Wednesday, December 19, 2012

TSKC : Open Day 2012

Ek ehem! hihi.. apa khabar semua? ngeee ~ :D lamaaa nyer tak berupdate. oke lah.. memandangkan line internet saya nii gilaaa sipot vavi, lambat nyer mengalahkan ulat gonggok jalan dengan kaki beribu-riban. Eh? hoho oke takder kaitan. Actually, nak setori sikit tentang event Open Day The Sidma Kids Crew. ingat lagi tak? alaaa dalam entri lepas lepas saya ada mention pasal ni kan? hihi.. actually nii dahh lamaaa gilos dalam draft. cuma takder masa kot nak sambung entri. diulangi KOT. haaa kasi highlight di situ. My leader dok hari-hari tagih hutang "bila nak update? bila nak update?" hahaha.. nahhhh~ i dah siapkan 1 set nii haa.. >.<


Actually, nii kesah memang sudah lama happened. cuma saya nii haaa.. takder masa nak update. siyesly memang takder masa. and now, ada masa terluang sikit so nak update aaa... haiiihh, banyak pulop mukadimah nyer yo? hahaha! hokehh tengok gambar nii naa ~


Alkisah .... (kasi legend sikit bunyi) haha


ni sebelum hari kejadian. sehari sebelum event. crews semua hias-hias Makmal Simulasi. hoho.. bertungkus-lumus semuaa tauu tauu :). Thanks crews!



yahh! kerabat ato langsir. eh? i tengah double check skrip pengacaraan time tuh! hahaha.. best hokeh time nii.. wat kojer sesama and reramaiii.. hahaha




ngeeee :D nii dah malam dah waktu nii. ahaha.. nak set slide show and pilih video mana nak ditayangkan ngan kids keesokkan hari. hoho ~ selesai semua around 9pm macam tuu kot if i'm not mistaken. yeke? hahaha (",)



hohyeahh! tudiaaa, hari kejadian dah. haha dah macam pemberita pulak cakap macam nii. huhuhu.. canteks hensems suma nohh.. hahaha. Dari kiri Nuel, me, Remy, and Leziana.



hellooo hahah! i borong kat stall nii.. hahaha. tanda sokongan ngan Kelab Kids Crew i beli laa makanan sini. tak sempat sarapan turun dari rumah T_T. minum oat jeh tapi still lapooo lagik haaa.. :D ngee ~




Oh okey, menyempat amek gambo kat banner Kids Crew. haha. masa nii tak banyak visitor so boleh laa posing sana sini kat merata tempat. ahhaha :P



hohoho..ni time buat "Chicken Dance" ahahah! yang kat depan tuh lead. tapii tapii dia punya "Chicken Dance" jadi "Chickin Dance" kot. salahh step! muahaha :D *sila gelak besauu besauu :P. Remy buat salah so budak2 tuu terkial-kial ekot rentak dia. hahah xD



Alololo.. dia nii mula-mula segan nak menari tapi lepas tuu.. humphh! tengok tuh! amboiiii.. hahaha. Oh oke Rynno sifu kat sini iyer? hikhik :3



Okey, nii pertandingan "SIDMA Chef Challenge" bahan bahan suma tersedia atas meja. dorang kena siapkan breakfast untuk budak. satu hidangan air and sandwich or hidangan yang sesuai untuk budak. heehee.. terlioq tengok epal. eh? hahhaha oke takder kaitan :P



Para peserta dah ready dah. pakai helmet pakai baju suma..haha. nak cari calon somi, tuu haaa ada.. buleh masok dapor hokeh. haha~ :P eh bukan senang nak cari laki yg boleh masok dapo ni yer dop? hahah xD



haip! haipppp! jangan berebut amek tuu. huhu.. nii memasing amek bahan-bahan nak buat santapan :P. Para ibu ibu bapak bapak iyer ..



hoho.. kiter ada juri hoo.. Sir Ahmad Nordin lecturer Hospitality and Mdm. Sandra selaku lecturer Early Childhood Edu. Nervous jaa rupa Si Jonathan nii aku tengok. hahah. Sir, air tuu nampak sedapp ihh.. hahha.


Ni antara hidangan yang disediakan oleh para peserta. jamu mata mehh.. 








