Thursday, May 23, 2013

Sepanjang Minggu Peperiksaan



Hai korang. perghh amboii kemain serius study yer noks. hahaha. anyway, aku memang dalam dunia peperiksaan sekarang ni. since last week laa, on 19 Mei first paper. ada tinggal lagi 2 paper. 1 paper Ahad ini, dan 1 lagi paper Rabu depan. Lepas tuu, wohooo cuti Gawai. yeayy!! :D 


Since mula paper hari tuu, rumah kedua aku di Library kot. hari-hari weh aku duduk menapak kat library haa. weh, best aper wifi free, air-cond free, kerusi empuk, selesa nau nak belajar. kau boleh layan you tube sampai lebam haa. aku dulu pon bukan laa pengunjung tegar library nih. sekarang nii, humphhh hari-hari duduk sini. sehari tak mai rasa macam tido tak lena, mandi tak basah. wakakaka oke tu tipu :p


Dekat library yang tak best nyer 1, Bila ramai orang. Sebab suasana bising. Ada satu hari tu aku punya lah semangat gila nak buat ulangkaji konon nyer lah. ada laa sekumpulan students ni. diorang duduk port paling terceruk sekali sudut tepi kiri kiri aku. ohoiiii macik! gilooo bising hokeh. dengan gelak tawa macam langsuir nyer, buat gaya ala-ala Hantu Kak Limah kat situ. Sangat mengganggu konsentrasi nak belajar tau. Pelajar lain pon terpandang-pandang dorang tapi, puiii harommm nak paham. kalau ikutkan hati aku, agaknya muka-muka dorang nii bakal tak sempat nak jumpa Raya tahun ni kut. gerammm (>.<!) hahaha. Tapi nasib baik, tak lama lepas tuu dorang blah. pi mana ntah. makan kut -.-"


Ada pulak yang buat pangai. Ni ada lagi satu kesah nii. Masa tuu aku duduk kat library. Sorang jer menelaah. Datang laa 2 orang nii duduk betol-betol depan aku. aku bagi senyummmm ikhlas sekali. hahaa. yelaa, senyum tu kan jugak satu bahasa sapaan ken? huhu. mula-mula tuu okey, study. layan diri bersama dengan nota masing-masing. Tak lama lepas tuu, humphh -,,- cam hantuuu jaa. yelaa, dah laa buat aksi mesra bagai kat depan aku. yobihh, gatai jaa aku nak kasi pang! pang! dua dua. haishh geram. paham tak perasaan apabila kau tengok sepasangan kekasih duk best syok giler nak beramah-mesra di depan kau, dah tuu bisik-bisik, bertepuk tampar pulak depan kau. hok alohh! Rimas okeh, rimas! grrrr.. ikutkan hati nak fliptable ja rasa wehhh! haha xD



Feeling? Fakta kan kalau aku cakap perasaan semasa menghadapai peperiksaan tuu ON OFF. ken? Kadang-kadang tetiba bersemangat sampai rasa nak kuar api. haha. Tapi bila perasaan lemau kemain lagi tuu, humh.. buka-buka jer nota terus menguap bagai. huhuu. Tu bab bila nak mengulangkaji. Bila part setehes tak dapat jawab exam, lagiiii lah parah. Rasa nak menjerit, nak nanges, nak makannnnn, nak itu nak ini. pheww~ macam-macam pangai. Aku kalau tertekan.. jap, tertekan yer. bukan stress. sebab kalau STRESS tuu bunyi dia macam berat sangat dah tuh. hehe. Oke sambung citer. Aku kalau tertekan masa exam ni.. keje aku nak geeeeeeLaaaaaakkkk jer memanjang. haaa, dan untuk memenuhi kehendak nak gelak aku tu, opkozes laa kita nak mencari sesuatu yang lawak dan santai. Kadang-kadang benda yang tak lucu selama ini pon nampak macam kelakau sangat. hakhak. gilo. 


Aku lebih suka layan kartun. iyer, kartun. Kartun ape? LARVA!!!!! hahahahhahhaha. woii giler lawak seh cartoon ni. betol... memang feveret ever aa. Tom and Jerry ngan Oggy and The Cockroaches pon aku layan. bhahahaha. well, at least kau dapat release perasaan yang berat dalam hati tuu keluar. kan? huu tak laa kau sayuuu, lemauuu jaa dengan ingat balik segala yang berlaku. dengan tension tak dapat jawab exam nyer bagai laa. alorhhh..Chill laa :) Tawakal jaa even dalam hati tuu macam erghhh..... Oke paham.

Larva. Kelakau hokeh! :D hahahaha


Then lepas tuu, petang-petang chill out. Lepak citer ngan kawan huhuu. ni bila hari takder paper laa buat. haa time nii laa nak tanya itu ini dengan kawan ken? hakhak. at least ape yang dibualkan tu ada jugak manfaat. takder laa nak berbual kosong gilaa. hikhik :3 . Sambil tuu menikmati suasana petang.. tangkap gambo itu ini sebab dudk atas bumbung. bahahaha xD

Snap 1


Snap 2


aku tau laa gambo tu tak secantik DSLR sume. hakhakhak. eh takper laa, at least hati aku puas. woakakaka. oke tak kelakau -,-" Lagi satu, berinstagram pon salah satu yang aku suka. hahahah. suma laa nak amek tau. cuma yang aku perasan sekarang nii aku makin jarang nak post gambar makanan. eh? oo kamon laa, aku makan jugak. cuma sekarang ni tahap kelaparan aku nak melahap makanan tuu lagi hardcore dari nafsu aku nak tangkap gambar. bahhahah xD. Oh yaa even though manusia yang ambil gambar makanan ini dikatakan mempunyai sakit mental. Namun, tidak mematahkan semangat daku untuk mengambil gambar makanan. ecece...ayatt. ahaha :P


dushhhh! kene sebijik >.<! 

GEDEBUKK!! haaa kene tak sebijik kat dahi? bahahahha. wehh yang nii sumpah aku terasa. ngeee XD speechless sunggoh! Kbai.


So lepas ni nak buat laa carta pai yang warna kuning tu besauuu sikit. hihi :3 kuhnun nyer lah. Anyway, selamat meneruskan perjuangan kepada semua yang masih lagi berperang masa ni. termasuk aku laa oo -..- haha. Last paper aku 29 Mei. Malam tuu kol 9pm dah bertolak balik Sibu. wehuuu! cuti uiks. hahahahah tak sabo nak jumpa suma. ngeee XD. So, till we meet again canteks, hensems suma :P




Thank you for reading this entry !