Thursday, June 28, 2012

Hari Pertama Kuliah | Week 1

Helooo miss me? miss me? kahkah. macam ler banyak sangat yang ternanti-nanti aku apdet kan hahahah. eh, hari nii Kuching very HOT yer dak? aishhh .. tapi takper sebab sebelah petang hujan! heheheh .. heaven -..-


pheww~ pedih mata baca satu article tentang universiti kitorang. Apepon, even ada jugak kenyataan-kenyataan kat situ membuatkan hati ini tersentap tapi perjuangan harus diteruskan! betul dak? HOYEAH !!


Click here for more graphics and gifs!

OK hari ni hari pertama kuliah. nak tau ape citer? nak tak? hehehe .. i conclude everything was just fine! a'ah .. semua OK. First day kuliah saya English (EAP). seriously i tell u aaa lecturer untuk English kali nii sumpah serious and STRICT gilaa! apuuu .. first masok macam gerun jaa dengar introduction dari dia taw. aiyarkkk >_<

But then he is OK. ehh? best aper bah hahahah. And yang paling BEST sangat time we all memperkenalkan diri -.-" . kahkah! adoi adoii .. Lawak tau. meh sini saya story mory kat you all. nii ragam we all sepanjang sesi memperkenalkan diri tuu. kelas 3 jam, 2 jam untuk introduction. 1 jam lagi untuk attendance, sepatah dua kata dari Sir and for course plan.

Paling lawak laa kan, ada sorang tuu dia cakap .. "I like to watching TV" ( sambil buat aksi cooking kat depan) wakakaka. konpius tak kalo tengok aksi dia tuh hahah T_T. adeiii ..

And ada sorang ni dia kata, "My father work is RTM" rasanyer ayat dia macam ni. lupa dah. pastu dia sambung balik ayat dia, "which is Rehat, Tidur and Makan". huahuahua hadohhh. sumpah i mati-mati ingat dia nak mentioned yang bapak dia keja kat Radio Televisyen Malaysia (RTM) tu oke! kahkah. sekali (RTM REHAT, TIDUR, MAKAN) T_T haha.

Ada pulak yang buat Google Translate teros tau. Dia kata, "my father is a teacher and my mother work as a school mother". school mother is stand for "indai sekula". Indai sekula tu dalam bahasa Iban ialah tukang masak kat sekolah. so dia teros jaa direct translate kat situ jadi "school mother". miahahahah. gamat kelas masa tuu taw. kahkah hebat-hebat tak istilah we all?? haha.

mak haiih .. memang best tau kelas hari ni. macam-macam ragam! enjoy jugak tau. and YES Sir ni jenis yang outspoken and open-minded. untuk kelas pertama ni we all enjoy. 3 jam dalam kelas tuu tak terasa. yang terasa nya sebab lapar kot. 3 jam takder break taw. tengah hari pulak tuu. apuuu .. "kriuk kriukk kriukk" jaa gendang lam perut tuu. huehuehue O TEDAH.

OKAY lah. tetiba malam ni saya teringat pulak zaman saya sekolah dulu heheh. nak tempek gambo this moment laa kat belog kecintaan i ni. ni time upper 6. haha




OH NO. rupa sekolah dulu memang stress and berserabai gilos seyhh! hahaha bila tengok gambar lelama nii nak gelak tau. haiih..pra-matang sangat KOT. kahkahkah -.-" . nii masa wakil sekolah untuk deklamasi puisi. berbaloi jugak usaha keras. Dapat jugak Naib Juara. hahaha, saingan masa nii SMK Bukit Assek. Dia Johan setiap tahun tau. student kakak saya plak tuu T_T haha. Tapi dia berpuisi memang terbaikkkk !! meremang bulu roma i dengar. penuh penghayatan!


Yuhuuuuu nii gambo masa ekot PLKN 2009 dulu kat Kem Similajau Bintulu. Saat-saat yang memang tak pernah dilupakan sepanjang zaman i. wakakaka. kami lah GKS! Geng Kem Similajau gitu lorrhhh .. sekarang ni lama dah tak jumpa. Bila nak reunion ni?? kihkihkih. RINDU sangat ngan they all :'(

Okey lah. banyak nya ai buat kerepeks kat sini. hahaha. bersabar baca keh. Anyway, kelas untuk this weekend di postponed ke weekend next week. BTW, i just took 3 subjects this semester. 

Tadi pegi jumpa koordinator untuk ADD and DROP subject. That means saya amek English for Academic Purposes, Technology for Early Childhood, Language and Literacy for Young Children. we all just have 6 weeks for this short semester -.-"



Thank you for reading this long entry !

4 comments:

Mieyna said...

masa skolah lah byk kngn manis :)

Rann said...

Mieyna : time skolah nang besssttt !! hehe ..

Si Tuyuk said...

rindok ati time sekolah owh..heheh..rann jengok lah belog kmk..hehehe..

Rann said...

Si Tuyuk : Okey .. nak p terjahhhh !!! HAHA