Selain itu, ada pertunjukkan Puppet. nii "Shadow Puppet". fokus tengok neh.. haha. Ceritanya, Sang Arnab dan Kura-kura. tau dak citer tu? masa tetechik dulu suker cita nii. senang nak ingat. hehehe.. kan? :)



Ehem! Pengacara Majlis Open Day. hehe..



Barisan Ketua-ketua projek bersama dengan tetamu jemputan. Dari kiri William, Rynno, Mdm. Sandra, Sir Ahmad Nordin and Donny. orang kuat TSKC ketua projek nii..hehe. 



Ucapan daripada Ketua Projek dan Penasihat Kelab Kids Crew :)



Cenderahati dari TSKC kepada CEO Kolej SIDMA Sarawak, Tuan Haji Marzuki bin Haji Umi.Terima kasih Tuan Haji...




lupe benda nii nama apa.. haha. sebagai simbolik Tn. Haji bunyikan tuu.. Tn. Haji datang lewat sikit semasa Majlis Penangguhan sebab ada meeting. hehe.. Terima Tn. Haji sebab sudi datang.



Pemenang bagi kategori Lensa Si Cilik: Jamilul Usop. 



Kategori Best Lensa (vote) : Pn. Zaifa, staff SIDMA College



yahhh! kategori SIDMA Chef Challenge. And of course laa pemenang nya perempuan2 dan wanita2 kennn? hehe.. congrats pretty! ;)


Lepas tuu, we all nii sempat menyempat lah posing merata. ahaha. enjoy the pictures!


Nak jugak laa amek gambo pegang balloons UNITAR tuu haa. Dari kiri Fazzlinda, Leziana, me, William, Nuel dan Macgloria. 





Bersama dengan anak-anak Sir Ahmad Nordin. hehe.. antara si cilik yang datang.. terima kasih adek-adek.. datang lagi tauu tauu. nah doposen =..= haha





US with Tuan Haji Marzuki dan Pn. Dayang Sofia. orang kuat UNITAR.



semua ahli jawatan kuasa pengelola. eh, macam formal sangat bunyi nyer ahaha. dan si comey yang hadir.. okeh budak laki yang sepett ituu sangatttttt cumill ! gatai jaa nk cubit2 pipi dia tuu haa.. hhehe.. err, kakakdia jangan marahh naaa.. hikhik :P


fokus tengok citer Upin Ipin nehh.. hahhaa.


So, itulah yang berlangsung sepanjang program Open Day. Banyak lagi gambar sebenarnya. fuhh fuhh penat ahh nak uplot semua. hahaha. Terima kasih kepada semua yang menjayakan Open Day terutamanya Crews TSKC.. happy keje dengan kalian. ehehe.. Whatever it is, titik peluh kita dah membuahkan hasil sebab sebab sebab...belom sampai setahun kelab ini ditubuhkan kita dah dapat Anugerah Kelab Harapan semasa SIDMA Sarawak Appreciation and Awards Giving Night di Riverside Majestic Hotel. yeahhh! Congratulation to all. huhhu..


And tadii i dapat SMS dari boss yang dimaklumkan bahawa 20.12.12 (Khamis), 8pm nii akan ada makan malam bersama all crews! Makan malam di RJ Ayam Penyet jer pon hehe.. ah, tapi at least kelab sponser keh haha.  yess yess! can't wait >.<! best dapat kumpul ramai-ramai kann? :)

All the best to all the crews on this final exam coming soon.. 29 Dec first paper. Jangan serik dengan event kita kayy sayang.. hehe. Next year, for sure.. lagi banyak event yang menarik. kan kan kan, ma? hohoh ~




Thank you for reading this entry !


6 comments:

LOCKED said...

mek xda pegi.. >.< mek lalu depan library jak time tok haha xD

Cinta hazanis said...

yang paling suka part belon banyak. hehe nak dua boleh. :)

aleaya salleh said...

hohoho..dah bace~tq ran..sory pakse2 hehehehe..

Rann said...

LOCKED : aloohhhh.. dia nii dush dush! hahah.. nanti next event datanggg tauu tauu :D heheh..

Rann said...

Cinta hazanis : buleh buleh! hihihi.. tiupp sendirii tauu tauu.. HAHA xD

Rann said...

Aleaya salleh : eh eh eh.. ngeeee xD alaaaa takper takper. lagipun seronok setori pasal event. hehe.. kmk jak salu sekda free.. hehehe.. :)