Thursday, January 10, 2013

Home is my Syorgaa :D

Hello!


Guess where am i? yupp! I'm Home! jup nak CAPS LOCK, I'M HOME! I'M HOME! hahahha nampak tak keeksaited-an di situ? ngeehahaha. baiklah. terasa semakin rajin pulak aku update blog nii iyer.. kann? hehehe.. Tuu pon sebab i terlampau-lampau FREE time ni. dah masok semester baru nanti mungkin tidak sekerap sekarang ni nak update. hihihi ~ 


By the way, perjalanan Kuching-Sibu memenatkan giler giler giloss! OMG. tak tau laa sama ada sebab badan yang still in progress dipulihkan tenaganyer ataupun memang bas tu yang bermasalah?! eh? Like seriously, i tak pernah rasa nak vomit naik bas. dan kali nii tetibaaaa... yohhh! sikitttt lagi tadi memang mengeluarkan segala isi perut i. mak haiihh.. memang teruk sunggoh keadaan aku tadi weh. humphh =,,= macam #$*$^%@!! Mengidam beno rasa nyer aku nak cabut kepala aku then kasi urut-urut, letak balik. nahhh~ hohohoho nonsense! >_<


Bertolak dari Kuching on 10 pagi and sampai tadi on 5.30 petang. EXHAUSTED seh. dalam keadaan aku yang masih ber-eye bag. erghhh..menderita dalam bas. haha. oke enaf (enough) setori pasal tuu suma. boringgg. sampai Sibu kakak i baru abes meeting kat sekolah terus mai datang amek aku. then direct pegi my castle. ecehh.. hahah. sampai rumah, kemas bilik itu ini, masak, layan anak buah semua. tak menang tangan nak layan suma.. huhu. kepeningan, rasa kemuntahan pon takder dah. hewhew. lepas lihat wajah-wajah yang tersayang, yang tercomel suma hilang semua penat merempuh perjalanan 7 jam 30 minit. hoho ~


Lepas settle suma, kol 8 something macam tuu baru dapat rehatkan diri. pegi mandi, pegi makan, pegi gelak2 gusti2 ngan my nephews hahaha. And now they all dah tidur dah. Czers esok sekolah. So tadi kena paksa "Pegi Tido!" harharhar :D i pon dah keletihan sebenarnya sekarang nii. Tapi yelaa.. when my perasaan "TAK NAK TIDUR" datang memang begini. letih-letih macam mana pon memang susah gilos nak masok tidur awal. If jam belom menunjukkan pukul 1,2,3 memang payah nak mengantok nyer T__T. terokkk kenn? :(


Oh by the way, nak nerhujah merapu pu puu siket kat entri nii. Since kawan i dah terkena, so i nak telling YOU lah kan.Yang sebenarnya i pon tak tau lah sapa YOU yang aku maksudkan tu. haha! Kalau perempuan-perempuan, gadis-gadis, dara-dara, female-female sebut atau panggil "sayang, dear, darling, yang" apa lagik? haa yang sekutu-kutu dengan nya lah. I think it's not a big problem lah kan. Sebab aper? heyy..sayanggg, itu normal okeh! normal. Yang sangat luar biasa nyer adalah apabila lelaki-lelaki yang panggil "sayang" haiip! itu sunggoh luar biasa bila didengar dan disebut? betoi dak? hurmm..cik adik, cik kak ke.. maap lah yer.. tapi rasanya, be open minded. Takmo lah selalu sangat macam tuu. Grow up pretty! >.< . Tak best laa kalo asyik macam katak di bawah santan. eh? oke yang tu serius takder kena-mengena :P . huhu.. oke dah dah. Buleh kan cik adek buat gitu? iyerr.. gitu laa.. molek :)


Baiklah, takmo membebel panjang. haha padahal memang dah banyak sangat bebelan nyer dari tadi. hok alohhh.. tetiba laju pulak aku menaip :3 hihi.. Ni antara aksi yang berjaya dirakamkan tadi.. my soldadu neh!

Cvean, Czers & Cviaz



Oke laa.. aku pon dah mula kemengantokkan. hehehe.. Hopefully memang betol-betol mengantok. kadang-kadang propa jeh. bila dah mula nak fefeeling nak tidur tuu, tetiba boleh segar balik dah :O haha. sangat fed-up okeh :P . Goodnite! hugs and kisses xoxo 



Thank you for reading this entry !


4 comments:

LOCKED said...

enjoy ur cuti sis ! :D rehat gik sia hahaha xD

Rann said...

LOCKED : ngee :D mekaseh mekaseh! hikhik. u too dear.. do enjoy your holiday! jumpa lg sem depan keh! :) huhuhu

wild sepet said...

cumil2 dak2 tuh hahah untung la dh cuti... ktrg masih lg menabur bakti berperang dgn exam.. huhuh hve a nce hliday =))

Rann said...

wild sepet : hakhak sangatt comel! selamat berjuang yo :) lepas abeh paper, buleh laa cuti rehat puas2 naa.. hehe ~ thank you :)