O. Plus, assignments kebanyakkan nak kena submit before sem-break coming soon. Sem break on 26 Oktober nii. naaa .. kejap jer lagi kan? OmaiGaddd!


Hahhhh! nak cakap jugakkk nii. Tau kan yang ran amek Statistic? alaa, yang calculating tuu suma. yohhhh! seriously bagitau memang tak suka sangat perkara yang berkaitan dengan kira-kira nii. darii zaman tecik-tecik lagik memang tak suka math. hahaha. haaa nampak tak kat situ? aishh!

Tengok rumus tuu pon otak jadi *#@$%&+!! huhu ..

sebab .. sebab .. saya nii jenis yang lebih suka bermain dengan perkataan, ayat-ayat, mengarang tuu suma. hehe .. 



Orang kata, selalunya macam nii tau .. orang yang suka math ni tak suka yang tulis menulis, mengarang tuu. yer dop? hikhik. saya pon tak tau sejauh mana kaenyataan tuu. hahaha. serkap kau yer! :p


Jadi, aper kaitan dengan entri dengan tajuk? nak canangkan lah yang status i skang nii ..

In Relationship with Assignment. 

melepas yang lain :P. i got 3 assignments need to siapkan. submit semua before cuti >_<"



hahahhaha. okbai.


Friday, October 12, 2012

Jangan Tinggalkan Scar Oke Sayang?

TGIF! hohoho. kan, kan? Dulu konpius ape pulak "TGIF" nii kan? wokakah =.=' until lah kelas Workplace E last week, baru tahu yang "TGIF" itu adalah, Thanks God It's FRIDAY. hahahah! adohh adohh .. macam-macam istilah singkatan zaman sekarang nii kan? sometimes kita sendiri pun tak paham >.<


Oke okey, bukan nak bersetori sal TGIF or ape sebenarnya. ingat lagi tak ENTRI INI ? Alaaa, yang part last tuu saya ada bagitau yang saya terkena minyak panas tuh :'(. Tak ingat? ke terlepas entri erk? hahahah. takper takper. i ada sertakan gambo nii haa .. tatap sat! :p

ni haaaaaa ~ tsk tsk .. :(

Masa hari kejadian. T_T terok kenn..?

sob sob .. 2 hari lepas kena nii maseh terasa lagi pedih uuu. hadohhh T_T. alaaa, bukan tak biasa kena percikkan bunga api nii. Eh? tak tak :p. kena "renjis" ngan minyak panas time goreng-menggoreng nii kan? biasa dah sebenarnya. ngeeee :D bukan bangga diri. ohh tidak tidakk! ngeehahhaahh. Tapi tak sangka sampai melecur macam nii. yobihhhh. rasanya nii teruk kot. ayoyo! >_<"


Hari nii dah ada baik sikit kott. dah kering dah kesan melecur tuu. cuma tak nak laa kopek-kopek lagi kulit yang melecur tuu. takot nanti pedih kena sabun . so, biarkan jaa macam nii T_T. terima jer weyyhhhh! yang penting tak tinggalkan Scar. kat tangan tuu! nampak sangat eyy .. aishh! dah laa tangan Kanan. tulis, taip, tekan henpon semua tangan tuh. huwaaaa :(( . maluu wohhh. wokakah! >_<


Hari nii dah makin oke dah. cuma kesan lecur tu menghitam cket.
brown pekat.

Naaa kan? dah makin oke i guess! hopefully tak tinggalkan scar. berharap sangat nih. haaa .... Ni ada cerita cket nii. hahahah!!! :D


Tadii saya ngan Claudia pegi Post Office kat Satok sebab nak bayar bil. Nasib baik takder banyak sangat orang sebab jam dah 11.30+ . semayang Jumaat ken? so, tak banyak orang. Dalam opis tuu lenggang jaa. hanya ada 5 orang jaa pelanggan termasuk saya and Claudia. hewhew :3. seperti biasa lah, amek nombor and tunggu turn. 


