Sunday, December 30, 2012

Jumpa Blogger Maya Lisa at Sakura, UNIMAS

He he he hello !!


Memandangkan aku dari tadi duduk menghadap lappy takdop buat gapo. mood nak study pon tah pegi mana tah -.- . Dari tadi buku-buku, nota-nota, past year Q pon tak berusik. hadoooohh hilang mood belajar mak jemah =.= . Tahun depan exam paper yang macam @#$%! sumpah tough gilaa. "TAHUN DEPAN" macam lama jer bunyi padahal esok abes dah calender 2012. haha. 


Sejak akhir-akhir nii ada short-term memory sikit. selalu jer cepat lupa >.<! So, hari Khamis lepas (27 Dec) ran pegi UNIMAS *tarikh ni pon sebenarnya susah aku nak ingat tadi* hehe.. selalu jer pegi UNIMAS tapi sekejap. Ambil and hantar kawan balik jer. Actually, tak dirancang pon. Yang sebenarnya pegi Kota Samarahan sebab nak tolong kazen  Claudia pindahkan barang2 dia ke rumah baru. 


Dalam kereta masa on the way tuu tetiba terlintas something. Saya cakap kat Calvin and Claudia.

"Err, boleh tak kalau kita singgah kejap kat UNIMAS? Ada barang cket nak bagi someone." 

"Sapa?"

"Ngan blogger, Maya"

"oohh kenal kenal" (claudia)

"Okayy, no problem!" (calvin)


Yeayyy! sukenyer sukenyer! haha. So, i call Jelina sebab barang tuu dulu ran bagi kat dia. And Jelina pulak takder kat kolej dia sebab keluar dengan bf. alohhh.. mula lah tanya itu ini cemana nak amek barang tu haa.. and at last, dapat amek dari kawan Jel. hohok. 


*Minum air strawberi


Lepas tu dengan gedik nyer called Maya. Bagitau nak pegi kolej dia satgi. ngeee :D masa tuu lama jugak dia senyap. tak tau kenapa. haha. termengah-mengah lagik tuh! haha. Saya cakap nak jumpa dia terus jawab. "hah? tak mandi lagi." harharhar. Ohh rupenyer baru habis maen bola tampar :) . selamba jaa i cakap, "takyah mandi. takyah mandi. sekejap jer pun" muehehe :3. at last dia akur jugak. so, pegi vroooommmmm ke Kolej sakura. jeng jeng!

Me, Maya & Claudia. Nampak tak keseganan aku di situ -.-"

Yeayyyy !! Dapat jumpa, dapat jumpa! She was awesome and yes words "My heart so soft" sesuai gilaa ngan adek Maya nii. Tak sangka pulak bila dah jumpa memang banyak cakap. dua-dua meriah! hahaha.. I expect both of us segan, tapi bila dah jumpa.. hohhh.. tak mungkin. hahaha. Like seriuosly, rasa macam dah selalu jumpa. hehe.. 


Yelaaa selama nii dok contact through handphone, FB, blog jer. Tapi now rasa macam tak cayer jeh jumpa face to face. Actually banyak kali nak jumpa. kan Maya? hehe.. but selalu jer tak dapat. belom ada rezeki nak jumpa ler tuu kot.  Dulu pernah kata macam nii, "Dah 2 kali plan nak jumpa tapi tak dapat. kali ke-3 nanti mesti confirm dapat jumpa!" haaa.. kan kan kan? Yang kali ke-3 ni baru whooaahh! Dimakbulkan dah.. hihihihi ^_^


That day tak banyak amek gambo. haha. sebenarnya segan nak amek gambo ngan Maya. bhahaha xD tapi tak cakap +___+ dah nama segan en? hihi. "Nak lagi ke?" teros lelaju jaa cakap Tanakk! hahahha xD


Claudia & Maya

Masa nak balik tuu ohh myy.. berat hati. And sempat lagi plak adek omey omey nii sebak and her words pulak yang much more menyentuh hati saya, "aaa..rasa macam adek plak.." oh myy.. bab nii aku lemah aiihh :( . Sebenarnya, birthday we all sama 28.08 a.k.a 28 Ogos. tak sama tahun jer :) . Saya pon sebak jugak tapii still dapat tahan ahh. cover siket dengan gelak, cover dengan pujuk2 dia suh jangan nangis. mak haiihhh.. dalam hati aku jaa yang tau. aisehhh tacing jap ^_^ . 


So, that's it. Even sekejap jumpa tapi seronok beronok ronok. ahahaha. banyak mulut. wokakah! tuu yang best. and she was sangat friendly. tak kekok bila ngan dia nii. kekok amek gambo jer laa haku ni kan? :P hOhOhO ~ By the way, best of luck untuk paper 2 Jan ni iyer pretty. hehehe.. buat baik-baik tauu tauu :). jaga diri, jaga kesihatan naaa.. terima kasih sudi temu gan ran hehe..*even tak mandi :P nanti send gambo Maya pakai tudung tu hahahah. ampunn... tak pandai pilih >.<! wokakakah. xoxo :)



Thank you for reading this entry !


memang tahap short-term memory aku low gilaa ehh..punyer susah aku nak recall balik story nii. mengapakah? :(


6 comments:

Maya Lisa said...

Ran sayang ! eh eh kak ran.. :) maluunyaa, orang belum mandi lagi tahu.... selekeh2 jumpa dengan dia. mekasih naa sudi jumpa dengan sy. tambah sayang lah gini.. hihi. :P

Cinta hazanis said...

dah lama xdgr khabar dr maya lisa. :)

Rann said...

Maya : hahaha. alaaahh sekejap jer pon kan? tak aper hehe.. sama2.. nanti jumpa lamaaaaaaaa siket :D

xoxo

Rann said...

Cinta hazanis : kannnnn? dia busy :) hehe..

bella lim said...

oh wow jumpa mayalisa. dia kawan saya di matrik. :)

Rann said...

Bella Lim : wahh! yeke?? best kan kwn gn dia. hehek. btw, mekaseh tauu tauu follow blog ni :)