Friday, October 12, 2012

Jangan Tinggalkan Scar Oke Sayang?

TGIF! hohoho. kan, kan? Dulu konpius ape pulak "TGIF" nii kan? wokakah =.=' until lah kelas Workplace E last week, baru tahu yang "TGIF" itu adalah, Thanks God It's FRIDAY. hahahah! adohh adohh .. macam-macam istilah singkatan zaman sekarang nii kan? sometimes kita sendiri pun tak paham >.<


Oke okey, bukan nak bersetori sal TGIF or ape sebenarnya. ingat lagi tak ENTRI INI ? Alaaa, yang part last tuu saya ada bagitau yang saya terkena minyak panas tuh :'(. Tak ingat? ke terlepas entri erk? hahahah. takper takper. i ada sertakan gambo nii haa .. tatap sat! :p

ni haaaaaa ~ tsk tsk .. :(

Masa hari kejadian. T_T terok kenn..?

sob sob .. 2 hari lepas kena nii maseh terasa lagi pedih uuu. hadohhh T_T. alaaa, bukan tak biasa kena percikkan bunga api nii. Eh? tak tak :p. kena "renjis" ngan minyak panas time goreng-menggoreng nii kan? biasa dah sebenarnya. ngeeee :D bukan bangga diri. ohh tidak tidakk! ngeehahhaahh. Tapi tak sangka sampai melecur macam nii. yobihhhh. rasanya nii teruk kot. ayoyo! >_<"


Hari nii dah ada baik sikit kott. dah kering dah kesan melecur tuu. cuma tak nak laa kopek-kopek lagi kulit yang melecur tuu. takot nanti pedih kena sabun . so, biarkan jaa macam nii T_T. terima jer weyyhhhh! yang penting tak tinggalkan Scar. kat tangan tuu! nampak sangat eyy .. aishh! dah laa tangan Kanan. tulis, taip, tekan henpon semua tangan tuh. huwaaaa :(( . maluu wohhh. wokakah! >_<


Hari nii dah makin oke dah. cuma kesan lecur tu menghitam cket.
brown pekat.

Naaa kan? dah makin oke i guess! hopefully tak tinggalkan scar. berharap sangat nih. haaa .... Ni ada cerita cket nii. hahahah!!! :D


Tadii saya ngan Claudia pegi Post Office kat Satok sebab nak bayar bil. Nasib baik takder banyak sangat orang sebab jam dah 11.30+ . semayang Jumaat ken? so, tak banyak orang. Dalam opis tuu lenggang jaa. hanya ada 5 orang jaa pelanggan termasuk saya and Claudia. hewhew :3. seperti biasa lah, amek nombor and tunggu turn. 


Tengah duduk-duduk tunggu turn tuu tetiba baru perasan akan sesuatu. Err, so saya bisik kat Claudia macam nii. "Err, nanti awak lah kasi wet kei bayar bil tu kat pekerja tu kay? sebab tangan saya nii haa" muahahah!! okeh, memang masa tuu ayat nii paling lawak taw! self-confident tuu turun wehh. hikhok! sebab wet utk pay bill tuu ada kat saya. hihihi. so, sampai kaunter Claudia tolong bagi wet tuu kat kakak yang on duty. hahaha. yelarr, takot nanti kalo saya kasi kat dia, kot kot bila dia nampak tangan saya macam .. errr orang sakit AIDS nii menjerit histeria. hahha. tak pon rasa gelih nak amek wet tuh! hahah. terokkk nyer expectation kenn? muahaha!! Tak pon, mesti lam hati dia kata macam nii, "eii, dia nii ada sakit kulit kot" T_T OH NOoo! :p hahaha. Saya tahu, saya jaa yang sangka lebih-lebih. hehehe .. macam-macam en? kuar jaa dari post office tuu, gelak terok kat luar. wokakah! :P


Oke lah. Nak tengok Anaconda 3 : Offspring tibi 3 sat. hoho. Hopefully tak tinggalkan scar. tak konpiden jaa nak berhadapan dengan public kalo macam nii. harharhar :3 Ada tips tak? :p



Babaiii. Thank you for reading this entry ! Happy Weekend :)


6 comments:

Tieah Madian said...

Tedah lok. Nakpa d masak sampe giya upa tangan kena pancit minyak? Aduh,

Rann said...

Tieah : huhuhuhu .. msk ikanggg. hewhew :3

Maya Lisa said...

dahsyat nyaa ! cam u sekali ? maya baru je bukak blog ran ni haa... bg maya ni takkan tinggal parut ni, nanti dia bertukar kulit baru :) jaga diri na sayang !

Rann said...

Maya : sayanggg! hohoho. lama tak jenguk sini erk. hewhew :3 . ha ah .. hopefully takder scar. hehe..thank you dear. ktk juak, take care ~ :)

asfira aminuddin said...

heeee mesti kuali tu tgh panas gila dan ade air. tu yg bole terpecik camtu. sakitnye tgk pun dah tau. jgn lupa beli ubat utk hilangkan parut :)

Rann said...

asfira : hoho. oke sayangg ~ :)