Tengah duduk-duduk tunggu turn tuu tetiba baru perasan akan sesuatu. Err, so saya bisik kat Claudia macam nii. "Err, nanti awak lah kasi wet kei bayar bil tu kat pekerja tu kay? sebab tangan saya nii haa" muahahah!! okeh, memang masa tuu ayat nii paling lawak taw! self-confident tuu turun wehh. hikhok! sebab wet utk pay bill tuu ada kat saya. hihihi. so, sampai kaunter Claudia tolong bagi wet tuu kat kakak yang on duty. hahaha. yelarr, takot nanti kalo saya kasi kat dia, kot kot bila dia nampak tangan saya macam .. errr orang sakit AIDS nii menjerit histeria. hahha. tak pon rasa gelih nak amek wet tuh! hahah. terokkk nyer expectation kenn? muahaha!! Tak pon, mesti lam hati dia kata macam nii, "eii, dia nii ada sakit kulit kot" T_T OH NOoo! :p hahaha. Saya tahu, saya jaa yang sangka lebih-lebih. hehehe .. macam-macam en? kuar jaa dari post office tuu, gelak terok kat luar. wokakah! :P


Oke lah. Nak tengok Anaconda 3 : Offspring tibi 3 sat. hoho. Hopefully tak tinggalkan scar. tak konpiden jaa nak berhadapan dengan public kalo macam nii. harharhar :3 Ada tips tak? :p



Babaiii. Thank you for reading this entry ! Happy Weekend :)


Gelagat 3 Little Bunny yang Comel !!

Chakk!! ngeee ~ mesti tak saba nak tengok gamba nii kan? hoho. they are superb cute! grr .. geramm tengok. hikhik. Ohh, saya tak pernah bagitau lagi kan yang Si Jenny the rabbit dah melahirkan? eh? takder kan saya bagitau? haaa, nak tunjuk gamba anak dia nii sat kat hang. comeyy no~


Oke, oke. masa nii dorang bertiga nii baru habis menyusu badan. hoh?? eiii, susu ibu paling berkhasiat okeh. doktor pon cakap macam tu kan? ngeehahahah! Orite orite. err, tak tau lagi dorang nii berjantina aper. sebab .. sebab .. tak pandai nak tengok! muahahah! >.<" skangg nii dorang nii makin kuat taw~ haaa, dah buleh lompat-lompat, cakar-cakar. ngeee >.< sakett taw. hahaha. pasal comey tak jadi nak marah lebih-lebih. huhuks!


Dorang nii lahir 25 September lepas. huuu. sekor tuu takdok telinga. mungkin mak dia si Jenny geget kot time bersihkan badan dia sebab dorang kuar pagi. we all maseh tido lagi. saya yang awal keluar sebab nak pegi college pon tak perasan yang Jenny beranak. err =.=' .. ampunnnn ... hahaha.


meh meh, layan gamba dorang yang super active nii. huhu. abes suma nak geget. hikhok :D






ngeee comey dok? huhuhu. banyak lagi gambo, tapi line tenok (slow) giloss! so nii jer yang mampu .. heeee takper kan? ngee >.<"



Selamat malamm :p



Thursday, October 11, 2012

Apa Persamaan Antara Gambar ini? Persoalan akan terjawab.





Hohh?? Nii tetiba mokcik yang last tuu pakai sweater yang sama T_T. muahahah. pencurikkkk! dush dush! ngeee ~ :D hahaha. Actually sweater yang sama. Aritu saya pegi Kota Samarahan and tertinggal sweater nii kat dia. hohoh, sampai hari nii belom amek lagi. huawawawa =..='


Tadii dia upload gamba nii kat ef-bie. huwaaaa T_T i miss my sweater aiee. wokakah :p hambooiiihhh hang Kas, best nyer bergaya sakan with my sweater iya? muahahha.. NO laa, guro jew~ teettttt >.<"


Nanti kalo ada masa saya pegi Samarahan jumpe korang kayy. Miss Anak Ribena so badly :'( . Ohh, pesta konvo Sabtu nii maaf lah, tak dapat datang. sebabnya i ada kelas pada hari Sabtu. huuu. feel bad :(. Miss u much dear bestie! Miss Anak Ribena sesangat! Miss geng kita at UNIMAS sesangat! ngeeee ~ oke enaff. :p


selamatt malammm :)



Wednesday, October 10, 2012

My Stories on (2.59am)


