Saturday, October 06, 2012

Cara-cara Menakutkan ROOMATE

Helloo! wuwuwuuu .. lamanya i tak muncul-muncul kat blog anda anda anda semua iya? hoho .. ampunnnnn. seriously, i was too busy. biziiii lahhhh sangattt kan! wokakah :p. Kene tipuu hahaha .. Actually tak tau nak update aper. ngeee~ ketandusan idea dahh. Even ada lagi entri yang terkandas dalam draft i taw! haaaa jangan tatau >.<" dush dush! aishh. Baidewei, before nii saya ada promise nak update tentang pendakian saya ke gunung Santubong kan? haa .. nanti saya cita kayy. n..a..n..t..i OK? xD


Okeh! beberapa hari lepas saya terjumpa tentang ini di laman web efbie (FB) *bahasa canggih dahh* hahaha. Sumpahhh! saya baca terbahak-bahak gelak geli hati wokeh >_<". hohoho .. nak tau? Nahhh! bacaa ...


CARA-CARA MENAKUTKAN ROOMATE ANDA

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang kau dan bagitau kat roommate kau nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg kau & pegi tidor.


2. Setiap kali roommate kau balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah belah dah skrg”.


3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kau kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.


4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan kau. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak- dah merebak”


5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.


6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate kau sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi”…


7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”


8. Setiap kali roommate kau balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…”. bukak lampu semula.


9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Booleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”


10. Kata kat roommate kau “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap kau dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.


11. Bila roommate kau balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate kau bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.


12. Kalau roommate kau suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw kau perlu ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.


13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah kau. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate kau hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate kau.


14. Bila roommate kau tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.


15. Duduk & renung roommate kau dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam kau tengah tengok wayang.


16. Masa roommate kau tiada, ambil deodoran dia/kau. Lepas tu sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.


17. Kalau roommate kau ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.


18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate kau sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.



okeh! so boleh teraii ni kat roomate anda. tapii kalo roomate bagi "pangg!" rann tak nak menjadi insan yang bertanggungjawab ekk. wokakah! nii kalo roomate semua kepala giler-giler cket bestt kan buat macam nii.. uhuuu. macam roomate saya time sekolah dulu! hahaha rinduuuu eyyy. duulu saya jenis yang kepala dia ada giler-giler cket. especially bila saya dan geng berada kat asrama. banyak perkara GILA yang dibuat hahaha! tapii selangkah kaki keluar dari asrama takder dahh giler-giler tuu. Ketua Pengawas Sekolah kena jaga imej. muahahah!! *lipat patplohpat! Kawan-kawan semua dalam kalangan yang 1 bilik pengawas tuh. aishh! macam KLIK kan? Tapiii bestt! macam adik-beradik. 


Pernah sekali tuu, disebabkan semua tensi ..... sangat dengan tekanan dari warden, event sekolah, pelajaran etc .. tetiba roomate buat senam aerobik dalam bilik waktu petang T_T. hahahaha! roomate saya dulu semua pengawas, tuu yang besttt! lagipun, bila ketua dah naik tanduk, anak-anak buah, cucu cicit semua ekott sekali. muahahah!! OK enaf! :p Tapii tuu semua pengalaman. zaman sekolah best aper! yer dop? hikhik :')



Okayy. sekian yer. maaf lahh .. no picture at all .. tak dok gambo menarik pung~ Nanti kalo ada masa terluang .. saya akan up entri sal Gunung Santubong tuu yer ... Selamat malammm :O


*Esok ada trip pergi ke Serikin .. can't wait! :D saper penah pegi?? err, nii first time saya pegi Serikin taw. ngeee ~~~~



Thank you for reading this entry !


2 comments:

Mieyna said...

hahaha lucu. tapi sik dapat trick romate kmk cmtok. Dia seorang yang blur

LOCKED said...

sampai hati hahahaha xD dah follow ur blog ! :D