Friday, May 04, 2012

Night at UNIMAS

oO haakk! oO haakkk! .. miahahaha. semangat Gawai dah ader nih. wuhuu, can't wait sudah! hihihik~ tak sabar nak abezkan this month. yehaa! aduii .. takper takper, kejap jer berlalu masa nii kan? focus exam. focus focus! muehehe .. hopefully laa. ^___^


hurmm .. camner nak mulakan ayat erk? haha. Tah tetiba jaa kelu nii. wakaka. aiyakk .. tak paham. Oke la, semalam ran ngan housemates pegi gatai joging. kunun nyaa nak buang lemak cholesterol tuu semua laa tek nak .. we all dengan aksi atletnyaa yang tah berapa puluh tahun berlalu zaman tu kan, pegi laa terkedek-kedek bawak lemak joging kat Matang sini haa. wakakaka .. we all joging dari kawasan perumahan kita sampai kat e-mart. huahuahua. gila masa tuu jem jalan Matang ok! kahkah. 


Bukan jauh sangat pun actually .. Tell ya what. semput jugak sehh! hahaa .. badan keping cam i nii pon semput gila. muahaha. Tak pasti laa semput sebab tahan malu masa joging ataupun betol2 semput sebab lari. wakakaka .. adoiyaiii~


Tapi we all ENJOY !! yeayyy! >_<


Sampe kat e-mart pulak singgah kat tempat yang ader jual pets tuu. why?? sebab nak curik kekura kat situ! muahahah. Tipu jer laa! ehh, tapi kan .. ader kura-kura sekor tuu  berharga RM 2800 tunai !! huahuahua. betol nii. Ran tak tipu hoo. eiishh, nii kalo tokey kedai baca nii dah lama kena i. kena saman! aiyakkk! sory tokey. takper laa kan, ran takder amek gamba kekura U tuu pon. kahkah! sebab kat situ beso-beso tertera word macam kat bawah nii ..


"JANGAN AMBIL GAMBAR"
hahaha

Pastuu an .. nak balek tuu, err .. we all dah tak larat dah nak balek! muahaha .. penaaattttt!! kahkah :P. So we buat emergency called ngan kawan mintak amek kat e-mart jugokk. miahaha .. amacam? bagus tak idea nii. hahah. sila amalkan! Tettt! yelaa, takkan nak joging jugak balik tuu dengan rabbit sekali kan? haha .. adeiiii~


and then pas hantar rabbits, we all teross jaa direct pegi Kuching Sentral (KS) and UNIMAS! yuhuuuu! To be honest, it was my first visited to UNIMAS taw! (err, betul ker ayat BI aku nihh?) miahaha. terokk tak i?? hahaks, takper i maseh baru lagi sampai Kuching nii. ada beberapa tahun lagi kat sini. nak nyukat Kuching lokkk.


Jauhnyaaaaaaaaaaa nak pegi UNIMAS nii dari KS tuu kay! haiyaa .. panas punggung duduk lam keta. kahkahkah! tapi semangat nak jumpa kawan kat UNIMAS dah berkobar-kobar laa kan, so tak putus asa! huuu. tahan jaa sampai kat tiba kat destinasi. pheeww~


Sampai kat UNIMAS sebok jaa call here and there kawan. haha. bizi giloss phone masa tuu. tanya kat maner tempat they all diam. muahaha. At last we all putuskan jumpa kat "Jambatan Chenta" UNIMAS. nii bukan i yang bagi nama taw. Maya. miahaha. kan Maya?? ngaku ngaku ngaku! >_< hehehee .. jangan marah Maya .. hikhik. Plus, kebetulan they all banyak yang nginap kat Kolej Cempaka. huu, i men sebut jer nii. papan tanda yang cakap :p.


Jumpa jaa kat hujung jambatan tasik UNIMAS yang bosar tuu .. mak aiihhh, peluk-peluk jerit2 tuu sampai tak ingat dunia taw. belom lagi diadunkan dengan gelak tawa, gurau senda tuu suma. hahah. BEST sangatttt!! Lama gak we all tak jumpa. since balik dari cuti semester lepas, semlam baru dapat jumpa.  Time cuti sem we all jumpa sekali jaa pun. kat hometown we all sendiri gak. Ran ader sematkan dalam entri Outing again, Have Fun again. ENJOY!. Baca baca! Okelaa, aper kata u all tengok jaa gambar nii. hahaha. lack of idea nak tulis aper dah. 

haloo! we all bukan student UNIMAS taw. haha

my housemates! peace ^^v

sila ambil tiang jambatan tu sorang satu! haha.

with my bestie Kas.hekhek~

my bestie jugak, claudia & Anni

ni nak tempek jugak pictures ikan-ikan yang santek2 kat kedai PETS tuu. hehe ..






huhuhu .. senang hati semalam dapat jejalan amek angin. huhuk~ at least sedikit kesesakan dalam kepala nii lepas kan. hohoho. tak gitew? actually semalam berharap jugak nak jumpa or terserempak kat maner2 area UNIMAS ni dengan sorang blogger yang  nehh. orangnyer friendly taw! WHO?? nak tau erkk? meh kita KLIK MAYA LISA


Tapi takper laa kan .. ada rezeki and jodoh nanti kita jumpa ler tuuu. heheheee .. Orite, seems like i dah lack of idea nak tulis apa dah. so sebelum i merapu banyakkkk sangat baik i stop sini yoo. hikhik. 



Thanks for reading and viewing this entry !

2 comments:

Maya Lisa said...

eeeee !! mesti masa tu maya tengh main volley kat seberang kolej cempaka tau sayang ! >_<

Rann said...

yeke?? hehehe .. belom ader jodoh lagik nak jumpa terserempak kat maner2 di Kuching sini kott .. huu :)

next time ran pegi lagik..hopefully.. hahaha