Hello! its 1.20am already when i'm starting typing here. huhu. sokayy kan .. dah biasa kot tidur lewat nii. Since mata i tak mengantok langsung nih, so nak berkongsi sikit about my life in new semester. me? Nii semester 4. huhu .. lamaaaa lagi nak abes :3


Mula mendaftar masok on 11/09/2012 last month. ha ah, ohh my .. really excited gilaa jumpa kawan lama. hewhew. terujaa u ollss! Tapii, like usual .. mesti ada problem dalam nak register subjects! ohh masalah ini akan dihadapi every masok semester baru. sometimes, i get pressure about this oke. wuwuwu .. pening bha nak pilih subejct tuu. tetambah dengan ada subject yang tak dapat nak amek disebabkan belum amek subject itu ini .. haiihh .. damn i gerammm bila ingat sal ni. hahahah. oke oke. macam teremosi pulak huhu. by the way, seriously subject semakin tough. urrghh .. haha. makin scary nak study. ngeeehahaha :p


And, masok masok jer semester baru, i get busy with those event. Dengan meeting, dengan urusan, dengan pengurusan huhu .. tapii best! Disebabkan time tuu i banyak sangat fikir tentang 1 masalah yang macam =.=' kan? so, why not saya try untuk melupakan sebentar apa yang berlaku in that time dengan memBUSYkan diri. kan? hoho .. eh ehh, membantu aper? hihiks. After i hold on so longgggg .. and to be honest, i almost giving up! err, dah give up kot masa tuu. hihiks. untung ler i maseh lagi kuat. hahaha. oke, enough said.


*sambung cerita* .. I spend most of my time at college than home. For me, ada baiknya jugak. sometimes we need to be alone and menjauhkan diri dari apa yang kita ada untuk mencari diri sendiri .. kan? Yupp, sometimes we must spend our time just for ourself. betul tak? :)


And on 20 September, saya dan rakan-rakan The SIDMA Kids Crew buat event at SK Tambirat, Asajaya, Samarahan. saya ada update tentang event ni. boleh rujuk kat previous entry kayy. It was a great great day i ever had. pengalaman pertama kena berhadapan dengan kanak-kanak as a teacher. even i Teacher-soon-to-be lahh hehee ..  And yes, this is our big event untuk TSKC :). Even penat and too much yang dihadapi semasa proses perlaksanaan big event nii, tapii sangat berpuas hati. sangat-sangat! haaa ...


Tamat program dengan TSKC, on 23 September i join ekspedisi mendaki Gunung Santubong. ohhh i belum update lagi tentang nii tapi coming soon :). err, i dah pon upload sikit-sikit gambar kat Gunung Santubong. harhar :O ilek ilek .. salah satunya gambar kat atas tadi tuu lah. hikhik. dah jadi profile picture untuk Facebook and Twiiter pung. muahahah!! And lepas tuu i rest until present.


Tapii tapii sekarang we all tengah decide 1 lagi event untuk TSKC selepas projek "Karnival Jom Baca" last time. kali nii event kita dinamakan "TSKC OPEN DAY". i lupa bila akan diadakan sebab semalam saya tak join meeting. hihii. i rushing gilos! tapii next meeting saya akan join kalo takder aral melintang :). But, sebelum tuu nak bagitau lahh, saya takottttt dengan Clown a.k.a Badut!! eeiii scaryyy! >.<" hahaha.


Penghibur jantung hati .. ohh ini gambar yang saya amek guna cam lappy same day with previous entry. hohoho buleh kan? 


Ohh, actually i'm 21 already on 28 August last last month. hahaha. baruu sekarang nak bagitau. ha ah, tak terasa sangat dah makin tuo nii haaa >.<!  Birthday i sama dengan blogger Maya Lisa. huhu .. beza tahun jer pun. My birthday? alaa, biasa biasa jeh. nothing special at all, just like previous year. hohoho. ayat tacing weyhhhhh! bhahahahahahah :p.


everything just going smoothly .. OH, mungkin ada terselit perkataan "terkilan" sedikit kot untuk tahun nii. hehehe. But whatever it is, yang penting we have to move on, kan? alaaa tak kesah laa meriah or tak birthday tuu yang penting bersyukur kita masih lagi dapat menikmati hari ini. wahhhh hamboiihh ayat diaaa .. ngeeee :D. 


