Wednesday, October 10, 2012

My Stories on (2.59am)


Hello! its 1.20am already when i'm starting typing here. huhu. sokayy kan .. dah biasa kot tidur lewat nii. Since mata i tak mengantok langsung nih, so nak berkongsi sikit about my life in new semester. me? Nii semester 4. huhu .. lamaaaa lagi nak abes :3


Mula mendaftar masok on 11/09/2012 last month. ha ah, ohh my .. really excited gilaa jumpa kawan lama. hewhew. terujaa u ollss! Tapii, like usual .. mesti ada problem dalam nak register subjects! ohh masalah ini akan dihadapi every masok semester baru. sometimes, i get pressure about this oke. wuwuwu .. pening bha nak pilih subejct tuu. tetambah dengan ada subject yang tak dapat nak amek disebabkan belum amek subject itu ini .. haiihh .. damn i gerammm bila ingat sal ni. hahahah. oke oke. macam teremosi pulak huhu. by the way, seriously subject semakin tough. urrghh .. haha. makin scary nak study. ngeeehahaha :p


And, masok masok jer semester baru, i get busy with those event. Dengan meeting, dengan urusan, dengan pengurusan huhu .. tapii best! Disebabkan time tuu i banyak sangat fikir tentang 1 masalah yang macam =.=' kan? so, why not saya try untuk melupakan sebentar apa yang berlaku in that time dengan memBUSYkan diri. kan? hoho .. eh ehh, membantu aper? hihiks. After i hold on so longgggg .. and to be honest, i almost giving up! err, dah give up kot masa tuu. hihiks. untung ler i maseh lagi kuat. hahaha. oke, enough said.


*sambung cerita* .. I spend most of my time at college than home. For me, ada baiknya jugak. sometimes we need to be alone and menjauhkan diri dari apa yang kita ada untuk mencari diri sendiri .. kan? Yupp, sometimes we must spend our time just for ourself. betul tak? :)


And on 20 September, saya dan rakan-rakan The SIDMA Kids Crew buat event at SK Tambirat, Asajaya, Samarahan. saya ada update tentang event ni. boleh rujuk kat previous entry kayy. It was a great great day i ever had. pengalaman pertama kena berhadapan dengan kanak-kanak as a teacher. even i Teacher-soon-to-be lahh hehee ..  And yes, this is our big event untuk TSKC :). Even penat and too much yang dihadapi semasa proses perlaksanaan big event nii, tapii sangat berpuas hati. sangat-sangat! haaa ...


Tamat program dengan TSKC, on 23 September i join ekspedisi mendaki Gunung Santubong. ohhh i belum update lagi tentang nii tapi coming soon :). err, i dah pon upload sikit-sikit gambar kat Gunung Santubong. harhar :O ilek ilek .. salah satunya gambar kat atas tadi tuu lah. hikhik. dah jadi profile picture untuk Facebook and Twiiter pung. muahahah!! And lepas tuu i rest until present.


Tapii tapii sekarang we all tengah decide 1 lagi event untuk TSKC selepas projek "Karnival Jom Baca" last time. kali nii event kita dinamakan "TSKC OPEN DAY". i lupa bila akan diadakan sebab semalam saya tak join meeting. hihii. i rushing gilos! tapii next meeting saya akan join kalo takder aral melintang :). But, sebelum tuu nak bagitau lahh, saya takottttt dengan Clown a.k.a Badut!! eeiii scaryyy! >.<" hahaha.


Penghibur jantung hati .. ohh ini gambar yang saya amek guna cam lappy same day with previous entry. hohoho buleh kan? 


Ohh, actually i'm 21 already on 28 August last last month. hahaha. baruu sekarang nak bagitau. ha ah, tak terasa sangat dah makin tuo nii haaa >.<!  Birthday i sama dengan blogger Maya Lisa. huhu .. beza tahun jer pun. My birthday? alaa, biasa biasa jeh. nothing special at all, just like previous year. hohoho. ayat tacing weyhhhhh! bhahahahahahah :p.


everything just going smoothly .. OH, mungkin ada terselit perkataan "terkilan" sedikit kot untuk tahun nii. hehehe. But whatever it is, yang penting we have to move on, kan? alaaa tak kesah laa meriah or tak birthday tuu yang penting bersyukur kita masih lagi dapat menikmati hari ini. wahhhh hamboiihh ayat diaaa .. ngeeee :D. 


