Thursday, June 21, 2012

Enjoy Hari Nii.

Helloo it's me again! ahahahah. harini tak banyak sangat stories. cuma nak bagitau yang today saya jejalan lagi di bandar Sibu once again. hihiks. tapi tapii kali nii takder teman, i jalan rilek-rileks sesorang. huuu. heaven! :D

By the way, seriously i bagitau harini saya sangat santai. sometimes i lebih suka cuci mata sorang-sorang. cari ketenangankan kot. HAHA. yelarr, just sendirian kan. suka hati u jer nak buat apa. nak keluar masok kedai or mall yang mana satu? ahhh BOLEH jerr! nak survey heels every deret kedai kasut kat situ? Ohh BOLEH sangat! nak turun naik eskeleter 2,3,4 kali? HAHA sangat dialu-alukan! cuma nanti kalo orang bagi u pandangan semacam jangan salahkan i pulakk naa ~ kahkahkah *lempang! >_< . hihihik ..

Anyway, i directly pegi ke salon tadi. ha ah tempat biasa lahh, of course Alex Hair Saloon kat Premier. OMG, memang heaven sangat laa. i siap dapat special serve lagik tau u olls. sebab sorang pekerja situ dah biasa ngan i. so sometimes tuu we all gurau-gurau siket. and they said what? "aiyoo .. kamu nampak ada kurus sikit kali ini..". yohhhh! T_T sob sobs. iyeeee saya perasan sayangggggg ~ memang banyak yang kata macam tuu when first time tengok saya balik cuti kali nii. busy kot. huu *saja wat alasan kan?

Eiisshhh .. saya makan kuat ape?!! tapii tak jugak naik-naik berat badan saya bah. maintain kat nombo yang sama. tuu yang macam errr, ntah. HAHA. *pause. keluar tajuk dah.

Oke sambung. actually tadi i gunting rambut. amoy tuu cakap rambut saya gugur. haaa saya pon perasan yang rambut saya banyak gugur bah. so dia tolong letak Tonic sikit kat kulit kepala i. uiks! mende tuu sejuk jeh kat kulit kepala taw. pastuu dia siap urut2 lagik. OMG .. best aie. heaven! haha. 

Click here for more graphics and gifs!

haaa lebih kurang macam tuu taw rasa dia. HAHA. sejuk je kulit kepala tuu. hahah *sakai jaa bunyi aiee >_<" HAHA.

lama jugak kat situ buat "treatment diri" kat situu tadi weyhh. tetambah lagi they all takder banyak sangat pelanggan pepagi macam nii. huu. best gilos aar.

Siap kat situ, i pegi Wisma Sanyan plop. nii kes nak makan ais krem nii. wuuwuu nak vanilla tuh! sodapp bila tengah hari buta panas menggigit kulit macam nii kan? huhuks. lepas tertunai hasrat jiwa tuu, i sajer jer masok kedai novel plop. kahkah. dah nama hantu novel kan?? tapi buku yang saya cari takdok -.- hurmm .. sokayy, balik Kuching nak survey lagik laa. muehehe.

lepas tuu, i masok pulak kedai DVD. haha, nii i siap kol kawan i lagik tanya tajuk movie yang i nak cari tuu. lupakkk kamek tek dengg~ hahaha. i cari movie OH MY GHOST 2. sebab OH MY GHOST 1 dah tengok dahh. movie nii sumpah kelakar giler weyhh. aku tengok movie nii gelak sampai terkeluar air mata darah. huu. percaya ke? takder laa sampai air mata darah, tipuu jerr. miahahah, dush dush! >_<" aiyarkk ~

pastuu sebab i tak tahan nak redah cuaca panas tuu kan, so i teros balik rumah after i sukat Sibu harini. hahaha amekaww! apepon, time i terkedek-kedek on the way pegi parkson tadi, ternampak adik nii kat keta. huu. tapi tak sempat borak sebab dorang lam keta laa. HAHA. secara logik laa kan. 


ha ahh .. nampak dia nii laa. dia siap jenguk dari dalam keta lagi taw. Adik, patut laa kmk cam kenal sil kenal jak tek. hewhew. last2 baru sedar tuu adik sorang nii. muehehe. sokayy naa. ada masa nanti kiter minum sama2 ahahahaha. buleh gitu? hihiks ^_^

I really enjoy my day today. BEST sangat. jalan santai-santai sometimes baru ada kepuasan pada diri. yer dop? sapa setuju sila tenyeh kepala kat keyboard tuh! hahaha.

And now, i keep nervous waiting for my result. everyone's nervous actually. non-stop tengok status meracau-racau tentang result nii. and yes finally we all get waktu yang memang konfem result akan kuar. It's this weekend. yupp, hujung minggu nii result akan dipaparkan. so, memang tak dapat tidur nyenyak wehh. sumpah cakap. hurmm .. doakan result saya dapat bagus kayy sayanggg ~ nebez giler nii .. *nak pitam. wakakaka.


Agak-agak kalo peraturan ini benar-benar wujud macam mana la erk? haha. memang cannot walk walk dengan muka acting busy giler laa en. ahahah. sekadar perkongsian jeh. :) keja molek2 naa ~ huhu ..

Esok nak rest sebab Sabtu nii saya kena kuar plop ngan kakak kecintaan nii. lama tak jumpa taw. esok dia balik Sarawak. tak pasti flight bila dari Sabah nun. huu. so, have a safe journey kak. hopefully nak jumpa lusa tuu takder aral yang melintang ... semoga!



Thank you for reading this entry !

2 comments:

Maya Lisa said...

ran sayang ! good luck dngan result yeeeee !

Rann said...

Maya Lisa: timak kasehh sayangggg~ take care ;)