Monday, June 25, 2012

A day with my lovely sista

hai u olls! miss me tak? OH jangan miss saya sangat tau. hahaha *lempang! guess i kat mana sekarang nii? O YES. I dah kat Kuching dah. muehehe. sampai around 4pm macam tuu. And then we all pegi makan kat BDC. pheww~ sumpah perjalanan sangar memenatkan. yelar, tetau jer kan kalo guna bas tuu. almost 7hours kena duduk dalam bas oke! errghhh .... -.-"

Anyway, SABTU semalam i keluar ngan kakak kecintaan hati i. hahaha .. aaa? tak kenal? oke oke, takper. try klik ENTRI INI. sapa klik dia comeyy! miahahah >_<" . Akak fetch i kat bustop and kitorang directly pegi ke Wisma Sanyan. huhuhu. destinasi pertama beb.


Tapi tapiii ... sesat! T__T hahaha, yelarr .. since akak i sampai JUMAAT tuu and maybe lupe kot jalan kat area Sibu sini. hahaha, i nak gelak but takot nanti akak geram ngan i, tetiba dia hempuk i dengan stereng kereta tuu kang. mati i. hahaha. tipuu je laa. kakak i tak sekejam tuu weyhh. yohhh !!


 Click here for more graphics and gifs!

But at last selepas pening belok sana sini, U turn bagai .. sampai jugak. heheh .. fenings palak mek belok kiri kanan aiee. hahaks :p .


hewhew. naaa see? sapa lagik kecik nii? cer teka? hahaha. ehh? nii gamba aku amek memain je tau. saja nak terai. tengok tengok dapat gamba dua2 tak  ready. kahkah! adeiih .. sekpa nak mun kamek engkah jak picture tok hoo. huu.

Lepas tuu, we all pegi pulak makan kat depan wisma sanyan tuu. OH YA. tell u all what! masa makan kat sini i jumpa husband Kak Zie. They all cun2 makan kat sebelah meja we all. hahaha. teross lelaju jer jari-jemari saya yang tak berapa nak runcing nii sms Kak Eva bagitau. tett~ reporter koh. hahaha. macam-macam aiee .. Kak Eva siap tanya, "tak tegur kaa? ahahaha" muehehe. segann aie .. bukan nya kenal kmk. hahah. mak haiih .. 

And then we all saja jejalan kat area Premier situ, survey movie. HOYEAHH!. I like movie. hihihi. After that, separated kejapp sebab akak nak pegi fetch kakak dia yang baru sampai dari Kapit kat Terminal Ekpress seterusnya pegi anta pegi Sibu Jaya. hewhew.


Yohhhh! Time kat traffic light tuu tetiba enjin keta akak mati. kahkah. lawak aie. kalo dipike balik kan, cam takottt kurang berani jeh nak amek lesen keta nii. yelarr, i kan darah gemuruhnya mengalahkan awak kan? muahahah. tsk tsk .. T__T a'ah saya tauuu ...

So, singgah kat rumah akak. huuu. festime jumpa mak dia oke! selama nii tengok kat gambo jaa. kan kak? hahah. wehhh sumpah segan giloss sehh! tapi i cover cover ler. hihihii. adeiii ~

And then, i ngan akak pecut pegi bandar balik. hahaha. nampok sangat suka gila amek angin kan. wakakaka. we all tengok movie MADAGASCAR 3. yeayyy! i dah tengok senanya movie nii. huhu, but since i tak tengok ending citer nii macam mana, so i nak terai tengok lagi sekali dengan penghayatan plop en. hehe.

So that's it. and YES i have a great great great day! To be honest, first jumpa akak that day i rasa agak janggal. We all tak jumpa setahun dah tau. baru sabtu tuu jumpa. huu really miss lorhh sama dia nii. EH, EH, EH telling you what! She bring back for me a chocolate! Ole-ole Sabah katanyer .. nak tengok? nii haaa ..



Cantek tak, cantek tak! huu, sedap taw. hihiks. Kak makseh arr for that choc. suker sangat taw. sedap pulak tuu. nanti adik nak jugak laa bawak ole-ole dari Kuching sini. hehe. aper yer?? tak tau lagik >_< .

Balik akak siap hantar sampai depan rumah lagik. muehehe. segan pon ada gak taw eyhh .. tak tau kenapa tetiba jaa. apepon, i try to pretend that's everything is OK gitu lorhh. hahaha. hopefully akak tak perasan laa yang i kekok sedikit. tapii sekarang nii dah tau kan? huehuehue. adeiii ..

Before pergi saya sempat salam akak. huu, lamak sik salam ngan akak eyhh. mena sik? mena sik? hehehe. i miss the moment masa sekolah2 dulu, if jumpa akak kat memana tuu mesti salam cium tangan dia. hahaha, terbiasa dah buat macam tuu. sometimes before balik sekolah sempat jugak salam taw. dah menjadi kebiasaan kot ~ hehek. 

Apepon, that is how special ikatan saya ngan akak. ha ah, memang dah macam adik beradik even sama umur cuma bulan lahir lain-lain. haha. Akak 27 MARCH and saya 28 AUGUST. kahkah! -.-


YEAY!! we have a great time hangout oke. OH YA. we yang i maksud kan tuu, uncle kakak ngan hubby dia lah. hahaha. semua torang kenal zaman sekolah pon. heheh. tapi uncle kakak sekejap jaa so torang bertiga je laa jalan sama. hihiks. BTW, kitak duak sweet aieee .. hahah.

Click here for more graphics and gifs!

Sorry sebab tak banyak gamba sebab that time memang kurang cket nak take picture here and there. i memang laa nakkkkkk sangattttt! tapi hahahah *u know la kan.

Anyway, selamat bercuti to those yang baru je memulakan cuti. enjoy your holiday kayy. huu, heaven kan? kahkah!


*ini gambar masa both of us sekolah lagi nii. hahaha. len jak upa cdak duak tok. hahaha.


Oke laa nak berehat. fuhhh ~ penat menaip. hahaha. selamat malam ..


I LOVE MY SISTER .. Thanks GOD dengan ikatan ini walaupun kami bukan sedarah sedaging ..  semoga berkekalan :) . Amin.




Thank you for reading this entry !

6 comments:

Mieyna said...

ktk org sibu ka??

asfira aminuddin said...

wau bestnye dapat hang out babe! you look very happy! yang enjin mati tu hmm sbb tu i jarang bawak kereta manual if nak keluar. haha confirm gelabah!

Rann said...

Mieyna : aok, kamek orang sibu .. heheh.

Rann said...

asfira aminuddin : huhuks ha'ahh mmg happy gilos!

sy takott bawak keta. kahkahkah -.- hurmm .. baw2ak auto lagi senang erk? hihik..

Zie Madini said...

hehehehe..aduhhh kenak x ambik gamba candid husband mek ya. pat juak mek diat mukanya di candidkan...hahahaha.

BTW, siapa Eva ya ow? eva romina ka?

Rann said...

Kak Zie : aiee .. hahahahha. xmok kmk amek gamba nya. HAHA. aokk, kak eva romina laa .. :)