So this is ME today. err, maaf lahh nii gambar semester lepas. time exam~ hahha. I'm not change, but I'm Grow Up .. Take me as I am .. yahhhh! ayat tacing nieh. haha.


Still menjadi peneman setia. alaaa, marah-marah,merajuk-merajuk, bercanggah pendapat sekali-sekala tuu biasalahh. kan Claudia?? teeheee :D. Popo! memangg tak dapat dipisahkan dahh. hohoho!

Ngeee nampak sangat saya agak kurang tinggi T_T hoho~
So itu sedikit sebanyak story saya. sekarang nii, banyak yang dah berubah .. yupp, memang too much happened! Seperti yang i selalu bagitau pada diri sendiri, "Letting go what you can't control.." Kalau SABAR sahaja kekuatan yang kita ada, so bersabarlah selagi mampu :'). betul tak? *sila angguk kepala* hahah! Even kadang-kadang kita rasa macam dah surrender sangat dahh .. left it to God (",) .. 


This is so TRUE! baru saja mengalaminya .. maseh segar dalam ingatan. wuwuwu .. sekarang bila ingat balik pun rasa macam tak sanggup lagi dahh. walaupun semuanya seems like dah pulih tapi still lagi terasa kesakitan yang dialami dulu. kata orang, parut itu tetap adaa .. ngeeee aper yang aku cakap nih?? uwaaaa :p . aishhh! >.<"


Kena ingat satu : Kita tidak boleh paksa orang suka kita. Be Just Yourself! Just Yourself ..


Yang benar-benar ikhlas menjadi sahabat, menjadi teman, menjadi kawan kita akan menerima kita seadanya .. Jangan dikejar yang di hujung jalan, sedangkan yang di depan mata itu telah lama bersama kita. Oh ini falsampah falsafah peribadi saya. wokakah :p Sebab .. yang bernama SAHABAT atau TEMAN RAPAT atau KAWAN RAPAT atau BFF (bahasa sekarang) itu tidak semestinya yang kita kena hubungi hari-hari. kan? setuju dok? hoho.


Okey. enough said. makin lama makin panjang .. makin lama makin sebak nak cerita. hikhik! Nanti kita bersetori lagi kayy .. huhu. Ohh sebelum tuu .. nak cakap jugak! tak kiraaa. tengok gambar kat bawah nii.


Macam rupa orang kena penyakit AIDS pulak. haisshhhh! shuh~ shuh~ shuh~ mintak-mintak lahh dijauhhh kannn! wokakakah! Actually, tangan saya kena minyak panas masa tengah goreng kan tadi. huwaaa sakett weyhhh! siyes! dah laa yang kena tuu tangan kanan. rusak rusak uuu. >.<! melecur gini memang sakett sangat. huhu .. lepas terkena percikkan minyak ikan nii tadi terus cecepat pegi bathroom cari toothpaste! bhahaahhaha :O . pastuu sapu kat bahagian yang kena minyak tuu. hurmm, dapat petua nii dari tukang masak sekolah rendah saya dulu. hahahah!


Oke lahh, babaiii .. nak amek mood kot kot nanti mengantok. tapii mata nii segar lagi nii haaa .. O.O"




"Whatever happens to you, please stay strong at least for who cares for you.." :)




Tuesday, October 09, 2012

Hello Tuesday!

Oh hye! best nyer hari nii takder kelas uuu. hahah. best best! buleh bangun lewat, tak perlu nak fikirkan nak pergi ke kelas pun. weahaaa best! Oke, by the way ... ada tugasan yang perlu disiapkan pon. My English task yang kena submit esok. psstt .. saya tak buat lagi ihh .. hahaha. oh no no no, saya akan siapkan petang nii kalau buleh. sebab malam nii nak buat revision kira-kira (calculate lahh) untuk subject Statistic esok. haaaa .. ada kuiz esok taw. aishh! tak suka calculating tau. seriously! otak lemau and saya cepat pening kira-mengira. yelaaa that's why SPM setakat Lulus jaa dapat. wokakah! eii takperlahh at least lulus kan, kan? ngeee >.< ..


