Monday, February 06, 2012

Outing again, Have Fun again. ENJOY!


Hye guys! Haloo peeps! 
Teruja nak cerita nii. huhuhuhu. JUM! 
Actually sabtu lepas i keluar jalan2 dengan classmates i masa Form 6 dulu. waaa..best sesangat! Suma banyak berubah ok. Ada yang maintain. Ada yang makin berisi. Ada yang semakin menyelim..errr, wujud ke perkataan tuu? haha. whatever laa. yang pasti semua dah semakin growing up. Even ada yang tak dapat datang untuk reunion kali nii sebab ada perkara yang tak dapat dielakkan, tapi... still kita orang have a great great day tau. hahahaha. 

Yuhuu! nii laa Girlfie i..hehehe. tomey2 jaa suma. cuba teka aku yang mana 1?muahaha. ok tak lawak. yang dok kepit aku tuu memang tak bole nak jauh sangat. sorang Unimas sorang lagi UKM..yang kat UKM tuu dok peluk aku sampai semput aku tau. hahahaha, rinduu sangat nampaknya. hihi. memang rindu pun dengan semua. sangattt sangatt sangatt! haha. lebih2. nak citer perjalanan aktiviti kita orang. I tak nak miss part pertemuan nii. hehehe..

Acara pertama, MAKAN. hahaha, memang kalau bab makan nii no.1 jaa semua ok. tau tak nii jam berapa? time mamat baju hitam nii bawak makan (dia sponser) baru jaa jam 9am oke. and aku dah pon breakfast time tunggu dorang nii semua sampai. Omg.. alololo terima kasih yerr sebab sudi belanja kita kita nii semua. suker! muahahaha. U kira untung oke. tengok tuu suma 'pramugari' duduk keliling pinggang u. wakakaka. oke tak lawak :P. aku yang mana 1? tak usah cari. aku memang takder kat situ pun. i'm camerawoman masa nii. heheh.

nii dekat mana?? dekat mana??hahaha. sat naa..

hah! nii kat mane? mane ekk? huhuhu..

Taraaa! oke skang da tau kan kita orang kat mana? nii haa..kat salon. tu, teman 3 dara nii gunting rambut hahaha. bising kat dalam tuu dengan lawak kita orang. muahaha. lepas tuu before balik, sempat mintak maaf kat aunty sebab buat salon bingit. hehehe.
wuuuu sayang semua anak ribena! muackss..
*minah baju putih nii memang pantang tengok camera*
kompom posing :P. hihihik~~

piwitt...! 3T3Dara. muahahaha. oke tiada kaitan. nii masa tunggu si Emilia *baju ijo* sambung balik dia punya necklace yang terputus. kerana keganasan dalam gurauan la ya tek..hahaha, teruk! (-.-"). dah laa macam mak Datin jaa masuk kedai emas taw. hahaha. pastu masa boring2 tunggu siap tuu sempat jugak snap. hahaha. yang lain shopping moping kat deretan sebelah lagi. huuu. bayar sambung necklace 5 hengget. ooh, tersasul sebut *tetiba*

Destinasi seterusnya..Parkson. or nama building tuu Wisma Sanyan. memang tempat yang wajib dikunjungi oleh mana2 warga kat Sibu nii. setuju tak orang Sibu??? ooohhh, terima kasih.. saya tau anda-anda semua pasti bersetuju. hahahahaaa. kita orang ambil gambar nii betul betul depan escalator. hahahaha.. tak kisah orang lalu-lalang kat situ. suma gila2 jaa time nii.hihihi..teruja laa katakan. tak ingat dunia! Attention to all my Girlfie, masa nii aku haus sangat sangat! tekak aku kering gilaa. kulit aku kering sampai mengelupas membentuk cebisan, OKE TU TIPU! seriously beb, masa nii aku memang haus. sempat juga snap2. senyuman dalam kehausan. kesiannnnn....
*tolong buat muka kasihan. if tak, i bunuh u*
muahahaha. ok tak lawak.