So this is ME today. err, maaf lahh nii gambar semester lepas. time exam~ hahha. I'm not change, but I'm Grow Up .. Take me as I am .. yahhhh! ayat tacing nieh. haha.


Still menjadi peneman setia. alaaa, marah-marah,merajuk-merajuk, bercanggah pendapat sekali-sekala tuu biasalahh. kan Claudia?? teeheee :D. Popo! memangg tak dapat dipisahkan dahh. hohoho!

Ngeee nampak sangat saya agak kurang tinggi T_T hoho~
So itu sedikit sebanyak story saya. sekarang nii, banyak yang dah berubah .. yupp, memang too much happened! Seperti yang i selalu bagitau pada diri sendiri, "Letting go what you can't control.." Kalau SABAR sahaja kekuatan yang kita ada, so bersabarlah selagi mampu :'). betul tak? *sila angguk kepala* hahah! Even kadang-kadang kita rasa macam dah surrender sangat dahh .. left it to God (",) .. 


This is so TRUE! baru saja mengalaminya .. maseh segar dalam ingatan. wuwuwu .. sekarang bila ingat balik pun rasa macam tak sanggup lagi dahh. walaupun semuanya seems like dah pulih tapi still lagi terasa kesakitan yang dialami dulu. kata orang, parut itu tetap adaa .. ngeeee aper yang aku cakap nih?? uwaaaa :p . aishhh! >.<"


Kena ingat satu : Kita tidak boleh paksa orang suka kita. Be Just Yourself! Just Yourself ..


Yang benar-benar ikhlas menjadi sahabat, menjadi teman, menjadi kawan kita akan menerima kita seadanya .. Jangan dikejar yang di hujung jalan, sedangkan yang di depan mata itu telah lama bersama kita. Oh ini falsampah falsafah peribadi saya. wokakah :p Sebab .. yang bernama SAHABAT atau TEMAN RAPAT atau KAWAN RAPAT atau BFF (bahasa sekarang) itu tidak semestinya yang kita kena hubungi hari-hari. kan? setuju dok? hoho.


Okey. enough said. makin lama makin panjang .. makin lama makin sebak nak cerita. hikhik! Nanti kita bersetori lagi kayy .. huhu. Ohh sebelum tuu .. nak cakap jugak! tak kiraaa. tengok gambar kat bawah nii.


Macam rupa orang kena penyakit AIDS pulak. haisshhhh! shuh~ shuh~ shuh~ mintak-mintak lahh dijauhhh kannn! wokakakah! Actually, tangan saya kena minyak panas masa tengah goreng kan tadi. huwaaa sakett weyhhh! siyes! dah laa yang kena tuu tangan kanan. rusak rusak uuu. >.<! melecur gini memang sakett sangat. huhu .. lepas terkena percikkan minyak ikan nii tadi terus cecepat pegi bathroom cari toothpaste! bhahaahhaha :O . pastuu sapu kat bahagian yang kena minyak tuu. hurmm, dapat petua nii dari tukang masak sekolah rendah saya dulu. hahahah!


Oke lahh, babaiii .. nak amek mood kot kot nanti mengantok. tapii mata nii segar lagi nii haaa .. O.O"




"Whatever happens to you, please stay strong at least for who cares for you.." :)




6 comments:

piko ija said...

hehe...trok bebenor kne minyak pns...hehe

Rann said...

piko ija : Terokkkkk sesangattt T_T

Pia Fatihah said...

ran... you should use minyak gamat put on atas kesan percikan tu bagi dia sejuk... if not takut tinggal scar...

baru tahu kamu itu teacher-soon-to-be ~~ heheheh

Rann said...

Pia Fatihah : uwaaa :( tam mau ada scar. huhu.. oke oke, nanti ran usahakan cari myk gamat. ngeee :D thank you dear !

hehehe yeke? ha ah, ran teacher soon to be :)

LOCKED said...

ya kmk xberani mok goreng ikan .___.

Rann said...

LOCKED : ngeeeee >.< tapii suka makan ikan goreng kan? wokakakah :p