Since i got sakit perempuan so memang rasa malassss sesangat nak going anywhere today. i hate period pain! T_T so, staying at home je laa. layann lagu, layan task and so much more. tengok siling rumah ada bocor ke dok .. ahahaha! oke tuu tipu! :p hahhh! ada lagik. line tenet yang seloo sangat mencabar kesabaran okeh! aishhh. tak sukaaa. Petang nanti surely saya dok sesorang kat rumah sebab yang lain ada kelas Public Speaking until maybe 6pm something i guess! haha. takper lah, ada anak rabbit 3 ekor temankan saya kat sini nanti. huuu. buleh main-main ngan anak rebit. hoho *macam orang forever alone jeh! ngehngehngeh ^.-



Nii gambo semalam .. haha. cumill tak? cumill tak? ngeeee gewammm tengokk ihh. selalu jer kena cium-cium, pelok-pelok hahaha! terhibur gak dengan they all nii. dia sekor nii jaa yang ada tompok-tompok. adek beradek yang dua ekor lagii tuu putehhhh mulus jer. macam mak dia si Jenny. huhuhuhu.. penghibur nii :D



hikhikhik. 3 little bunny nie. sekarang they all dahh kuat dah. buleh lompat-lompat, lari-lari kat ruang tamu. hahah. aktifff sangat! penah sekali yang puteh sekor tuu masa dia maseh kecik dulu kencing kat riba saya. uwaaa :((( hahha. padan muka!~ muahaha >.<"


Alright, saya nak buat task English saya kayy.. nak amek mood dengan update blog sekejap. :) pastuu malam nanti continue dengan revision. hewhew selamatt petang dan beristirehat yer...



Thank you for reading this entry!

Serba Tak Kena

Selamat Hari Isnin semua! huhuu..rasa pelik je cakap macam nii. Mesti rasa macam malas sangat nak mulakan hari minggu nii kan? Alaa, everytime pun macam tuu. yer dop? hikhik. Sekarang nii makin jarang sangat nak update blog. tapi hari nii beruntung lah. saya terasa nak update. hoho! How's your day? Great or spoiled? haha..kalau nak dicerita, hari saya macam nii... *tukar mood saspen please* :p


Bangun pagi..bersarapan seperti biasa. Then bersiap-siap nak pegi ke kelas. Jam 10.42am mandi. Siap pakai baju kurung suma..tengok kat mirror. erghh...kenapa ada yang tak kena ngan inner? aishhh tak match ngan kaler baju kurung. *tukar untuk kali kedua" T_T. lepas tuu..ohh, dah oke dah. Time inilah permulaan segalanyaaa.


Tengah nak keluar bilik. Lupa nak pakai kerongsang! so pegi cari kerongsang.. bukak box itu ini and at last jumpa dahh. phieww~ Pastu kunci bilik. masa tuu Claudia ngan James dah tunggu saya yang maseh terkial-kial kemas note bagaii. yobihhhh, saya sendiri perasan yang saya agak kelam-kabut this time. T_T tsk tsk... Takper, takper kemas sekejap jer nii. check balik everything yang ada dalam beg, OH NO!! Mind maping saya tertinggal dalam bilik. yohhh! bilik dah kunci dahh. so, kena cari balik kunci buka. Jam dah 11.05am (agak lewat dari biasa nak tunggu bas). cari mind map, jumpa! teruss cecepat simpan and bwk yang berkaitan. fuhhh! selamattt.... (-__-")


Lepas tuu, terperasan sesuatu. ALAMAK!! casing henfon lupa nak pasang balikkk! T_T Gate dah berkunci dahh. so, lupakan sal casing tuu. semalam bukak sekejap tapi lupa pasang balik. adeiihhh... sampai kolej, pegi print out assignment kat Thong Hin. On the way nak pegi Thong Hin tuu sempat lagi saya bagitau kat Claudia, "kenapa hari ni saya serba tak kena. kelam kabut. rasa tak selesa ekk..?" okeh, itu merupakan luahan rasa tidak puas hati dan kepelikkan saya jeh. ha ah, saya perasan saya memang kelam kabut and serba tak kena. Risauuuuuu! sumpah. sebab sebab...kalau saya macam nii something bad or good will be happened on me! haaa..kalau good takper lah. tapii kalau sebaliknya..OwEmGee lahhh! >.<"