i'm not good enough bab2 photoshoot nii. sokayy la kann..i suka pic ni. tu syok sangat makan ice-cream. aku tak. aku minum mineral water jaa. i kan hausss.....huahuahua. haaa yang baju merah tuu Karen. nii latest picture dia k. tengah bergayut dengan sapa ntah. nii classmate masa f5 dulu..f6 sekejap jaa sebab dia Quit untuk SPA. and sekarang nii tengah praktikal kat  Hospital Sibu bahagian laboratory. This year will be her final year for diploma. Ayat paling lucu yang dia cakap kat aku: "Ada masa nanti jemput lah datang hospital.." muahahaha. woiii aku tergelak kuat tau. kelakor dohh ayat dia. geng pun sama gelak2 jugak. Karen, ayat u memang power laa...haduiii. ingat hospital tuu rumah ke.hahaha, terbaeekk!

ekekekkekee..takder keja! boring tunggu dak kawan laen langsaikan Baucer buku kat Public Book. mula laa gila lensa torang 3 Dara Pingitan nii. hahaha. errr macam ada yang tak kena dengan senyuman tuu suma an?? muahahaha :P.
P/s: ais kerim minah tuu tak pandai habis2 hingga ke saat ini.(-.-")

Orite, nii antara jejaka yang ada bersama-sama dengan kita orang. hanya double cheese nii jaa. ek'ehh? double cheese? oo oke, whatever. jejaka yang lain tak dapat datang. so, bila letih pusing floor to floor, turun naik tangga lif tuu suma..rest pulakk kat kerusi yang ada kat situ. and of course, bila berkumpul macam sekarang nii, memang tak lepas peluang nak ambil gambar. oohhh, "Kami gila lensa" :D. haa, haa..cuba tengok Anni tuu. kan betol i cakap..ais kerim dia memang susah nak habes! haduii...(-.-").
Anni, bak sini i tolong u. muahahaha. tipu jer. tetttt.

omg! nii suma secara tak sedar. empunya henpon ambil gambar main click click jaa. tuu dapat laa gambar nii. haduii..nampak boring jaa tunggu kawan kawan lain shopping moping oo.hahaha.*abaikan botol air mineral aku kayy, hihik~* masa nii tengah rancak bercerita tentang pengalaman kehidupan universiti masing-masing. yang study kat semenanjung cerita pasal semenanjung. yang kat sarawak..cerita pulak kehidupan kat sarawak..huhu, seronok dengar khabar masing-masing... proud of our batch anak ribena! banyak yang indah.. :)
Anni mintak ais kerim u! *tetiba*

i paling cerah! *k bye* (^_^)

hye! i am the author here.. so, that's my fantastic day with all my Girlfie, Boyfie. gulp! boyfie?? ohh tidaakk. bukan itu yang dimaksudkan. kawan lelaki kita orang or dalam erti kata lain, bodyguard. hahaha.uppss! jangan marah yerkk..

Time nak balik ke haluan masing-masing tuu berat hati jaa nak berpisah. yelaa, lepas nii tak tau laa bila lagi nak jumpa. Ada yang bagitau cuti sem bulan Jun or Julai nanti tak balik. especially yang kat semenanjung.. hmmmm mesti rindu dengan semua, nii baru jaa beberapa bulan tak jumpa pon bagai apa. hehehe.

6hb i balik Kuching. bas pukul 2.30pm, means sampai Kuching dalam pukul 10pm+ macam tuu. hmmm berat hati nak balik. uwaaa..tanak balik aee. Rindu dengan mak, abah, kakak, abang, nephews tuu semua eyhh. puyau pulek! *bahasa campur* huhuu.

i'm gonna miss everybody, everything, something and anything in here then. nak bagitau: Mak, abah..Ran sayang sangat sangattt! too much LOVE for both. i'm gonna miss u mom, dad. muackss!
ta mao balikkkkkkkkk, *titik*
[This is the Preview of deep inside my heart]

This is my last words... ILY all




-salam ukhuwah-

2 comments:

Maya Lisa said...

the springggggg ~~~~ macamana lah maya boleh terlepas baca entri entri rann kat unimas ni ~ sori naa~

Rann said...

hihihik~ sokayy sayanggg. tapi arini dah baca dah en.. hihih