Wednesday, April 04, 2012

A Day at TADIKA SK GITA

Aku tak akan berhenti .. menemani dan menyayangi mu .. hingga matahari tak terbit lagi .. bahkan bila aku mati .. ku kan berdoa pada Ilahi .. tuk satukan kami di surga nanti ..

Aisehhhhhh layan beno lagu Wali iyerr? huhuhu.. Okeh, bukan nak citer pasal artis kali ni. Semalam Ran dah janji nak story story kan tentang I yang pegi tadika tu. am i right? so jom ikuti ceritera aku. ooyeahh!

I'm woke up 6.15am but took my bath on 7am (T.T) hahaha. siapa selalu buat??? muahahaha. Oke, enough sal tuu. 


***************************************

So, dalam jam 8.40am dah sampai kat sekolah SK GITA. First time jejakan kaki kat sekolah tuu..errr, i'm quite nervous nak berhadapan dengan pendidik-pendidik kat situ. hohoho. tapi dorang baik laa. i jer yang over nervous! heheh. Hari nii Guru Besar takder. so we mate their PK1 yang before tuu kita orang menunggu beliau kat ruang menunggu coz Pk1 tengah  ada urusan dengan guru lain. hmmm agak lama ugak tunggu. i dah 2 kali berdiri duduk tunggu. ahahah.. but, demi task yang kena kami siapkan nii. RELA! hihihihihik~

And then berurusan dengan Pk1, bagi surat, PK1 buat beberapa salinan for diberikan pada cikgu tadika later, approved, ... baru laa bole pegi ke kelas Pra-Sekolah. HOOYAHH! I dengan sorang lagi observe Pra-sekolah B. heheheee .. 

Sampai kat depan pintu Pra-sekolah, cikgu dorang tunggu depan pintu. huuu. seronok nii~ Explain this and that kat cikgu tuu .. angguk2 tanda paham..pastu dijemput masuk. yess! haha :D

First masuk...errr, pandangan all of kanak-kanak kat situ tertumpu pada aku dan kawan aku tuu. erkk! haha (janggal dipandang begitu) hahah! tipuu jerr :P .  Masa tuu pelajar tengah nyanyi kat depan. hehe. Part dorang buat aksi menari bersama dengan cikgu dorang aku tak sempat nak  ambil. huuu. so sad. comel-comel dorang menari oke.

Mula-mula tuu dorang sopan-santun, baik-baik jaa tau. hehe. sejuk hati tengok :) . Pastu jam berapa tak pasti laa..dorang take a break. MAKAN! hahaha..time nii dah start tumbuh tanduk dah dorang neh~ huahuahua. Ada yang tak suka makan sayur, Cikgu paksa makan sayur (cikgu tlg suap). hihihii..dorang nii kena guna cara yang halus baru nak ikut. yer dak?? heheh .

Lepas baca doa habis makan, time ni mas untuk ENJOY!! hahaha, dorang ada main permainan yang ada kat situ. hohoho. Part nii kanak-kanak dah mula ACTIVE oke! Berlari sana sini. Bertempiaran jaa. Dengan segala jeritan, ketawa, gaduh-gaduh sebab budak lain rampas permainan bagai tuu..fuhhhh! amekaww. seput aku lihat. Terdetik dalam hati..

(dapat ke aku kawal pelajar aku one day if dalam keadaan macam nii)

hahaha. tuu monolog i jew laa. sambung cita..mungkin dorang nii main permainan ada masa-masa tertentu. Time tunggu dorang habis main tuu, sempat pulak story-story cket dengan cikgu dorang 2 orang tuu. Banyak dorang cita tau. Gelak-gelak bila dengar keletah budak-budak nii.

Cikgu tuu citer, masa tuu dia suruh kenalpasti objek yang ada kat board. kat situ ada macam-macam gambar.
Part nii lawak!

PAPAN HITAM
Cikgu, kami tak pakai yang warna hitam. kami pakai putih
muahahaha. dorang jawab macam ni sebab kat kelas dorang belajar guna WHITE BOARD. Sebab tuu budak tuu jawab macam tuu. hihihi..pulakk daa..sungguh cumil ..! ^___^

ALMARI 2 PINTU
Cikgu tanya : ini apa ?
.....Pintu berkembar!!
wakakaka. lawak aeee..!

Dipendekan cerita...dalam kelas nii seramai 25 orang. Tapi hari nii 5 orang tak hadir. Dalam 25 tu ada seorang yang paling muda. umur dia 3 tahun plus2 macam tuu. And antara yang sangatttt active! haha. Dia nii sampai naik meja, conteng dinding tau. hahaha. cikgu tah berapa kali panggil nama dia nii ntah aku. kelakar jugakk. 

Ada lagi pulak seorang budak lelaki yang sangat nakal kat kelas ni. Masa tu semua tengah busy buat latihan yang diberikan. but dia nii kacau orang sana-sini tau. Cikgu tuu ambil beg sekolah dia. Tau dia buat apa? Sumpah i never expect that he can think macam tu. Bila cikgu tuu angkat beg dia, dia angkat kertas latihan ugut nak koyakkan latihan dia!! hahahaha. lawak beno. comel.....sangat sangatt sangatttt! terkekek-kekek aku tengok adegan tuh. muahahaha. macam-macam eyh...

Then, dalam jam 11.30am..we have to go back (T.T) ..
Taknak tanakk taknakkk! hohohohoh..rasa taknak balik pulak. siyess! sedih jaa. seronok layan kanak-kanak. hehehe..jatuh cinta sudah weyyy~

But sokay, Khamis nii pegi lagi. ni yang last.

yeahh! fuhhh. lenguh menaip. so for that, i ada beberapa pictures nak dikongsikan bersama kalian. 

dibawah! dibawahh! dibawahhh! hehe

view dari belakang kelas



fuhh.semangat giler wat latihan yer dik.


By the way, actually nii entry for 3/4 but because of i buat lewat pagi bru siap..jadi 4/4 pulakk publish.
(-.-")



Nanti ada presentation for Managing in Child Behavior. Doakan yang baik-baik kayy.

*nak lelapkan mata. keletihan seharian...*




Thank you for reading this entry !


1 comment:

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com