Then, i try to calm down myself..taknak fikir yang bukan bukan. taknak expect yang bukan bukan. dengan harapan semua will be OKAY later on. "harapaaannn lahh sangat". Pretending seems like that i cool gituu. even deep inside berserabutt sangattt! taktau kenapa rasa macam nii. err.. redha dan tawakal jaa waiting for what will happen next sangat masa tuu. haaa.. seksa okeh! must be READY all the time. mana lah tau berlaku sesuatu yang tak disangka-sangka kan? hahah.


Jumpa ngan Sir kat tangga, sir mintak tolong bukakan bilik kuliah. sedangkan masa tuu saya baru je bercadang nak pegi Mira Cafe untuk beli air. Tapi sir mintak tolong bukakan kelas, so.. i terpaksa lupakan saja niat nak beli air T_T. tapii hauss sangattt eyy.. hahaha! (time nii saya nak expect there are must be banyak lagi yang BAD will be happening on me then) seriously my instinct memang sangat tepat dan padat tau. Sir buat announcement mengejut yang hari ini ada "Suprise QUIZ!!!" Ohh maiiii !! Rasa nak pitammmm sangat! semua tak revise lagi nih? cemana aieee.. haaa. so kena curi2 masa time sir berkuliah nanti untuk buat revision sepintas lalu. Yupp, haruss! no choice kan? haha. alaa, bukan saya sorang pun sebenarnya..suma kot. tettt~ wokakah! xD


And then, time kuliah ada presentation. Ohh ini memang saya sangatttt tak suka. sebab aper? sebab saya takut yang saya akan dipilih untuk jadi presenter! haaa..suma darah cam takder lagi dah kalo dipanggil ke depan. torehh pon tak akan kuar hoo...wakakaka! :p Tetiba! rakan-rakan pilih saya untuk present kat depannn T_T.  hah?? Aku present?? Oh myyyy rasa nak pitam pon ader gak time tuu okeh! haaa.. Dah tuu? ada lagik. Group saya yang pertama present. hadohhhh... rasa nak terjun dari tingkap jaa rasa tau. hahah. dah laa takder preparation langsung ihh.. >.< SABO je laa. Syukurlahh, time present semua oke. hewhew :3


Gestrik tetiba! haaa time nii perut memulas mintak diisi. baru teringat tadi lupa turun beli something untuk alas perut masa rehat kelas. yohhhh! attention saya dahh hilang sangattt! presenter lain saya dah tak amek kesah dah sebab hilang fokus. ampunnnn =.=" and, syukur lahh sebab sir batalkan kuiz. yeayyyy!!! hahha sukerrrr gilos!


Then, habis kelas jam 3pm, pegi lunch at KFC Hopoh dengan Nisa. lapar sangat dah. jam 5pm ada kelas untuk Khidmat Masyarakat pulak. Ohh kesah ini bukan setakat ini sahaja. Time KM, tetiba Miss bagitau ada QUIZ! yobihhhh nak mati leputtt aiee. I tot kes "Quiz" mati setakat kelas Workplace sahaja tadi. tapii rupanya TIDAKK! ngeehahahah dah laa nii festime saya attend kelas nii sebab minggu lepas taktau kelas ni da start coz no one inform me. aishh! sadis tak, sadis tak? huuu :'( . so, saya jawab soalan quiz berdasarkan akal logik saya dan pengalaman jaa. untung soalan kuiz adalah umum. bukan khusus sangat. rasanya oke tadi. uhuu .. ada berkaitan jugak. haha. 


Habis kelas jam 6.45pm. tengok2 Hujan lebat pulakk! yobihhh.. so, basah jugak sampai kat keta even guna payung taw! haaa.. tapii start dari bulatan PJ sampai ke Matang Jaya tak jugak hujan eyy.. area pasar je hujan. aishh! macam-macam... Henpon mati sebab lobet. pastuu saya tak sempat nak ekot meeting TSKC. erghhh.. memang semua tak kena taw. tak suka hari yang macam nii. mencikkkk >.<


So, now saya dah kat rumah dah. fuhhhh~ selepas melalui hari nii dengan penuh cekal...lah sangatt. haha. Trima kaseh Step sebab sudi tumpangkan saya balik rumah naa.. huhu. takott nak menghadapi hari yang macam hari ini lagi tau. scary abes! muahahahahah >.<


Oke laa, mengantok..penat sangat. selamat malammm :) semoga hari esok lebih baik daripada hari ini... :) hopefully..hehehe



Thank you for reading this entry !

Saturday, October 06, 2012

Cara-cara Menakutkan ROOMATE

Helloo! wuwuwuuu .. lamanya i tak muncul-muncul kat blog anda anda anda semua iya? hoho .. ampunnnnn. seriously, i was too busy. biziiii lahhhh sangattt kan! wokakah :p. Kene tipuu hahaha .. Actually tak tau nak update aper. ngeee~ ketandusan idea dahh. Even ada lagi entri yang terkandas dalam draft i taw! haaaa jangan tatau >.<" dush dush! aishh. Baidewei, before nii saya ada promise nak update tentang pendakian saya ke gunung Santubong kan? haa .. nanti saya cita kayy. n..a..n..t..i OK? xD


Okeh! beberapa hari lepas saya terjumpa tentang ini di laman web efbie (FB) *bahasa canggih dahh* hahaha. Sumpahhh! saya baca terbahak-bahak gelak geli hati wokeh >_<". hohoho .. nak tau? Nahhh! bacaa ...


CARA-CARA MENAKUTKAN ROOMATE ANDA

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang kau dan bagitau kat roommate kau nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg kau & pegi tidor.


2. Setiap kali roommate kau balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah belah dah skrg”.


3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kau kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.


4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan kau. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak- dah merebak”


5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.


6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate kau sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi”…


7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”


8. Setiap kali roommate kau balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…”. bukak lampu semula.


9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Booleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”


10. Kata kat roommate kau “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap kau dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.


11. Bila roommate kau balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate kau bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.


12. Kalau roommate kau suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw kau perlu ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.


13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah kau. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate kau hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate kau.


14. Bila roommate kau tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.


15. Duduk & renung roommate kau dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam kau tengah tengok wayang.


16. Masa roommate kau tiada, ambil deodoran dia/kau. Lepas tu sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.


17. Kalau roommate kau ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.


18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate kau sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.



okeh! so boleh teraii ni kat roomate anda. tapii kalo roomate bagi "pangg!" rann tak nak menjadi insan yang bertanggungjawab ekk. wokakah! nii kalo roomate semua kepala giler-giler cket bestt kan buat macam nii.. uhuuu. macam roomate saya time sekolah dulu! hahaha rinduuuu eyyy. duulu saya jenis yang kepala dia ada giler-giler cket. especially bila saya dan geng berada kat asrama. banyak perkara GILA yang dibuat hahaha! tapii selangkah kaki keluar dari asrama takder dahh giler-giler tuu. Ketua Pengawas Sekolah kena jaga imej. muahahah!! *lipat patplohpat! Kawan-kawan semua dalam kalangan yang 1 bilik pengawas tuh. aishh! macam KLIK kan? Tapiii bestt! macam adik-beradik. 


Pernah sekali tuu, disebabkan semua tensi ..... sangat dengan tekanan dari warden, event sekolah, pelajaran etc .. tetiba roomate buat senam aerobik dalam bilik waktu petang T_T. hahahaha! roomate saya dulu semua pengawas, tuu yang besttt! lagipun, bila ketua dah naik tanduk, anak-anak buah, cucu cicit semua ekott sekali. muahahah!! OK enaf! :p Tapii tuu semua pengalaman. zaman sekolah best aper! yer dop? hikhik :')



Okayy. sekian yer. maaf lahh .. no picture at all .. tak dok gambo menarik pung~ Nanti kalo ada masa terluang .. saya akan up entri sal Gunung Santubong tuu yer ... Selamat malammm :O


*Esok ada trip pergi ke Serikin .. can't wait! :D saper penah pegi?? err, nii first time saya pegi Serikin taw. ngeee ~~~~



Thank you for reading this entry !